Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΟΥ CHL


Μέρος δεύτερο σήμερα για το Τσάμπιονς Λίγκ , χτες τα αποτελέσματα κύλησαν φυσιολογικά. Εμείς όσα προτείναμε περάσανε μεταξύ αυτών και την έκπληξη της Ουνιρέα που όλοι είχαν πέσει στο διπλό της Σεβίλλης και ουσιαστικά το μόνο παιχνίδι που χάσαμε ήταν η Ίντερ. Όπως έγραφα και χτες πήγα στη κόντρα τη Μπαρτσελόνα γιατί θεωρούσα δυσανάλογες τι αποδόσεις. Σήμερα το πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο και ας περάσουμε να δούμε ένα προς ένα τα παιχνίδια,

145 ΤΣΣΚΑ ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ
Διαιτητής : Νίκολα Ριτσόνι ( Ιταλία)
Παιχνίδι για τον δεύτερο όμιλο, με τις Μάντσεστερ και Βόλφσμπουργκ να έχουν το πρώτο λόγο γα να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Οι γηπεδούχοι πήραν ανέλπιστο βαθμό μέσα στην Αγγλία σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει και να φέρει τα πάνω κάτω στον όμιλο. Σήμερα θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να πιάσει στη δεύτερη θέση τη Βόλφσμπουργκ και να ισοβαθμούν στους 7 βαθμούς. Σύμμαχος της σε αυτή της τη προσπάθεια είναι ο καιρός αλλά και ο πλαστικό χλοοτάπητας. Η ΤΣΣΚΑ πήρε μία νίκη ψυχολογίας το Σάββατο με 2-3 στο ντέρμπι εκτός έδρας με τη Σπαρτάκ Μόσχας. Στο άλλο στρατόπεδο, οι Γερμανοί έχοντας γνώση των ιδιαιτεροτήτων του αγώνα θα παίξουν τις αντεπιθέσεις, σε κάτι που είναι αρκετά καλοί. Έπειτα αν η ΤΣΣΚΑ δεν βάλει γκολ νωρίς από ένα σημείο και έπειτα θα πρέπει αναγκαστικά να ανοιχτεί. Εκτός για τους γηπεδούχους είναι οι Σεμπεράς και μακροχρόνια απόντας Γκονζάλεζ. Για τους λύκους εκτός είναι ο Γκιγιέρμε, ο Ζιανί και ο Ολίσε. Όλα ανοιχτά, κατά συνέπεια No bet.

148 ΑΠΟΕΛ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
Η υπόθεση πρόκριση στο τέταρτο όμιλο έχει κλέισει, με τη Τσέλσι και την Πόρτο να προκρίνονται στην επόμενη φάση. Ζητούμενο είναι η πρωτιά και η τρίτη θέση για την οποία θα παλέψουν Ατλέτικο και ΑΠΟΕΛ. Η Ατλέτικο γνώρισε μία ακόμα ήττα αυτή τη φορά από τη Λα Κορούνια με 2-1 και συμπλήρωσε έτσι 4 ήττες σε 5 παιχνίδια. Παρ ότι ο Κίκε φλόρες σουλούπωσε κάπως την ομάδα εν τούτοις παρουσιάζει μία προβληματική εικόνα. Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ έχοντας πάρει μόλις ένα βαθμό θα τα δώσει όλα για τη νίκη, είναι φανερή η δυσκολία που έχει στο γκολ ωστόσο οι εμφανίσεις του δεν είναι κακές. Είναι βέβαια ομάδα με σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Στοιχηματικά το 1,85 του διπλού είναι η μικρότερη μακράν απόδοση που κυκλοφορεί, ο μ.ο των εταιριών του εξωτερικού είναι 2,10. Κατά συνέπεια και εδώ πάω πάσο.

