Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ update 17:00

Καλημέρα σε όλους, μετά από ένα εξαιρετικό σαβ/κο όπου βγάλαμε 3 στα 3 το Σάββατο και 2 στα 2 τη Κυριακή, σήμερα κυριαρχούν οι επαναληπτικοί των αγώνων μπαράζ των εθνικών ομάδων, όπου και θα μάθουμε ποιες θα είναι εκείνες που θα πάρουν τα τελευταία εισιτήρια για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

126 2 2,20
Ας ξεκινήσουμε από το παιχνίδι Σλοβενίας Ρωσίας. Το πρώτο παιχνίδι το Σάββατο έληξε 2-1. Με τους Ρώσους να προηγούνται με 2-0 ( στο 40’ και στο 52’ τα γκολ) και τους Σλοβένους να μειώνουν στο 88’ στο τελικό 2-1. Το σκορ όμως κολακεύει σε μεγάλο βαθμό τους Σλοβένους. Παρακολούθησα το παιχνίδι και κάλλιστα θα μπορούσε το σκορ να ήτανε 5-1 ή 6-1. Οι Ρώσοι έχασαν πολλές ευκαιρίες αντίθετα με τους Σλοβένους όπου οι ευκαιρίες τους μετρώνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Βέβαια παρά λίγο να κάνουν την κηδεία στους Ρώσους στο 93΄αλλά ο Ανκιφέεφ με μία εκπληκτική απόκρουση κράτησε το 2-1 για την ομάδα του. Δεν σας κρύβω ότι, όταν η Σλοβενία έκανε το 2-1 κύκλωσα το διπλό στο αποψινό παιχνίδι. Γιατί αλλιώς είναι να πηγαίνεις με 2-0 και άλλο με 2-1. Βάσει της εικόνας του πρώτου παιχνιδιού, θεωρώ ότι το διπλό έχει βάση, πολύ καλή η απόδοση της Ρωσία στο 2,20 που όπως και να το κάνουμε είναι ανώτερη και πιο έμπειρη ως ομάδα. Κατά συνέπεια διπλό.

119 Χ 3,15 2 4,40 (έπεσε η απόδοση του άσσου)
Μπορεί η Ουκρανία να πήρε αυτό που ήθελε το Σάββατο στο ΟΑΚΑ αλλά έδειξε ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση η ομάδα φόβητρο και πιστεύω ότι μπορεί η εθνική μας να πάρει είτε την ισοπαλία είτε τη νίκη και να προκριθεί στο Μουντιάλ. Σίγουρα το παιχνίδι μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά μετά την όχι και τόσο καλή εμφάνιση του σαββάτου. Άσχετα με το αν μας αδίκησε ο διαιτητής. Ο Ρεχάγκελ , ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 100 παιχνίδια στο πάγκο της εθνικής, σκέφτεται να παρατάξει την ίδια ενδεκάδα με μόνη πιθανή αλλαγή αυτή του Χαριστέα αντί του Γκέκα. Μάλιστα στο παιχνίδι του σαββάτου όταν ο Ρεχάγκελ αντικατέστησε τον Γκέκα με το Χαριστέα, ο πρώτος έγινε πυρ και μανία μετά στα αποδυτήρια. Η Εθνική θα παίξει με πρώτο στόχο να μη δεχθεί γκολ και από εκεί και πέρα θα χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Από την άλλη στο στρατόπεδο των Ουκρανών δηλώνουν πανέτοιμοι και αισιόδοξοι για την αποψινή βραδιά. Ο Μιχαϊλιστένκο θα κατεβάσει την ομάδα με το κλασσικό 4-4-2 με αιχμή του δόρατος τον Σεφτσένκο και τον Μιλέφσκι. Παρατηρώ ότι σε πολλές εταιρίες στοιχημάτων πέφτει πολύ η απόδοση του άσσου, με αποτέλεσμα και ο ΟΠΑΠ να ρίξει την απόδοση στο 1,75 από το 1,85. Στο ανταλλακτήριο δε, είναι το παιχνίδι με το μεγαλύτερο τζίρο περίπου στις 480,000 χιλ. ευρώ, με το 92% των χρημάτων στον άσσο. Παρ όλα αυτά, προσωπικά θα πάω κόντρα στο ρεύμα και ελπίζω η εθνική μας να μας δικαιώσει.

117 1 1.70
Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς μόνο το Ισραήλ έχει ελπίδες πρόκρισης. Στην ομάδα του Ισραήλ δίνεται μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για νίκη αφού αντιμετωπίζει τους αδιάφορους πλέον, Βούλγαρους. Σε κάθε άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης, η πρόκριση θα είναι πολύ δύσκολη. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την ήττα με 1-0 κόντρα στο Μαυροβούνιο. Σε ένα παιχνίδι βέβαια όπου το Ισραήλ είχε πολλές απουσίες και το γκολ σημειώθηκε μόλις στο 5' λεπτό. Επιστρέφει τόσο ο Καγιάλ όσο και ο Νατσό ενώ θα λείπουν οι Άμπρουκατ και Ίβανιρ, αμφότεροι τιμωρημένοι. Από την άλλη οι τελευταίοι στη βαθμολογία Βούλγαροι απογοητεύουν με μόλις μία νίκη στον όμιλο. Η απόδοση του ΟΠΑΠ στο 1,70 είναι η μεγαλύτερη που κυκλοφορεί, όλες οι εταιρίες ρίχνουν την απόδοση του άσσου και μου κάνει εντύπωση πως ο ΟΠΑΠ δεν έχει ρίξει ακόμα την απόδοση. Και στο ανταλλακτήριο έχει φορτωθεί αρκετά αυτός ο άσσος με την απόδοση να κυμαίνεται γύρω στο 1,65.

ΥΓ: Ενδιαφέρουσα η εκπομπή του κ. Χαρδαβέλλα χτες για τα στημένα παιχνίδια στη Β Εθνική αν και δεν μας είπε βέβαια κάτι που δεν ξέραμε, ότι δηλαδή η Β Εθνική είναι το πιο βρώμικο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.

Καλή τύχη.