Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2010

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ update 15:55

Δύο από τα τρία σημεία μας επαληθεύτηκαν χτες καθώς όπως γράψαμε εκτενώς σε προηγούμενη ανάρτηση η Λίβερπουλ δεν κατάφερε ούτε τη Ρέντινγκ ( 20η στη Τσάμπιονσιπ) να κερδίσει και να προκριθεί στην επόμενη φάσης του κυπέλλου και πλέον θα χρειαστεί τον επαναληπτικό μέσα στο Άνφιλντ για να προκριθεί. Στα σημερινά, το κουπόνι είναι αρκετά μικρό και ως εκ τούτου οι επιλογές μας είναι περιορισμένες.

203 2 1,55
Η Γουεστ Χαμ έχει στραμμένο το ενδιαφέρον της στη Πρέμιερ Λιγκ και όχι τόσο σε κάποια διάκριση στο κύπελλο, χωρίς βέβαια επ ουδενί να σημαίνει ότι τον σνομπάρει. Εξάλλου όλες οι ομάδες στην Αγγλία το θεσμό του κυπέλλου τον σέβονται. Ήδη έχουν βγει στην επιφάνεια τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας και δεν αποκλείεται να ξεπουληθούν κάποιοι παίχτες ώστε να μπουν χρήματα στα ταμεία. Αγωνιστικά σήμερα, ο Τζόλα αναμένεται να παρατάξει μία ομάδα με πολλές αλλαγές, γιατί έχει πολλές και σημαντικές απουσίες. Πιο συγκεκριμένα ο Τζόλα δεν μπορεί να υπολογίζει στο πρώτο σκόρερ της ομάδας Κάρτον Κόουλ (13/7), στον Πάρκερ(18/0), στον Ντάιερ (6/0), στον Ιλούνγκα (15/0), στον Γκάμπιντον (8/0) και στον Φράνκο (13/3)ενώ 50-50 είναι η συμμετοχή του Άπσον. Στον αντίποδα οι κανονιέρηδες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Βενγκέρ ναι μεν πρώτος στόχος της ομάδας του μπορεί να είναι η Πρέμιερ Λιγκ αλλά, τον ενδιαφέρει και ο συγκεκριμένος θεσμός για αυτό και αναμένεται να κατεβάσει δυνατή 11αδα, δίνοντας πιθανώς ανάσες σε 1-2 παίχτες. Και η Αρσεναλ έχει πολλές απουσίες αλλά έχει μάθει να ζει με αυτές. Κατά συνέπεια διπλό.

207 2 1,40
Το προφανές. Δεν ανακαλύπτω τίποτα λέγοντας το αλλά πιστεύω ότι η βασίλισσα θα μπει με το δεξί στο 2010. Ειδικά μετά τη χθεσινή ισοπαλία της Μπαρτσελόνα όπου πλέον η διαφορά αυξήθηκε στους 3 βαθμούς και με νίκη η Ρεαλ τη πιάνει στη κορυφή. Η Οσασούνα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο φέτος, ούτε μέσα στο Ρέιντο Ντε Ναβάρα φοβίζει όπου μετρά μόλις δύο νίκες σε εφτά παιχνίδια. Ενώ να πούμε ότι διαθέται και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας μετά από αυτή της ουραγού Χερέθ. Μόνο τα φαντάσματα του παρελθόντος μπορούν να ανακόψουν τη βασίλισσα. Λέγοντας φαντάσματα αναφέρομαι στη προϊστορία όπου σε 31 παιχνίδια η Ρεάλ έχει μόνο 13 διπλά. 10-8-13 η προϊστορία. Για το αποψινό παιχνίδι ο Πελεγκρίνι δεν μπορεί να υπολογίζει στους: Κακά (12/3), στο Ντιαρά (7/0), στο Πέπε (10/1), στον Αλμπιόλ (13/0) και στον παραγκωνισμένο Γκούτι (7/2). Σε πολλές εταιρίες η απόδοση του διπλού έχει πάρει τη κατιούσα και πλέον κατά μ.ο προσφέρεται στο 1,44-1,45. Περιττό να πω ότι είναι το πιο φορτωμένο σημείο της ημέρας.
update 15:55 : Εκ παραδρομής το πρώι, στην αρχή της ανάλυσης του παιχνιδιού γράφτηκε ότι η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Βιγιαρεάλ, προφανώς δεν ισχύει γιατί το παιχνίδι έληξε 1-1. Ελπίζω στο μέλλον να μην ξανά συμβούν παρόμοια λάθη.

208 Χ 3,15 2 3,20
Σε μία μέρα με ελάχιστες επιλογές, πρέπει και λίγο να ρισκάρεις. Διαφωνώ ευθέως με τις αποδόσεις. Την Σπόρτινγκ την έχω παρακολουθήσει αρκετές φορές φέτος και κάθε άλλο παρά με ενθουσίασε. Από την άλλη η Μπράγκα είναι μία σφιχτή ομάδα, διαθέτει τη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με παθητικό 6 γκολ σε 14 παιχνίδια, και βρίσκεται ισόβαθμη στη πρώτη θέση με τη Πόρτο. Ενώ η Σπόρτινγκ βρίσκεται στη Πέμπτη θέση, 12 βαθμούς πίσω από τη κορυφή. Για αυτό λέω ότι περίμενα πιο μοιρασμένες τις αποδόσεις. Αμφότερες οι ομάδες θα κατεβάσουν δυνατές 11αδες αλλά από τη Σπόρτινγκ λείπει ο παιχταράς Λίεντσον καθώς μπήκε στο χειρουργείο και αναμένεται να επιστρέψει σε περίπου 4 εβδομάδες. Πολύ σημαντική απουσία και για αυτό οι διοικούντες της Σπόρτινγκ έφεραν το Σιναμά Πονγκολ αλλά και τον Περέιρα από τη Μπράγκα. Περιμένω ένα κλειστό παιχνίδι, που θα κριθεί στο γκολ. Η Σπόρτινγκ δύσκολα θα σκοράρει χωρίς τον Λίεντσον οπότε κυνηγώ την έκπληξη στο χ2.

Καλή τύχη.