Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ


Και χτες ένα στα δύο είχαμε, με τη Μπαρτσελόνα να μένει στη λεύκη ισοπαλία στη παγωμένη Ρωσία και η Ίντερ να παίρνει πολύτιμο διπλό μέσα στο Κίεβο. Ποίος να το έλεγε όταν ξεκίναγαν οι όμιλοι, ότι η Μπαρτσελόνα μετά από 4 παιχνίδια θα βρίσκονταν στη δεύτερη θέση ισοβαθμώντας με τη Ρούμπιν Καζάν. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τη συνέχεια σε αυτό τον όμιλο. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών ηττήθηκε με 2-0 από τη Σταντάρ Λ. Δε θα σχολιάσω το παιχνίδι αλλά θα επισημάνω την έλλειψη βάθους στο πάγκο για την ομάδα του Ολυμπιακού κάτι το οποίο έχει και συνέπειες. Σήμερα τη σκυτάλη παίρνουν παναθηναϊκός και ΑΕΚ, για τους πράσινους και η ισοπαλία δεν είναι και τόσο κακό αποτέλεσμα σε αντίθεση με την ομάδα της ΑΕΚ που αν δεν κερδίσει, δεν έχει ελπίδες για πρόκριση.

135 2 1,85
Πλούσιο το ρεπορτάζ για του Κροάτες για το αποψινό παιχνίδι. Από τη μία έπειτα από τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί της στο παιχνίδι με τη Τιμισοάρα της αφερέθηκαν τρεις βαθμοί αλλά και θα αναγκαστεί να δώσει τα παιχνίδια της κεκλεισμένων των θυρών. Από την άλλη σήμερα θα έχει και τέσσερις βασικούς απόντες. Αντιμετωπίζει έναν Άγιαξ που είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και προέρχεται από τη μεγάλη νίκη με 5-1 επί της Φέγενορντ. Να πούμε επίσης ότι και στο πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ ο Αίαντας νίκης εύκολα με 2-1 του Κροάτες , με το σκορ να μπορούσε κάλλιστα να ήταν και μεγαλύτερο. Να προσθέσουμε ακόμα ότι ο Άγιαξ κατεβαίνει με επιθετικό σχήμα, με τρεις μπροστά ( Πάντελιτς, Σουλειμάνι και Σουάρες) και θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να μη σκοράρει. Κατά συνέπεια και αφού ο παράγοντας έδρα δεν ισχύει, πάμε στο διπλό.

138 2 1,70
Η Σλάβια πήρε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 μέσα στο Μεστάγια, μάλιστα ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 28’ λεπτό. Βέβαια η Σλάβια έχει νικήσει μόλις ένα παιχνίδι στα 22 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στο τσέχικο πρωτάθλημα διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος με μόλις 2 νίκες στα τελευταία 8 παιχνίδια. Από την άλλη η Βαλένθια αθόρυβα με επαγγελματικές νίκες έχει φτάσει στη τέταρτη θέση της Πριμέρα , πέντε βαθμούς πίσω από τη Μπαρτσελόνα. Σήμερα δεν θα έχει στη διάθεση της το Βίγια που αποβλήθηκε στο 80΄ λεπτό του αγώνα στο Μεστάγια. Ωστόσο αν οι νυχτερίδες δεν θέλουν να μπουν σε περιπέτειες οφείλουν σήμερα να κερδίσουν μία Σλάβια Πράγας η οποία δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο και στο γήπεδο της πριν 2 αγωνιστικές έφαγε 5 τεμάχια από τη Λιλ.

140 2 2,20 Χ 3,20
Ο παναθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου με 6 βαθμούς , έναν μόλις πίσω από τη πρώτη Γαλατασαράι. Η Στουρμ σήμερα θέλει πάση θυσία νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση. Στο προηγούμενο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ ο παναθηναϊκό ς κέρδισε με το φτωχό 1-0, χωρίς για πολλοστή φορά να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Ωστόσο το σημερινό παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό αφού οι Αυστριακοί είναι αυτοί που πρέπει να βγουν μπροστά και να κάνουν παιχνίδι και αυτό ίσως να βολέψει την ομάδα του Τεν Κάτε που θα βρει ανοιχτούς δρόμους. Πλήρεις αναμένεται να παραταχτούν και οι δύο ομάδες. Κατά συνέπεια πιστεύω ότι ο παναθηναϊκός θα πάρει αποτέλεσμα σήμερα και θα δώσει μία απάντηση στη ομάδα του Γκρατς για την ταλαιπωρία που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Καλή τύχη.