Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΩΝ ΤΟΥ CHL.


Μέρα Champions League η σημερινή με τα φώτα να είναι στραμμένα στο Καμπ Νου και στο Μπαρτσελόνα - Ίντερ. Μεγάλο παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τη συνέχεια. Αν μάλιστα η Μπάρτσα χάσει είναι πιθανόν και να αποκλειστεί !!! Ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Ολλανδία όπου με θετικό αποτέλεσμα και παράλληλα με ήττα της Σταντάρ Λ. από την Άρσεναλ στο Λονδίνο, κλειδώνει τη πρόκριση. Ας περάσουμε όμως να δούμε ένα προς ένα τα σημερινά παιχνίδια,

100 ΡΟΥΜΠΙΝ Κ. ΝΤΙΝΑΜΟ Κ.
Διαιτητής : Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Εκεί όπου όλοι πιστεύαμε ότι οι δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση είναι κλεισμένες από Μπαρτσελόνα και Ίντερ η Ρούμπιν Καζάν με νίκη κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για τη πρόκριση. Βρίσκεται απέναντι σε μία τεράστια πρόκληση της Ιστορίας της. Από την άλλη η Ντιναμό Κιέβου βρίσκεται στη τέταρτη θέση με 4 βαθμούς και αυτή με νίκη και μόνο νίκη αποκτά το δικαίωμα στο όνειρο. Να πούμε ότι στη τελευταία αγωνιστική παίζει η Ίντερ με την Ρούμπιν Καζάν και η Ντιναμό Κ. με την Μπαρτσελόνα. Η Ρούμπιν το Σάββατο αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 επί της Ζενίτ και κατέκτησε και βαθμολογικά το πρωτάθλημα. Και η Ντιναμό από την άλλη κέρδισε με 3-0 στο ντέρμπι με τη Σαχτάρ. Επί των αγωνιστικών μία μόλις η απουσία για τους γηπεδούχους και τρείς για τους φιλοξενούμενους. Δύσκολο παιχνίδι για να επιλέξουμε κάποιο σημείο αλλά είμαι πιο κοντά στου γηπεδούχους επειδή έχουν βάσιμες ελπίδες με νίκη για πρόκριση.

101 ΑΛΚΜΑΑΡ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Διαιτητής : Ουνδιάνο Μαγένκο (Ισπανία)
Η Αλκμάαρ ουσιαστικά θέλει νίκη και μόνο νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και ταυτόχρονα μη νίκη του Ολυμπιακού προκειμένου να πάρει τη δεύτερη θέση. Από την άλλη ο Ολυμπιακός και με ισοπαλία αν ταυτόχρονα δεν πάρει αποτέλεσμα η Σταντάρ μέσα στο Λονδίνο, κλειδώνει κατά τη προσωπική μου άποψη τη πρόκριση. Η Αλκμάαρ δεν θυμίζει σε τίποτα τη περσινή ομάδα που μέσα σε λίγο διάστημα κατάφερε ο Κούμαν να τη διαλύσει. Παρ όλα αυτά το σάββατο μετά από καιρό πραγματοποίησε καλή εμφάνιση και νίκησε εκτός έδρας τη Ρόντα με 4-2. Είναι η αρχή της αναγέννησης ; ουδείς ξέρει. Ο Ολυμπιακός αυτοκτόνησε στα Γιάννενα παραχωρώντας ισοπαλία 2-2 στον Αίαντας της Ηπείρου. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι ακόμα και με ήττα ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται πάλι παίρνοντας ως δεδομένο ότι η Σταντάρ δεν θα πάρει αποτέλεσμα στο Λονδίνο. Και εδώ είναι δύσκολο το παιχνίδι για πρόβλεψη, όλα τα σημεία είναι πιθανά.

102 ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΑΝΤΑΡ Λ.
Διαιτητής : Κόνραντ Πλάουτς (Αυστρία)
Η Άρσεναλ με νίκη παίρνει και μαθηματικά την πρωτιά στον όμιλο. Για να είμαι ειλικρινής και δίχως πολλά λόγια δεν βλέπω έκπληξη.

103 ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΝΤΕΡ
Διαιτητής : Μάσιμο Μουσάκα (Ελβετία)
Ποιος θα το περίμενε όταν γινόταν η κλήρωση ότι κάποια εκ των Μπαρτσελόνα και Ίντερ δεν αποκλείεται διόλου να μείνει εκτός συνέχειας. Αναμφίβολα πολύ κρίσιμο παιχνίδι. Με την Μπαρτσελόνα να έχει και το παιχνίδι με τη Ρεάλ τη Κυριακή και να προέρχεται από τη γκέλα με 1-1 στην έδρα της Μπιλμπάο. Από την άλλη η Ίντερ προέρχεται από τη νίκη με 3-1 επί της Μπολόνια και κατεβαίνει στη Βαρκελώνη με αισιοδοξία για κάτι καλό. Αμφότερες οι ομάδες θέλουν τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι καθώς αν κάποια χάσει δεν αποκλείεται να δει από το καναπέ τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα αγωνιστικά λογικά παίζει ο Ιμπραίμοβιτς ( δεν αγωνίστηκε το Σάββατο) ενώ για τον Μέσι υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ενώ σίγουρα εκτός είναι ο Αμπιντάλ και ο Τουρέ. Για την ομάδα του Μουρίνιο αμφίβολος δίνεται μόνο ο Σνάιντερ. Θεωρώ δυσανάλογες τις αποδόσεις. Ναι μεν η Μπαρτσελόνα θέλει μόνο νίκη αλλά όχι και 1,70. Ως εκ τούτου, παίρνοντας παίζοντας απόδοση, θα πάω στο Χ-2.

