Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Με τα προκριματικά για το Μουντιάλ της Ν. Αφρικής θα τη περάσουμε αυτό το σαβ/κο. Εκεί όπου η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ελβετία σε ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας για τη συνέχεια. Τα φώτα όμως πέφτουν στο Ροζάριο εκεί όπου αναμετρώνται Βραζιλία και Αργεντινή εκεί όπου ο Ντούνγκα θα συναντήσει το Μαραντονά. Νομίζω ότι κάθε φίλαθλος σε αυτό το πλανήτη θα θέλει να δει το συγκεκριμένο παιχνίδι. Ας περάσουμε όμως στη προτεινόμενη τριάδα για σήμερα Σάββατο.

282 Χ 3,00 2 3,00
Πριν από ένα χρόνο (15/10/08) έπαιζε Ελλάδα Ελβετία , τότε πηγαίνοντας κόντρα στο ρεύμα πρότεινα το διπλό με κάλυψη την ισοπαλία. Τελικό σκορ 1-2. Σήμερα θα πράξω το ίδιο για τον πολύ απλό λόγο ότι η ισοπαλία θα βολέψει (κουτσά στραβά ) και τους δύο. Αυτή τη στιγμή οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη πρώτη θέση με 13 βαθμούς. Και κινδυνεύουν από τη Λεττονία που έχει 10 βαθμούς και το Ισραήλ που έχει 9 βαθμούς. Είτε όμως το Ισραήλ είτε η Λεττονία σήμερα θα χάσουν βαθμούς αφού παίζουν μεταξύ τους. Προσωπικά βλέπω το Ισραήλ να επικρατεί Άρα οι Λετονοί βγαίνουν από το παιχνίδι. Εμείς έχουμε βατό πρόγραμμα στη συνέχεια ενώ οι Ελβετοί παίζουν με τους Ισραηλινούς τη τελευταία αγωνιστική, και από ότι εκτιμώ εκεί ίσως κριθούν τα πάντα. Ο Ρεχάγκελ θα παρατάξει την ομάδα με τρεις πίσω στην άμυνα με κύριο σκοπό να μη δεχτεί γκολ. Μάλλον θα πάει σε ένα 5-4-1 με το Χαριστέα ( ή Αχριστέα) να παίζει σαν δεξί χαφ. Κατεβαίνει έχοντας σα πρώτο στόχο να πάρει την ισοπαλία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αν και δεν είναι εύκολο καθώς οι Ελβετοί έχουν μία πολύ καλή ομάδα με αξιόλογους παίχτες. Να πούμε επίσης ότι σήμερα ο Ότο κλείνει 8 χρόνια στο πάγκο της εθνικής.

292 2 1,75
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα η Ουρουγουάη θέλει νίκη και μόνο νίκη για να μπει για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης με κάθε άλλο αποτέλεσμα λέει αντίο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση απέχοντας 4 βαθμούς από τη προνομιούχα τετράδα. Η τέταρτη ομάδα στη βαθμολογία είναι η Αργεντινή, οπότε όπως καταλαβαίνετε κυνηγά τη τρίτη στη βαθμολογία τη Παραγουάη που έχει 24 βαθμούς. Από την άλλη το Περού είναι αδιάφορο, το κλίμα την ομάδα δεν είναι καθόλου καλό, θα έλεγα θυμίζει μία διαλυμένη ομάδα. Ενώ και οι ίδιοι οι Περουβιανοί σνομπάρουν επιδεικτικά την εθνική τους ομάδα. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι για το Περού δεν κλίθηκαν παίχτες όπως ο Φαρφάν της Σάλκε, ο Μεντόσα και ο φυσικά ‘’ο πολύς’’ Κλαούντιο Πιζάρο. Τιμωρημένος είναι ο Γκερέρο του Αμβούργου. Από την άλλη και για τους φιλοξενούμενους υπάρχουν απουσίες λόγω των τιμωριών του Ντιέγκο Φορλάν, του Κασέρες και του Πέρες. Αναμφίβολα και τρεις πολύ σημαντικές απουσίες. Παρ όλα αυτά όμως η Ουρουγουάη πιστεύω ότι θα το πάρει το παιχνίδι. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πάρα πολλές εταιρίες του εξωτερικού.

278 1 1,45
Μία από τις τελευταίες ευκαιρίες των Ισραηλινών αν όχι η τελευταία για να μπουν ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Από την άλλη βέβαια και για τους Λετονούς είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχ νίδι γιατί με νίκη μπαίνουν και αυτή στο κόλπο της πρόκρισης. Ωστόσο ποντάρω στην ανωτερότητα των γηπεδούχων αλλά και στη καυτή τους έδρα. Όλα τα αστέρια των γηπεδούχων δίνουν το παρών (δηλ. Μπεναγιούν, Μπεν Σαχάρ κ.α) ενώ οι φιλοξενούμενοι βασίζονται σε παίχτες που αγωνίζονται στο Λετονικό πρωτάθλημα. Οπότε πάμε στον άσσο. Επίσης στις εταιρίες του εξωτερικού είναι σε πτώση η απόδοση του άσσου.

Καλή τύχη και καλά κέρδη !!!