Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΠΑΤΕΡΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Χτες γίναμε όλοι μάρτυρες της κόντρας Γιαννακόπουλου και Πατέρα με τις εκατέρωθεν σκληρές ανακοινώσεις . Μία κόντρα που η αλήθεια είναι υποβοσκούσε αρκετό καιρό. Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο Γιαννακόπουλος ήθελε λέει ένα προπονητή ότι καλύτερο κυκλοφορεί στην Ευρώπη, αυτό διαβάσαμε και στην εφημερίδα του. Και ερωτώ εγώ δηλαδή τι θέλουμε ένα νέο Τεν Κάτε ; Είναι δυνατόν μεσούσης της σεζόν να φέρεις ξένο προπονητή ο οποίος μέχρι να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα να μάθει τους παίχτες θα χαθεί πολύτιμος χρόνος. Η ουσία βρίσκεται αλλού και καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, ο Γιαννακόπουλος θέλει τη προεδρία της ΠΑΕ και θέλει να δημιουργήσει κλίμα εναντίον του Ν. Πατέρα. Για αυτό και πιέζει τόσο με δημόσιες δηλώσεις όσο και μέσω της εφημερίδας του.
Είναι τυχαίο ότι ήταν χθες η μοναδική εφημερίδα που στράφηκε εναντίον των Νιόπλια και Βαζέχα; Από και ως που έγκλημα (το λέει και σήμερα)η απόλυση του Τεν Κάτε και η πρόσληψη του Νιόπλια δηλαδή ο Νιόπλιας είναι χειρότερος από τον Μπάκε, το Μαλεζάνι και το Πεσέιρο ή Τεσέιρο από τις πολλές τεσσάρες που μαζέψαμε. Πλάκα κάνουμε ; Και εγώ ερωτώ τι θα γράψει αν ο παναθηναϊκός πάρει το πρωτάθλημα; Ο Παύλος Γιαννακόπουλος στη προσπάθεια του, στην επιθυμία, στο πόθο του αν θέλετε για τη προεδρία δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει τους νέους προπονητές χωρίς καν να τους έχουμε δει. Αυτό είναι πρωτοφανές. Βιάζεται πολύ ο Παύλος και όποιος βιάζεται σκοντάφτει λέει ο φιλόσοφος λαός μας.
Βλέπουμε και το εξής πρωτοφανές όπου αν το λέγαμε πριν χρόνια, ότι δηλαδή ο Γιαννακόπουλος θα συμμαχούσε με τον μισητό εχθρό του τον Βαρδινογιάννη, σίγουρα κάποιοι θα μας χλεύαζαν. Να όμως πως τα φέρνει η πουτάνα η ζωή. Ασφαλώς ο Παύλος Γιαννακόπουλος ποντάρει στο γεγονός ότι είναι αγαπητός σε μεγάλη μερίδα φιλάθλων του παναθηναϊκού με όλα αυτά που έχει προσφέρει. Και όχι άδικα, αν δεν ήταν αυτός και ο αδερφός του δεν θα μιλάγαμε για ελληνικό μπάσκετ.
Η δική μου εκτίμηση είναι ότι ο παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα και εδώ είμαστε και θα κριθούμε όλοι. Η ιστορία μας κρίνει όλους. Όσο για τον κύριο βοηθό γιατί βοηθός ήταν που χαρακτήρισε γελοία την απόφαση της απόλυσης του, το μόνο που έχω να πως ότι δίπλα στη λέξη γελοίος έβαλε λάθος ουσιαστικό. Έχει πάντως δίκιο, όντως ήταν γελοία η απόφαση γιατί έπρεπε να τον είχαν διώξει προ καιρού. Φαινόταν ότι ο άνθρωπος απλά δεν έκανε, και το έλεγαν πολλοί. Αν προστρέξετε σε παλαιότερες αναρτήσεις μου θα δείτε τι έχω γράψει για τον βοηθό. Δεν υπάρχει λόγος να τα επαναλάβω, απλά να προσθέσω κάτι το οποίο δεν έχει γραφτεί πουθενά και το έμαθα εκ τύχης από έγκυρη πηγή.
Ο Τεν Κάτε με τον Αντωνίου το τελευταίο διάστημα είχαν ψυχραθεί πολύ οι σχέσεις του. Με τον τελευταίο το μέλλον του στην ομάδα να είναι αμφίβολο. Περιμένω να δω την αντίδραση των οπαδών του παναθηναϊκού στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι την ερχόμενη Πέμπτη. Αν τώρα κάποιοι εκεί στους συνδέσμους ήθελαν τον Ολλανδό, ας πάνε στην Ολλανδία να τον δουν. Εμείς θα σταθούμε δίπλα στους Νιόπλια και Βαζέχα γιατί αυτοί είναι παναθηναϊκοί είτε αρέσει σε μερικούς είτε όχι.