104 ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
Διαιτητής : Μπιον Κούιπερς (Ολλανδία)
Η Λίβερπουλ έτσι όπως τα κατάφερε μάλλον θα μείνει εκτός καθώς θέλει νίκη και σήμερα και την τελευταία αγωνιστική κόντρα στη Φιορεντίνα και παράλληλα η Φιορεντίνα να μην πάρει ούτε βαθμό. Εντάξει η Λίβερπουλ το αποψινό παιχνίδι θα το καθαρίσει (έστω και χωρίς Τόρες , Ριέρα και Μπεναγιούν) και δεν τίθεται θέμα αλλά αν στο άλλο παιχνίδι η Φιορεντίνα πάρει έστω την ισοπαλία, γιατί με νίκη καθαρίζει την υπόθεση πρόκριση , η Λίβερπούλ για να προκριθεί θα πρέπει να τη νικήσει με 3 γκολ διαφορά.

105 ΟΥΝΙΡΕΑ ΣΕΒΙΛΛΗ
Διαιτητής : Τομ Χένινγκ Εβρέμπε (Νορβηγία)
Να πούμε καταρχήν ότι το παιχνίδι δεν διαξάγεται στη φυσική έδρα της Ουνιρέας καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις αλλά στο γήπεδο της Στεάουα Βουκουρεστίου. Η Σεβίλλη ουσιαστικά έχει καθαρίσει όχι μόνο τη πρόκριση αλλά και τη πρωτιά στον όμιλο. Στον αντίποδα η ευχάριστη έκπληξη του ομίλου , Ουνιρέα και με νίκη θέτει τα πιο γερά θεμέλια για τη πρόκριση με ισοπαλία θέλει μη νίκη της Στουτγάρδης μέσα στη Ρέιντζερς. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα που έτυχ ένα την παρακολουθήσω στο παιχνίδι με τη Ρέιντζερς όταν ήμασταν από τους λίγους που πιστέψαμε στη νίκη της μέσα στη Σκωτία και η σεβίλλη δεν θα περάσει εύκολα μέσα από τη Ρουμανία. Σίγουρα οι Σεβιγιάνοι είναι το φαβορί της αναμέτρησης αλλά επειδή είναι αδιάφορη, αν και ο προπονητή της είπε ότι πάμε για νίκη και πήρε όλα τα αστέρια μαζί του, σκέφτομαι να πάω στη κόντρα, αναλαμβάνοντας τι ρίσκο στο 1-Χ.

106 ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ
Διαιτητής : Ρομπέρτο Ροσέτι (Ιταλός)
Σε αυτό το παιχνίδι κατά τη γνώμη αγωνίζονται δύο από τις πλέον αναξιόπιστες ομάδες. Ειδικά η Στουτγάρδη όπου το Σάββατο δεν κατάφερε να νικήσει ούτε τη τελευταία Χέρτα. Παρ όλα αυτά με νίκη στο αποψινό παιχνίδι μέσα στη Σκωτία μπαίνει για τα καλά στο παιχνίδι της δεύτερης θέσης αφού στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική παίζει μέσα στην έδρα της με την Ουνιρέα. Ασχέτως με το τι θα κάνει η Ουνιρέα σήμερα η Στουτγάρδη τη τελευταία αγωνιστική θα θέλει είτε νίκη είτε ισοπαλία. Αν όμως σήμερα χάσει από τη Ρέιντζερς και η Ουνιρέα πάρει αποτέλεσμα από τη Σεβίλλη αποκλείστηκε. Από την άλλη βέβαια θεωρητικά και η Ρείντζερς έχει ελπίδες πρόκρισης αλλά χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να γίνει αυτό πράξη. Για μένα το παιχνίδι είναι No bet, αν και αν μπούμε στη διαδικασία να συγκρίνουμε τα ρόστερ των δύο ομάδων αυτό της Στουτγάρδης είναι τουλάχιστον μία κλάση ανώτερο από αυτό των Σκωτσέζων. Αλλά μιλάμε για μία ασόβαρη ομάδα που δεν μπόρεσε ούτε τη Χέρτα να νικήσει και δεν σκοπεύω να πληρώσω για να μάθω αν θα βγάλει στο χορτάρι τη ποιότητά της ως ομάδα.

107 ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΛΥΩΝ
Διαιτητής : Μενκερένκα ( Πορτογαλία)
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με νίκη η Φιορεντίνα εξασφαλίζει τη πρόκριση στην επόμενη φάση, αντίθετα η Λυών, που έχει εξασφαλίσει τη πρόκριση , με ισοπαλία καθαρίζει και τη πρωτια . Την τελευταία αγωνιστική εξ άλλου παίζει εντός με τη Ντέμπρετσεν και η Φιορεντίνα πάει στο Λίβερπουλ. Επί των αγωνιστικών, εκτός πιθανότατα για τους γηπεδούχους μένουν οι βασικοί επιθετικοί Γιόβετιτς και Μούτου ενώ για τους φιλοξενούμενους εκτός θα είναι ο Τουλαλάν, ο Μποντμέρ, ο Ρεβεγέρ και ο Κλέμπερ. Νομίζω καλή επιλογή είναι το under, αφού θα πάμε λογικά σε ένα προσεχτικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες.

Αυτά από εμένα, και οι επιλογές δικές σας…