Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ...

Μεγάλο νικητή των εκλογών" χαρακτηρίζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ το Γιώργο Παπανδρέου κάνοντας λόγο για "σαρωτική νίκη" των Σοσιαλιστών.
Σε ανταπόκριση από την Αθήνα, η "Νιου Γιορκ Τάιμς" σημειώνει ότι "οι Σοσιαλιστές κέρδισαν την κεντροδεξιά κυβέρνηση που υπονομεύθηκε από σκάνδαλα διαφθοράς και αυξανόμενη οικονομική κρίση". Στην ίδια ανταπόκριση... γίνεται αναφορά στην οικονομική κατάσταση, επισημαίνοντας ότι "η νίκη των Σοσιαλιστών στην Ελλάδα είναι ένα σπάνιο γεγονός για την Ευρώπη, όπου η αριστερά έχασε έδαφος και πολλές φορές αδυνατεί να επωφεληθεί από την οικονομική κρίση".

Η "Γουόλ Στριτ Τζέρναλ" προβάλλει την άνοδο των Σοσιαλιστών στην εξουσία, επισημαίνοντας την αναφορά του νικητή των εκλογών ότι "έχουμε μεγάλη ευθύνη για να αλλάξει η πορεία της χώρας".

Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ προβάλλουν οι ιστοσελίδες πολλών άλλων αμερικανικών εντύπων και ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, με φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς των οπαδών του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και εκτιμήσεις για τα βασικότερα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, με κυριότερο το πρόβλημα της οικονομίας.

Το CNN επισημαίνει τη δήλωση του κ. Παπανδρέου ότι "τίποτα δεν θα είναι εύκολο. Θέλει δουλειά, σκληρή δουλειά".Εξάλλου, ο αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιώργο Παπανδρέου για να τον συγχαρεί για την επιτυχία του κόμματός του.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επανέλαβε τη σημασία των ελληνοαμερικών σχέσεων και τόνισε ότι προσβλέπει σε συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου.

από http://www.fimotro.blogspot.com/