Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ update 13:35

Μέχρι και οι νεκροί αναστήθηκαν χτες, σπάσανε όλα τα σημεία στη Γερμανία εμείς ναι μεν δεν ασχοληθήκαμε με τα παιχνίδια της Γερμανίας αλλά κάποια από αυτά είχαν φορτωθεί πάρα πολύ. Για να την πω την αμαρτία μου δεν το θωρώ σύμπτωση ότι σπάσανε όλα τα φαβορί. Πολλές εκπλήξεις είχαμε και στην Αγγλία αλλά και το βράδυ να σπάνε σημεία στα οποία στηρίχθηκαν όσοι πήγαν για το λεγόμενο διορθωτικό δελτίο. Γενικά ήταν μία καταστροφική μέρα για το μέσο παίχτη του στοιχήματος. Εμείς είχαμε 2 στα 3. Πέρασε ο Πανελλήνιος και η Τβέντε αλλά η Μάνσφιλντ κατάφερε και έχασε από την Έμπσφιλντ. Σήμερα είναι η Κυριακή των ντέρμπι τόσο σε Ελλάδα (Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, Ντόρα - Σαμαράς ) όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη με το παιχνίδι βέβαια της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ να κλέβει τη παράσταση.

290 Χ 2,85 2 3,20
Ας ξεκινήσουμε και με το ντέρμπι των αιωνίων το οποίο ξεκίνησε πρόωρα όταν παρενέβη εισαγγελέας για τα όσα φαίνεται να είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης στους παίχτες του Ολυμπιακού. Γενικά το κλίμα ανάμεσα στις δύο διοικήσεις είναι τεταμένο με τον Ολυμπιακό να δίνει μόλις 10 προσκλήσεις έναντι 25 που είχαν κανονιστεί. Αρχηγός της αποστολής σήμερα στο Καραϊσκάκη θα είναι ο Ν. Πατέρας ο οποίος θα βρίσκεται στα επίσημα. Σίγουρα σε ένα ντέρμπι αιωνίων δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη ωστόσο πιστεύω ότι οι πράσινοι μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα μέσα στο Καραϊσκάκη. Ο παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα ότι είναι η καλύτερα γυμνασμένη ομάδα στο πρωτάθλημα και σήμερα έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα ότι ο Ολυμπιακός θα έχει επιπλέον κούραση από το παιχνίδι με την Αλκμάαρ τη τετάρτη. Για την ομάδα του Ολυμπιακού επανέρχεται ο Γκαλέτι και ο Παπαδόπουλος ενώ εκτός είναι ο Στολτίδης. Κανονικά στην αποστολή και ο Τοροσίδης αλλά θα μείνει στο πάγκο. Στον αντίποδα για το παναθηναϊκό ο Τεν Κάτε συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Καραγκούνη αλλά θα μείνει στο πάγκο. Ο ολλανδός τεχνικός αναμένεται να παρατάξει την ομάδα με το γνωστό σύστημα 4-2-3-1. Εκτιμώ ότι ο παναθηναϊκος είναι σε θέση να μην χάσει μέσα στο Καραϊσκάκη. Οι πιθανές συνθέσεις για το ντέρμπι είναι:
(4-2-3-1)
Νικοπολίδης – Γκαλίτσιος, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Μπράβο – Ντουντού, Μαρέσκα – Ζαϊρί, Όσκαρ, Λεονάρντο – Μήτρογλου
(4-2-3-1)
Τζόρβας – Σειταρίδης, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος – Σιμάο, Σίλβα – Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης, Λέτο - Σισέ

238 2 1,40
Δεν βλέπω έκπληξη, ο Αίαντας που δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών ειδικά μετά τη χθεσινή νίκη της Τβέντε όπου πλέον η διαφορά από τη πρώτη θέση είναι 9 βαθμοί. Οπότε όπως καταλαβαίνετε σε περίπτωση ήττας θα μείνει αρκετά πίσω στη κούρσα του τίτλου. Ο Αίαντας είναι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση έρχεται με φόρα από τη 5άρα επί της Χέρενφεν. Διαθέτει μακράν τη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 45 γκολ ενεργητικό ενώ διαθέτει και τη τρίτη καλύτερη άμυνα με 12 γκολ παθητικό. Από την άλλη η Φίτεσε βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας με 14 βαθμούς. Δεν είναι σε καλή κατάσταση και προέρχεται από σειρά κακών εμφανίσεων. Η απόδοση του διπλού πέφτει σχεδόν σε όλες τις εταιρίες μερικές εκ των οποίων έχουν ρίξει την απόδοση του διπλού κάτω και από το 1,40. Κατά συνέπεια διπλό.

295 1 1,55
Η Τολούκα για να περάσει στην επόμενη φάση θέλει νίκη και μόνο νίκη καθώς στο πρώτο παιχνίδι έχασε από τη Σαν Λούις με 1-0. Καλείται μέσα στο απόρθητη έδρα της όπου στη κανονική διάρκεια της Απερτούρα είχε 7 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες να ανατρέψει τη κατάσταση. Από την άλλη η Σαν Λούις μπορεί να κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι παίζοντας έξυπνα ωστόσο παραμένει μία μέτρια ομάδα με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στα εκτός έδρας παιχνίδια της στη πρόσφατη Απερτούρα δεν πέτυχε ούτε μία νίκη. Η εμπειρία, η ποιότητα, η έδρα και το σκορ του πρώτου αγώνας μας οδηγούν στον άσσο.

305 2 1,50
Μονόπλευρο το ενδιαφέρον σε αυτό το παιχνίδι καθώς η ομάδα του Ρεσίφε είναι υποβιβασμένη και σίγουρα τελευταία στη βαθμολογία. Αντίθετα η Ιντερνασιονάλ θέλει οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να παραμείνει στις θέσεις που οδηγούν στο Λιμπερταδόρες αλλά ακόμα ελπίζει και σε τίτλο αν χάσουν η Σάο Πάολο και η Φλαμένγκο. Η Ιντερνασιονάλ δείχνει τις τελευταίες αγωνιστικές να ξυπνά και κόντρα σε μία Ρεσίφε απογοητευμένη, με απουσίες και με με μόλις μία νίκη στα τελευταία 10 παιχνίδια έχει το πρώτο λόγο για τη νίκη. Παρατηρώ ωστόσο σε πολλές εταιρίες ότι πέφτει η απόδοση του άσσου. Δεν μπορώ να αντιληφθώ το λόγο, προσωπικά μένω στο αγωνιστικό σκέλος και επιλέγω το διπλό.

Καλή τύχη.