Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

EKTIMHΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν μας κύλησε και τόσο καλά η χθεσινή μέρα αφού είχαμε 2 στα 5. Πιο συγκεκριμένα μας έσπασε το διπλό της Ινβερνές, δεν επαληθεύτηκε το οβερ στο παιχνίδι της Μπέρτον με την Ντάγκεναμ παρ ότι το σκορ το άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι μόλις στο τέταρτο λεπτό ενώ χάσαμε και τη Σλοβενία η οποία 20’ δευτερόλεπτα πριν από το τέλος δέχτηκε τρίποντο από το Τεόντοσιτς και ισοφαρίστηκε και πήγε το παιχνίδι σε παράταση. Στη παράταση ουσιαστικά κατέρρευσε και έτσι επήλθε η ήττα. Να σημειώσουμε τη πολύ καλή παρουσία του Τεόντοσιτς που αν και είχε κατά μ.ο 13 πόντους σε αυτό το τουρνουά χτες πέτυχε 30 πόντους και όπως είπε εύστοχα ο σχολιαστής έβλεπε το καλάθι σα βαρέλι. Αν μη τι άλλο είναι ο παίχτης που με τους πόντους του οδήγησε τη Σερβία στο τελικό. Στο τελικό θα αντιμετωπίσει την Ισπανία που νίκησε εύκολα 82-64 την εθνική μας ομάδα. Η Εθνική μας θα παίξει με τη Σλοβενία. Αυτά σχετικά με το eurobasket και ας περάσουμε στη προτεινόμενη τριάδα για σήμερα.

390 2 1,50
Ξεκινάω από το προφανές σημείο της Ίντερ που αντιμετωπίζει την Κάλιαρι η οποία ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματα της και εκτιμώ ότι δύσκολα θα κόψει τους βαθμούς από την Ίντερ που δεν θα έχει και σημαντικά προβλήματα απουσιών. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πολλές εταιρίες του εξωτερικού κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό. Δίκαιο το 1,50 του οπαπ.

421 2 1,65
Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος για το φιλανδικό πρωτάθλημα και το φινάλε προμηνύεται συναρπαστικό καθώς Ελσίνκι και Τούρκου ισοβαθμούν στη πρώτη θέση. Προσωπικά πιστευω ότι το πρωτάθλημα θα καταλήξει στη Τούρκου και όποιος δει το πρόγραμμα των δύο ομάδων θα συμφωνήσει μαζί μου. Η Γιάρο είναι αδιάφορη έχει έναν αέρα 10 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού και δεν νομίζω ότι θα κινδυνεύσει. Η φορμαρισμένη Τούρκου θα τα δώσει όλα για τη νίκη, προέρχεται από την πεντάρα που έριξε στη Λάχτι και δεν βλέπω πως αυτή η Γιάρο θα μπορέσει να σταθεί εμπόδιο στη επίδοξη πρωταθλήτρια. Κατά συνέπεια πάμε στο διπλό.

452 2 1,75
Ομάδα κυριολεκτικά πολυβόλο η Κλαμπ Αμέρικα όπου στις 4 τελευταίες αγωνιστικές μετράει 16 τέρματα. Η ομάδα αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και είναι σε δαιμονιώδη φόρμα. Από την άλλη η Κερέταρο ακόμα δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης μετρώντας 6 ήττες και 2 ισοπαλίες. Διαθέτει τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα τη χειρότερη άμυνα. Απουσίες σημαντικές δεν υπάρχουν για καμία ομάδα και κάτω από αυτές τις συνθήκες το διπλό της πολύ ανώτερης ποιοτικά Κλαμπ Αμέρικα είναι μία πολύ καλή επιλογή. Βέβαια το 1,75 είναι άθλιο τη στιγμή που στο εξωτερικό παίζεται κατά μ.ο στο 1,85.

ΥΓ: Σε λίγο θα ανέβουν οι προτάσεις του φίλου μου του Ιταλού για όλα τα παιχνίδια της Serie A. Επίσης υπενθυμίζω ότι στη στήλη Αφιερώματα μπορείτε να διαβάσετε τα αφιερώματα που είχα ετοιμάσει για την έναρξη των πρωταθλημάτων σε Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία και Αγγλία.

Καλή τύχη !!!