Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΡΙΤΗΣ


Μέρα Champions league η σημερινή, με την τρίτη αγωνιστική για τους ομίλους. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Σταντάρ Λιέγης στο Καραϊσκάκη σε ένα παιχνίδι όπου θέλει νίκη και μόνο νίκη ώστε να είναι καβάλα στο άλογο γι τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Ας περάσουμε όμως να δούμε ένα προς ένα τα σημερινά παιχνίδια,


101 Αλκμάαρ Άρσεναλ
Ο Κούμαν κατάφερε και διάλυσε μία καλοδουλεμένη ομάδα, δε θυμίζει σε τίποτα τη περσινή καλή Αλκμάαρ. Προέρχεται από την πέμπτη ήττα από την Τβέντε με 3-2 για το Ολλανδικό πρωτάθλημα. Από την άλλη οι Κανονιέρηδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση παρά τις πολλές απουσίες που έχουν, στην Πρέμιερ Λιγκ μετρούν αισίως 6 νίκες στις 8 πρώτες αγωνιστικές και προέρχονται από τη νίκη με 3-1 το Σάββατο απέναντι στη Μπέρμπιγχαμ. Λογικά τα πιτσιρίκια του Βενγκέρ θα πάρουν το τρίποντο στο αποψινό παιχνίδι. Η απόδοση του διπλού πάντως είναι πετσοκομμένη από τον ΟΠΑΠ καθώς στις εταιρίες του εξωτερικού το διπλό παίζεται κατά μ.ο στο 1,45.

102 Ιντερ Ντιναμό Κιέβου
Η Ίντερ προέρχεται από τη μεγάλη νίκη μέσα στη Γένοβα με 0-5 μη έχοντας μάλιστα τόσο τον Ετό όσο και το Μιλίτο. Περιθώρια για γκέλες δεν υπάρχουν, καθώς η ομάδα του Μουρίνιο μετρά δύο ισοπαλίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Επιστρέφει ο Ετό αλλά όχι και ο Μιλίτο με τον Τιάγκο Μότα. Άσσος

103 Λίβερπουλ Λυών
Η ομάδα του μεγάλου Λιμανιού βρίσκεται σε τραγική κατάσταση μετρώντας τέσσερις ήττες στις εννέα πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει μία νίκη και μία ήττα και το παιχνίδι με τη Λυών είναι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια. Από την άλλη η Λυών το Σάββατο έπεσε θύμα έκπληξης καθώς ηττήθηκε από τη Σοσό με 2-0 μέσα στην έδρα της. Στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει το απόλυτο με 2 στα 2. Δύσκολο παιχνίδι για εκτίμηση αν και είμαι πιο κοντά στη Λίβερπουλ έστω και χωρίς τον Τόρες.

104 Μπαρτσελόνα Ρούμπιν Καζάν
Η Μπαρτσελόνα προέρχεται από την λευκή ισοπαλία το Σάββατο απέναντι στη Βαλένθια, σε ένα παιχνίδι που δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε με την απόδοση της, αλλά ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ είναι πάντα διαφορετικό. Επιστρέφει λογικά ο Ιμπραίμοβιτς στην 11άδα αλλά μικροπροβλήματα αντιμετωπίζουν τόσο Κειτά όσο και ο Πέδρο. Από την άλλη η Ρούμπιν Καζάν πήρε το πρώτο της βαθμό στον όμιλο μέσα στην έδρα της κόντρα στην Ίντερ σε ένα παιχνίδι που ίσως να άξιζε και κάτι παραπάνω. Στη Ρωσία βρίσκεται στη πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και προέρχεται από τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Κίμκι. Δεν ανακαλύπτω την Αμερική, η Μπαρτσελόνα θα το πάρει το παιχνίδι. Λογικά θα καλύψει και το χάντικαπ της ελληνικής εταιρίας.

105 Ντέμπρετσεν Φιορεντίνα
Η Φιορεντίνα βρίσκεται σε ανοδική πορεία με τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε παιχνίδια, τη περασμένη αγωνιστική στο τσάμπιονς Λιγκ πέτυχαν τη πρώτη τους νίκη με 2-0 απέναντι στη Λίβερπουλ. Η Ντέμπρετσεν από την άλλη ακόμα δεν έχει πετύχει γκολ στους ομίλους. Ούτε και στην Ουγγαρία τα πάει καλά καθώς βρίσκεται στη τέταρτη θέση. Στα αγωνιστικά επιστρέφει για τους ''Βιόλα'' ο Τζιλαρντίνο ενώ οι γηπεδούχοι θα έχουν δύο απουσίες. Ματς κλειδί για τη συνέχεια αν οι ''Βίολα'' θέλουν την πρόκριση. Διπλό.

106 Ολυμπιακός Σταντάρ Λ.
Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν να αποΚετσπαγιοποιούνται από τον Ζίκο και νίκησαν εύκολα με καταπληκτικό γκολ του Ζαιρί 3-0 τον Αστέρα Τρίπολης. Στα αγωνιστικά εκτός είναι μόνο ο Ντιόγκο, δεν την θεωρώ απώλεια καθώς ο Ντιόγκο είναι φανερά σε κακή κατάσταση. Από την άλλη οι Βέλγοι δεν θυμίζουν τη περσινή τους ομάδα, ειδικά από τις στιγμή μάλιστα που έχασαν και τον Ντεφούρ. Με τη δύναμη του Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στη σημερινή αναμέτρηση. Με νίκη θα βάλει και τα πιο γερά θεμέλια για τη πρόκριση στην επόμενη φάση.

107 Ρέιντζερς Ουνιρέα
Η Ουνιρέα αν και πίστευαν πολλοί ότι θα αποτελέσει το σάκο του μποξ στον 7ο όμιλο δεν φαίνεται να επιβεβαιώνετε στη πράξη και δεν αποκλείω καθόλου και σήμερα να κάνει την έκπληξη μέσα στη Σκωτία. Το ότι είναι πρώτη η Ρείνζερς στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα δεν μου λέει κάτι. Πάντως πρέπει να πούμε ότι ο άσσος παίζεται αρκετά στο εξωτερικό και η απόδοση του άσσου πέφτει σε πολλές εταιρίες. Πάμε κόντρα στο ρεύμα, να ρισκάρουμε σε μία μεγάλη απόδοση από το να κυνηγάμε τα 1,30.

108 Στουτγάρδη Σεβίλλη
Η Στουτγάρδη δεν τα πάει καθόλου καλά στη Bundesliga, με μόλις δύο νίκες στις 9 αγωνιστικές. Προέρχεται από νέα ήττα το Σάββατο στο ντέρμπι με τη Σάλκε. Ωστόσο να πούμε ότι έχει καλό ρόστερ, δεν της αξίζει αυτή η θέση. Από την άλλη η Σεβίλλη γνώρισε το σάββατο τη δεύτερη ήττα στη Primera κόντρα στη Λα Κορούνια με 1-0 πάντως η Σεβίλλη βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τη προηγούμενη αγωνιστική διέσυρε μέσα στη Σκωτία με 4-1 τη Ρέιντζερς και έδειξε ποιος είναι το φαβορί σε αυτό τον όμιλο. Επί των αγωνιστικώς εκτός για τους γηπεδούχους είναι ο αμυντικός Ντελπιέρ ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα τραυματισμό. Για τους φιλοξενούμενους εκτός είναι ο Πάλοπ, και ο Νεγρέδο που είναι άσωστος. Παίρνω το ρίσκο και πάω στο διπλό, ποντάροντας στο φονικό δίδυμο Φαμπιάνο Κανούτε.

Καλή τύχη και τα λέμε πάλι αύριο.