Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Του Αγίου Νικολάου σήμερα ή αλλιώς ο άγιος των ελλήνων ναυτικών. Δεν κύλησαν και τόσο καλά οι χθεσινές μας προτάσεις αφού μας πέρασαν οι δύο από τις τέσσερις. Πιο συγκεκριμένα επαληθεύτηκε το οβερ της Σαουθάμπτον και ο άσσος της Νόργουιτς αλλά δεν μας πέρασε η Ντανφέλμιν και η Ολύμπια Λάρισας στο μπάσκετ. Για σήμερα όπου ρίχνει αυλαία και η Βραζιλία έχω επιλέξει την ακόλουθη τριάδα,

279 1 1,50
Νέος προπονητής για την Τράμπζονσπορ , ο Σενόλ Γκουνιές. Δεν ξέρω πόσοι το θυμάστε αλλά ήταν ο προπονητής που οδήγησε τη Τουρκία στον ημιτελικό στο Μουντιάλ το 2002. Μετά τα ίχνη του ψηλοχάθηκαν αφού πήγε προς Ασία μεριά αλλά τώρα επέστρεψε και αναμένεται να δώσει άλλον αέρα στην Τράμπζονσπορ, της οποίας υπήρξε και παίχτης της. Από την άλλη η Ανκαραγκούτσου ακόμα περιμένει τον Τροντ Σόλιντ να αναλάβει την ομάδα. Πάντως ο υπηρεσιακός Γιλμάζ δεν τα πάει και άσχημα με πρόσφατη νίκη το 1-0 με τη Ντενιζλισπόρ. Ωστόσο μέσα στη καυτή έδρα των κούρδων της Τραμπζονσπόρ δύσκολα θα αντέξει.

293 2 2,30
Η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, να θυμίσω ότι προ δύο εβδομάδων νίκησε τη Γουίγκαν με το απίστευτο 9-1 !!! , παίζει πολύ ωραία μπάλα, προέρχεται από την ήττα με 2-0 μεσοβδόμαδα από τα δεύτερα της Μάντσεστερ, όπου πάλι ήταν καλή και δικαιούνταν κάτι παραπάνω. Στο πρωτάθλημα προέρχεται από την ισοπαλία με 1-1 στο ''Βίλα Πάρκ'', ένα αποτέλεσμα που τη αδικεί καθώς δημιούργησε πολλές φάσεις στην εστία της Βίλα αλλά δεν μπόρεσε η μπάλα να μπει στο πλεχτό. Από την άλλη η Έβερτον δεν θυμίζει σε τίποτα τη καλή ομάδα που είχαμε δει πέρσι, βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, με κακές εμφανίσεις και η νίκη επί της ΑΕΚ δεν πρέπει να μας ξεγελά. Δεν ήταν καλή. Επίσης μου έκανε εντύπωση διαβάζοντας μία συνέντευξη το Μόγιες σε που αναφερόταν στο γεγονός ότι η Τότεναμ έχει δαπανήσει τα διπλάσια λεφτά από την Έβερτον για μεταγραφές και έχει ένα αξιόπιστο ρόστερ. Τώρα αυτό δεν ξέρω αν το λέει για να δικαιολογήσει ενδεχόμενη ήττα αλλά είναι γεγονός ότι το ρόστερ της Έβερτον είναι πολύ περιορισμένο. Ένα σε αυτό προσθέσουμε τις πολλές απουσίες που έχει σήμερα η Έβερτον, τότε τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για το Μόγιες. Κατά συνέπεια επιλέγουμε τα σπιρούνια, χωρίς να πιστεύω ότι η Τότεναμ θα έχει εύκολο απόγευμα.

327 1 1,40
Κλείνουμε με Απερτούρα, όπου μένουν μόλις τρεις αγωνιστικές και το φινάλε προμηνύεται καυτό. Ειδικά μετά τη νίκη της Μπάνφιλντ μέσα στην Ουρακάν όπου πέρασε στη πρώτη θέση με δύο πόντους διαφορά από τη Νιούελς. Σήμερα η Νιούελς απέναντι στην παντελώς αδιάφορη Άρσεναλ Σ. έχει την ευκαιρία να ξανά περάσει εκείνη στη πρώτη θέση. Το γήπεδο θα είναι καμίνι, και πώς να μην είναι όταν η τελευταία φορά που η Νιούελς κατέκτησε τίτλο ήταν το 2004. Μέσα στο ''Κολόσο ντελ Πάρκε'' η Νιούελς είναι πολύ δυνατή μετρώντας 5 νίκες σε 7 παιχνίδια. Από την άλλη η Άρσεναλ εκτός έδρας έχιε μόλις μία νίκη σε 7 παιχνίδια. Επίσης οι φιλοξενούμενοι θα έχουν και πολλές απουσίες . Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο άσσος απέναντι στην ούτως η άλλως μέτρια Άρσεναλ φαντάζει μία καλή επιλογή.

ΥΓ 1: Περίεργο ποντάρισμα έχει πάρει στο ανταλλακτήριο ο άσσος της Άλεν από τη Παρασκευή κιόλας. Οι αποδόσεις που έχουν διαμορφωθεί σε αυτό το παιχνίδι είναι τελείως αντίστροφες με αυτές του ΟΠΑΠ.

ΥΓ 2: Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον άσσο της Βιτόρια Μπαϊα που έχει φορτωθεί αρκετά και ο ΟΠΑΠ το έχει φράξει.

ΥΓ 3: Σε μισή ώρα περίπου θα ανανεωθεί η στήλη ''Made in Italy'' με τις προτάσεις του φίλου Ιταλού για τα παιχνίδια του Campionato.

Καλή τύχη στις επιλογές σας.