Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ (update 13:30)

Καλημέρα σε όλους, θα ξεκινήσω με τη χθεσινή κλήρωση του Μουντιάλ, όπου η εθνική μας κληρώθηκε στο Β΄ όμιλο και θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή, τη Νιγηρία και τη Ν. Κορέα. Θεωρώ βατή κλήρωση και έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση. Μάλιστα η κλήρωση θύμισε κάτι από Μουντιάλ 94 αφού και τότε αντιμετωπίσαμε την Αργεντινή και τη Νιγηρία, σημειώνοντας 3 ήττες. Τα πράγματα όμως έχουν αλλάξει και πλέον η Ελλάδα είναι σε θέση να διεκδικήσει τη πρόκριση και μία καλή πορεία. Βεβαία όλα αυτά θα τα δούμε αναλυτικά καθώς οδεύουμε προς τον Ιούνιο. Πάμε και στο στοίχημα, όπου έχω ξεχωρίσει τα ακόλουθα σημεία,

164 over 1.50
Αμφότερες οι ομάδες φέρνουν πολλά όβερ. Μρε τους γηπεδούχους να μετρούν 8 στα 11 και τους φιλοξενούενους 9 στα 10. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στα 8 από τα 10 παιχνίδια τους σημειώθηκαν τουλάχιστον 4 γκολ. Οπότε τα πολλά γκολ, φαντάζουν μία καλή επιλογή.

168 1 1,45
Η Νόριτς προέρχεται από τη νίκη εκτός έδρας με 3-0 κόντρα στη Σάουθεντ και έδειξε με το καλύτερο τρόπο να ξεπερνά την ήττα της με 3-0 από τη Καρλάιλ για το κύπελλο. Σήμερα υποδέχεται μέσα στην δυνατή της έδρα όπου μετρά 6 νίκες σε 9 παιχνίδια την ντεφορμέ Όλνταμ , (1-1-4) στα τελευταία 6 παιχνίδια της. Πολύ ενδιαφέρον το ρεπορτάζ για την Όλνταμ αφού θα της λείψουν ούτε λίγο ούτε πολύ 6 παίχτες εκ των οποίων οι 5 είναι βασικοί. Και αν αναλογιστούμε το περιορισμένο ρόστερ της ομάδας, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα όσον αφορά το καταρτισμό της 11αδας από τον Πένι. Από την άλλη οι γηπεδούχοι δεν έχουν κάποια σοβαρή απουσία, εκτός από κάποιους που είναι μακροχρόνια τραυματίες. Κατά συνέπεια πάμε στον άσσο αφού προς τα εκεί μας δείχνουν όλα τα δεδομένα.

203 2 1,85
Η Ντανφέλμιν έφτασε αισίως τα 8 παιχνίδια αήττητη και εκεί όπου πολλοί την είχαν ξεγράψει για την άνοδο, τώρα αρχίζουν και αναθεωρούν τις απόψεις τους. Από την άλλη η νεοφώτιστη Είρ που έχει ως στόχο την παραμονή, μπορεί προέρχεται από τη νίκη με 1-0 και τη πρόκριση επί της ερασιτεχνικής Ντεβερνοβέιλ αλλά στο πρωτάθλημα έχει πετύχει μόλις μία νίκη σε 15 παιχνίδια. Αμφότερες οι ομάδες θα έχουν απουσίες με πιο σημαντικές να λογίζονται αυτές των γηπεδούχων. Αν και βέβαια το τοπίο είναι λίγο ομιχλώδες αφού γιατί πολλοί από αυτούς δίνονται ως αμφίβολοι. Λογικά η Ντανφέλμιν μπορεί να διευρύνει το σερί της.

761 2 1,75 (+7,5, έπεσε το Χάντικαπ)
Ο ΟΠΑΠ κατάλαβε το λάθος που έκανε και κατέβασε το χάντικαπ στο 7,5 από το 10,5. Και πώς να μην το κάνει αφού η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, έχοντας μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζει μία Ολύμπια Λάρισας που από τότε που ανέλαβε ο Καλαφάτακης δείχνει να βρίσκει το δρόμο της. Με το +10,5 θα πήγαινα χωρίς καμιά δεύτερη σκέψη στο διπλό, αλλά πάλι δεν βλέπω την ΑΕΚ να κερδίζει πάνω από 7 πόντους. Κατά συνέπεια διπλό.

Καλή τύχη.