149 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ. ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ
Διαιτητής : Στεφάν Λανσουά
Η Γιουνάιτεντ, παρέμεινε αισίως για 23ο παιχνίδι αήττητη στο γήπεδο της καθώς γύρισε το παιχνίδι με ΤΣΣΚΑ σε 3-3. Σήμερα με νίκη εξασφαλίζει ουσιαστικά τη πρωτιά . Στον αντίποδα η Μπεσίκτας που προέρχεται από μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τη Φενέρμπαχτσέ με το εμφατικό 3-0, στον όμιλο έχει μόλις ένα βαθμό και βρίσκεται στη τελευταία θέση μη έχοντας ελπίδες πρόκρισης . Ουσιαστικά παλεύει μήπως και καταφέρει και πάρει τη τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, αλλά για να το πετύχει αυτό πρέπει να πάρει αποτέλεσμα μέσα στο Όλντ Τράφορντ σε περίπτωση που η ΤΣΣΚΑ πάρει με τη σειρά της αποτέλεσμα με αντίπαλό τη Βόλφσμπουργκ, έπειτα τη τελευταία αγωνιστική να νικήσει τους Ρώσους. Κομματάκι δύσκολο να συμβεί. Δεν βλέπω έκπληξη η Μάντσεστερ Γ. θα το πάρει το παιχνίδι και ας κάνει κάποιες αλλαγές ο Φέργκιουσον.

150 ΜΙΛΑΝ ΖΥΡΙΧΗ
Διαιτητής : Χάουαρντ Γουεμπ (Αγγλία)
Η Μίλαν κατόρθωσε και ξεγύμνωσε, ας μου επιτραπεί, η φράση τη βασίλισσα νικώντας τη σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι μέσα στο Μπερναμπέου με 2-3 ενώ στο Μιλάνο οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1. Είναι φανερό ότι η ομάδα του Λεονάρντο το τελευταίο διάστημα έχει ανέβει αγωνιστικά ενώ ο Ροναλντίνιο δείχνει σιγά σιγά να βρίσκει το παλιό καλό εαυτό του. Από την άλλη η Μαρσείγ μετά το δύο στα δύο απέναντι στη Ζυρίχη πήρε τους 6 βαθμούς και πλέον στο Μιλάνο τα παίζει όλα για τη πρόκριση. Η ομάδα του Ντεσαμπ έχει ανεβασμένη ψυχολογία καθώς το Σάββατο νίκησε στο ντέρμπι τη Παρί με 1-0 και πλησίασε έτσι τη κορυφή σε απόσταση βολής. Επί των αγωνιστικών, για τους γηπεδούχους εκτός είναι ο Γκατούζο, ο Γιανκουλόφσκι, ο Στοράρι και ο Ονιέβου και για τους φιλοξενούμενους εκτός είναι οι Ρόολ και Ροντρίγκες. Στοιχηματικά, θεωρώ μικρή την απόδοση του άσσου και ως εκ τούτου πάω πάσο.

151 ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΑΚΑΜΠΙ Χ.
Διαιτητής : Κρεγκ Τόμσον ( Σκωτία)
Η Μπάγερν βρίσκεται με τη πλάτη στο τοίχο και η πρόκριση της δεν περνά από τα δικά της πόδια. Για να είμαι ειλικρινής χλωμό το βλέπω να προκριθεί. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη τρίτη θέση με 4 βαθμούς και κυνηγάει τη Γιουβέντους στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς. Που σημαίνει ότι σήμερα οι Βαυαροί θέλουν νίκη και παράλληλα μη νίκη της Γιουβέντους, έπειτα να πάνε και την επόμενη αγωνιστική να κερδίσουν μέσα στο Τορίνο τη μεγάλη Κυρία. Η Μπάγερν προέρχεται από την ισοπαλία με 1-1 στο ντέρμπι με τη Λεβερκούζεν μένοντας για τρίτο σερί παιχνίδι χωρίς νίκη και πλέον η αμφισβήτηση για τον Φαν Χαάλ γίνεται όλο και εντονότερη. Το σημερινό παιχνίδι λογικά, και λέω λογικά γιατί με τη φετινή Μπάγερν δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, θα το πάρει και αν βολέψει και το άλλο αποτέλεσμα θα κυνηγήσει το θαύμα. Προσωπικά, πάντως δεν πιστεύω σε θαύματα …

