Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καλημέρα σε όλους, αρκετά καλά θα έλεγα ότι κύλησε η χθεσινή μέρα και πολλοί από εσάς φαντάζομαι θα οδηγήθηκαν στο ταμείο. Εμείς είχαμε 3 στα 4 καθώς δεν επιβεβαιώθηκε το σκεπτικό μας για το Χ στο σκανδιναβικό ντέρμπι. Η Εθνική μας σκόρπισε στους 5 ανέμους τη Λετονία νικώντας της με 5-2. Σε γενικές γραμμές η εθνική μας έπαιξε καλά, στο β ημίχρονο κυρίως όπου βγήκε και ο ανύπαρκτος Τζιόλης. Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω την επιλογή του Ρεχάγκελ να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο παίχτη, για το Τζιόλη τα έχουμε πει πολλές φορές και δεν τα επαναλαμβάνω γιατί θα με πείτε εμπαθή. Μετά από αυτή τη νίκη και με νίκη απέναντι στο Λουξεμβούργο η εθνική μας θα πάρει τη δεύτερη θέση και θα πάμε στα μπαράζ. Από εκεί και πέρα το σημερινό πρόγραμμα είναι και μικρό και δύσκολο για αυτό και θα κρατήσω μόνο την ακόλουθη δυάδα.

335 1 1,50
Μετά από καιρό ο ΟΠΑΠ μας ξανά έβαλε τη Νορβηγία Β. Έτσι ξαφνικά. Το πρωτάθλημα να πούμε ότι βρίσκεται 4 στροφές πριν το τέλος και αδιάφορη ομάδα δεν υπάρχει με εξαίρεης τις 2 υποβιβασμένες. Η Ναίμπεργκσουντ βρίσκεται στην 8η θέση. Απέχει 5 βαθμούς από τη 5η θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου αλλά και 3 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από την άλλη η Στάβανγκερ είναι ουσιαστικά υποβιβασμένη καθώς πρέπει να κάνει το 4 στα 4 και τόσο η Τρομσντάλεν όσο και η Μιοντάλεν να πάρουν το πολύ 2 βαθμούς. Το πρόγραμμα της Στάβανγκερ είναι εξαιρετικά δύσκολο και ουσιαστικά ελπίδες δεν υπάρχουν. Πιο πιθανό είναι να εμφανιστούν, για να κάνουμε και λίγο πλάκα, οι δεινόσαυροι, παρά να σωθεί η Στάβανγκερ. Πέρα από τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων, το κίνητρο οι φιλοξενούμενοι θα έχουν και τρεις βασικές απουσίες. Κατά συνέπια πάμε στον άσσο.

349 2 2,50 Χ 3,25
Γουινέα εναντίον Μπουργκίνα Φάσο. Προφανώς δεν έχω εικόνα των δύο ομάδων αλλά κλείνω προς τους φιλοξενούμενους για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το παιχνίδι θα γίνει στη Γκάνα λόγω του ότι στη Γουινέα δίνονται επεισόδια εναντίον του δικτάτορα. Έπειτα η Μπουργκίνα Φάσο έχει κίνητρο καθώς θέλει τουλάχιστον το βαθμό προκειμένου να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα Κόπα Άφρικα. Τέλος, φαντάζομαι όταν υπάρχουν τόσο σοβαρά επεισόδια μέσα στη Γουινέα οι παίχτες δεν θα είναι και τόσο συγκεντρωμένοι στον αγώνα. Να πούμε επίσης ότι η απόδοση του διπλού πέφτει σε αρκετές εταιρίες. Επαναλαμβάνω όμως ότι η πρόταση είναι ενδεικτική, εμπεριέχει ρίσκο επειδή δεν έχουμε εικόνα των δύο ομάδων αλλά το κουπόνι είναι ασφυκτικά μικρό άρα και οι επιλογές και κατά συνέπεια θα πάμε σε επιλογές με ρίσκο που πληρώνουν όμως.

ΥΓ: Για την παραίτηση - αποπομπή του προέδρου του οπαπ θα τα πούμε αναλυτικά αύριο...