Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

EKTIMHΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ


Τελευταία αγωνιστική σήμερα για το Europa League με το παναθηναϊκό να προκρίνεται στην επόμενη φάση ακόμα και με ήττα με 1-0. Και ας ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας από το συγκεκριμένο παιχνίδι,

116 1 1,50
Ο παναθηναϊκός κρατάει τη τύχη στα χέρια του αφού όπως προείπαμε ακόμα και με ήττα με 1-0 περνάει στην επόμενη φάση. Ωστόσο είμαι πεπεισμένος ότι o Νιόπλιας θα κατεβάσει την ομάδα με αποκλειστικό στόχο τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι, για πολλούς και ευνόητους λόγους. Ούτως η άλλως η Ντιναμό Β. δεν έχει δείξει κάτι το ιδιαίτερο. Οπότε πάμε στον άσσο.

124 Χ 3,00 2 2,75
Παρατηρούσα τη Κυριακή μία καθοδική τάση της απόδοσης το διπλού της Λιλ μέσα στο Μονακό ενώ και στο ανταλλακτήριο αυτό το διπλό τιμήθηκε δεόντως. Αποτέλεσμα 0-4 για τη Λιλ. Κάτι ανάλογο παρατηρώ και σήμερα. Αγωνιστικά η Μονακό δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση με μόλις 3 νίκες στα 10 τελευταία παιχνίδια ενώ στα 5 τελευταία έχει πετύχει μόλις ένα γκολ. Από την άλλη η Ρεν τα πάει αρκετά καλά, πρόκειται για μία δυσκολοκάταβλητη ομάδα , προέρχεται από μεγάλο διπλό επί της Νανσί . Είναι ομάδα όπου στα εκτός έδρας της παιχνίδια κοιτάει πρώτα να διαφυλάξει την άμυνα της και να χτυπήσει κατόπιν με αντεπιθέσεις. Νομίζω ότι η Ρεν είναι σε θέση να φύγει με βαθμό ή βαθμούς από το πριγκιπάτο έστω και αν της λείπει ο πρώτος της σκόρερ Γκιάν (15/8).

127 2 1,40
Η Άρσεναλ προέρχεται από μεγάλη ανατροπή μέσα στο Λίβερπουλ με 1-2. Με τον Αρσάβιν να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι και να σημειώνει το δεύτερο και νικητήριο γκολ για τους κανονιέρηδες. Εκμεταλλευόμενη τις γκέλες της Τότεναμ, της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γ. πλησίασε στους 6 βαθμούς από τη πρωτοπόρο Τσέλσι, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο. Από την άλλη η Μπέρνλι συμπλήρωσε αισίως 5 παιχνίδια χωρίς νίκη αφού έμεινε στο 1-1 με τη Φούλαμ. Ωστόσο μέσα στην έδρα της είναι πολύ δυνατή αφού μετρά 5 νίκες και μόλις μία ήττα. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι εκεί μέσα κέρδισε και τη Μάντσεστερ. Ωστόσο τη παρούσα χρονική στιγμή δύσκολα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στους κανονιέρηδες.

708 1 1,75 (+6,5)
Η Λιέτουβος Ρίτας διαθέτει μία πολύ δυνατή έδρα με φανατικό κοινό προέρχεται από τη νίκη 91-74 στο ντέρμπι της με τη Ζαλγκίρις , είναι ομάδα μαχητική με ομοιογένεια. Από την άλλη ο Ολυμπιακός μπορεί να έκανε ένα υγιεινό περίπατο τη προηγούμενη Πέμπτη με αντίπαλο τη Μάλαγα ωστόσο εκτός έδρας κάθε άλλο παρά πείθει με τις εμφανίσεις του. Σαφέστατα και είναι πιο ποιοτική ομάδα, από τους γηπεδούχους και έχει το πρώτο λόγο για τη νίκη. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι αυτή η νίκη θα έρθει εύκολα, οπότε το χάντικαπ των 6,5 πόντων μας καλύπτει. Να επισημάνω επίσης ότι η θερμοκρασία στη Λιθουανία ξεπερνά τους -10 C.

Καλή τύχη.