152 ΜΠΟΡΝΤΟ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
Διαιτητής : Γκονθάλεθ (Ισπανός)
Μένουμε στο πρώτο όμιλο και πάμε στο έτερο παιχνίδι αυτό της Μπορντό με τη Γιουβέντους. Η Μπορντό βρίσκεται στη πρώτη θέση έχοντας 10 βαθμούς και εξασφαλισμένη τη πρόκριση. Και έτσι σήμερα δεν καίγεται για τη νίκη και με την ισοπαλία βολεμένη θα είναι και θα διατηρήσει τη πρωτιά. Από την άλλη η Γιουβέντους με νίκη εξασφαλίζει η πρόκριση και η τελευταία αγωνιστική αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Και η ισοπαλία δεν νομίζω ότι θα χαλάσει του Ιταλούς αφού τη τελευταία αγωνιστική θα θέλουν απλά μία ισοπαλία για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Σημαντικό το ρεπορτάζ για τη Μπορντό αφού θα της λείψει ο καλύτερος της παίχτης ο Γκουρκούφ, ο οποίος είναι βαρόμετρο για την απόδοση της ομάδας, επίσης θα λείψει και ο Σερτίκ ενώ αμφίβολος δίνεται ο Σαμάκ. Στον αντίποδα για τη Γιουβέντους επέστρεψε ο Ντελ Πιέρο και ο Σισόκο ενώ θα λείψουν ο Τρεζεγκέ ( κάθε άλλο παρά ως απώλεια λογίζεται …), και οι γνωστοί απόντες Σαλιχάμιζιτς, Μαρκίζιο, Ζεμπινά και ο Ιακουίντα. Εκτιμώ ότι η Γιουβέντους δεν θα χάσει, πρώτο σημείο το διπλό με κάλυψη το χ.

153 ΠΟΡΤΟ ΤΣΕΛΣΙ
Διαιτητής : Φραν Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)
Όπως γράφαμε και πριν στο τέταρτο όμιλο η υπόθεση πρόκριση έχει τελειώσει. Σήμερα απλά θα μάθουμε ποια θα αποκτήσει το πανω χέρι για τη πρωτιά του ομίλου. Η Πόρτο χαρακτηρίζεται από σταθερότητα στην απόδοσή της , μετρώντας μόλις μία ήττα αυτή από την Τσέλσι με 1-0 τη πρώτη αγωνιστική. Σε ένα παιχνίδι που από όσο μπορώ να θυμηθώ είχε παίξει αρκετά καλά. Το σαβ/κο δεν έπαιξε στο κύπελλο καθώς το παιχνίδι της με την Ολιβεϊρένσε αναβλήθηκε οπότε οι παίχτες είχαν όλο τον καιρό να συγκεντρωθούν στο αποψινό παιχνίδι. Εκτός για την ομάδα του Οπόρτο είναι ο Έλτον, ο Φουσίλε, ο Βαρέλα και ο Βαλέρι. Στον αντίποδα και η Τσέλσι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα για να πάρει τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Σημαντικό το ρεπορτάζ για τη Τσέλσι καθώς έχει πολλές και σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα θα τις λείψουν ο Λαμπάρντ, ο Τέρι, ο Ντέκο, ο Μποσίνγκουα, ο Κόουλ και ο Μπάλακ. Αν και σε ένα τέτοιο παιχνίδι όλα τα σημεία είναι μέσα, ωστόσο οι πολλές απουσίες μας οδηγούν στο 1-Χ.

154 ΡΕΑΛ ΖΥΡΙΧΗ
Διαιτητής : Αλέν Χάμερ ( Λουξεμβούργο)
Δίχως πολλά λόγια, δεν βλέπω έκπληξη η Ρεάλ αναμένεται να το πάρει εύκολα το παιχνίδι και ανάλογα με το αποτέλεσμα στο Μίλαν Ζυρίχη, θα καθαρίσει και την υπόθεση πρόκριση.


Αυτά από εμένα και επιλογές δικές σας …