Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Αρκετές οι εκπλήξεις στο χθεσινό κουπόνι με πρώτη και καλύτερη αυτή της Λίβερπουλ που έμεινε για πολλοστή φορά στο 0-0, να δούμε τι μέλλει γενέσθαι για το Μπενίτεθ. Έχω την αίσθηση πάντως ότι αν όχι το προσεχές διάστημα, το αργότερο έως το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν. Χτες για να είμαι ειλικρινής δεν είχα ξεχωρίσει κάποιο καλό σημείο για αυτό και δεν έγραψα κάτι. Για σήμερα έχω ξεχωρίσει την ακόλουθη δυάδα,

140 1 1,70
Αμφότερες οι ομάδες ισοβαθμούν στη πρώτη θέση του ομίλου με 7 βαθμούς. Προκρίνονται να πούμε οι δύο πρώτοι. Αν η Ντενιζλισπόρ κερδίσει στο άλλο παιχνίδι και αυτό κάτσει στο Χ, τότε πάμε σε τριπλή ισοβαθμία και η πρόκριση θα κριθεί στα εκτός έδρας γκολ. Η Μπούρσα στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη τρίτη θέση με ένα παιχνίδι λιγότερο και είναι σε πολύ καλή κατάσταση, μόλις δύο ήττες στα τελευταία 10 παιχνίδια. Από την άλλη η Σίβασπορ που τη Κυριακή γνώρισε μία ακόμα ήττα από τη Τραμπζονσπόρ αυτή τη φορά με 3-1 μάχεται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Όταν δε αγωνίζεται εκτός έδρας χάνει τα αυγά και τα πασχάλια, μόλις μία νίκη και αυτή επί της Ανκαραγκουτσού. Η Μπούρσασπορ ενδιαφέρεται για το θεσμό, έχει δυνατή έδρα και ως εκ τούτου πάω στον άσσο που τον βρίσκουμε στον ΟΠΑΠ στο 1,70 σε μία από τις μεγαλύτερες αποδόσεις που κυκλοφορούν.

163 1 1,50
Τα ζαχαρωτά προέρχονται από τον αποκλεισμό στο κύπελλο από τη Μπέρμιγχαμ και έτσι έχασε μία βασική δίοδο προς το Europa League. Πάντως αυτή η ήττα δεν ακυρώνει την αγωνιστική άνοδο της ομάδας της Έβερτον που είναι απόρροια του γεγονότος ότι σιγά σιγά επιστρέφουν παίχτες κλειδιά, όπως ο Αρτέτα που πήρε χρόνο συμμετοχής το Σάββατο. Επίσης η Έβερον απέκτησε τον Ντόνοβαν ως δανεικό μέχρι τον Ιούνιο ενώ πούλησε το βραζιλιάνο Ζο που ούτως η άλλως δεν είχε προσφέρει τα αναμενόμενα. Η Σάντερλαντ από την άλλη βρίσκεται στη 13η θέση και έχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας 4 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Και η Σάντερλαντ αποκλείστηκε από το κύπελλο αφού έχασε με 1-2 από τη Πόρτσμουθ. Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι της για το πρωτάθλημα μέτρησε 7 τεμάχια από τη Τσέλσι. Θεωρώ ότι η Έβερτον σιγά σιγά όλο και θα ανεβαίνει και θα δείξει τις πραγματικές δυνατότητές της, και έχει την ευκαιρία να χρυσώσει κάπως το χάπι από τον αποκλεισμό της στο κύπελλο. Επίσης να πούμε ότι η Έβερτον έχει και μία συντριπτική παράδοση υπέρ της που στα τελευταία 11 παιχνίδια μετρά 9 νίκες και μόλις 2 ισοπαλίες.

Αυτά για σήμερα. Το απογευματάκι, γύρω στης 17:00 θα ανέβει ένα κείμενο σχετικά με την χθεσινή εκπομπή του λαϊκίζον επικίνδυνα Λάκη Λαζόπουλο. Νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον.