Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Δύο στα δύο ο χθεσινός μας απολογισμός με τον άσσο της Ουντινέζε (1,90)που κέρδισε 2-1, με ανατροπή, τη Κάλιαρι και τον άσσο της Τότεναμ (1,40) που έκανε περίπατο νικώντας τη Μπόλτον με 4-0. Σήμερα θα πορευτούμε με τους επαναληπτικούς του Europa League και έχω ξεχωρίσει την ακόλουθη τριάδα,

165 Χ 3,10 2 2,80
Η Έβερτον βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση μετρώντας 7 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια της ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Το σάββατο δε φιλοδώρησε με 3 μπαλάκια τη Μάντσεστερ Γ. Ο λόγος βέβαια που έχει ανέβει τόσο πολύ η Έβερτον είναι αφενός οι προσθήκες του Ιανουαρίου αλλά η επιστροφή βασικών παιχτών από τραυματισμούς κάτι που έλυσε τα χέρια του Μόγιες. Την έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές και είναι ομάδα με τρομερή ποιότητα. Το πρώτο παιχνίδι στην Αγγλία είχε λήξει 2-1 κάτι που σημαίνει ότι οι Άγγλοι δεν θα κατέβουν για τουρισμό στη Πορτογαλία. Η Σπόρτινγκ από την άλλη αγνοεί τη νίκη πάνω από ένα μήνα. Η τελευταία της νίκη για το πρωτάθλημα ήταν στης 16/1. Το Σάββατο κόλλησε για ακόμη μία φορά στο 0-0 απέναντι στην Ολιανένσε. Είναι ομάδα με πολλά προβλήματα στην επίτευξη του γκολ. Όλη η ομάδα βασίζεται στο Λίεντσον και στον Ζοάο Μουτίνιο. Αυτοί είναι ουσιαστικά και οι δυο πιο ποιοτικοί της παίχτες αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια. Η απόδοση του διπλού πέφτει σχεδόν σε όλες τις εταιρίες στοιχημάτων, δεν έχω λόγο να διαφωνήσω έτσι όπως έχω δει και τις δύο ομάδες θεωρώ δύσκολο να χάσει η Έβερτον από αυτή τη ντεφορμέ Σπόρτινγκ. Έστω και αν οι Άγγλοι έχουν δύο πολύ σημαντικές απουσίες με πρώτη και καλύτερη του ηγέτη Κέχιλ αλλά και του τιμωρημένου Ντιστέν.

168 2 2,00
Το 2,00 του ΟΠΑΠ είναι η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορεί. Όλες οι εταιρίες ρίχνουν την απόδοση του διπλού. Και στο ανταλλακτήριο της betfair το διπλό τιμάται δεόντως. Ο λόγος είναι απλός. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης για της Λανούς θα ισοδυναμεί με αποκλεισμό. Η Λανούς το Σάββατο πήρε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα μετά της 5 σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Λιμπερταδόρες και κάπως μαζεύτηκε το όλο κλίμα. Ήδη πολλά ακούγονται για το προπονητή, ότι είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Οι παίχτες πάντως φαίνεται να τον στηρίζουν. Από την άλλη οι γηπεδούχοι είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, ουσιαστικά έχει αποκλειστεί ενώ δεν έχει και παιχνίδια στα πόδια της μιας και το πρωτάθλημα της Βολιβίας ξεκινά το ερχόμενο σαβ/κο. Αν και το Λιμπερταδόρες το φοβάμαι σαν θεσμό αλλά σκέφτομαι να ρισκάρω στο διπλό. Και για να μην κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου παίζω ουσιαστικά την απόδοση του διπλού.

733 1 1,75 (-2,5)
Κλείνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με τον άσσο του παναθηναϊκού κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Οι πράσινοι παίζουν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση. Αν θέλουν να ελπίζουν πρέπει να το πάρουν το παιχνίδι και αν είναι δυνατόν να καλύψουν και τη διαφορά των πόντων του προηγούμενου παιχνιδιού. Σε περίπτωση νέας ήττας αντίο πρόκριση. Η ομάδα μπάσκετ του παναθηναϊκού διανύει ίσως τη χειρότερη της περίοδο τα τελευταία χρόνια. Η κρίση είναι κάτι παραπάνω από εμφανής αλλά πιστεύω ότι η ψυχή του πρωταθλητή Ευρώπης με την 5αστερη φανέλα πρέπει να μιλήσει. Μην ξεχνάτε ότι μετά και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο σίγουρα η ομάδα του Ομπράντοβιτς θα κυνηγήσει ,λυσσαλέα μπορώ να πω , τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι ώστε αφενός να συνεχίσει να ελπίζει αλλά και θα ανέβει και η ψυχολογία της ομάδας. Η διαφορά των 2,5 πόντων είναι ουσιαστικά νίκη - ήττα, και εκτιμώ όπως προείπα ότι ήρθε η ώρα να ξυπνήσει από τη χειμερία νάρκη ο παναθηναϊκός.

Καλή τύχη.