Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Καλημέρα σε όλους, και σήμερα θα ασχοληθούμε με παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ν Αφρικής τον ερχόμενο Ιούνιο. Πλέον το όνειρο για επανεμφάνιση της Εθνική μας σε Μουντιάλ έπειτα από 15 χρόνια περνά από το Κισινάου. Εκεί όπου η Εθνική καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να περάσει νικηφόρα, και με αρκετά γκολ διαφορά για να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Εκτιμώ πάντως ότι θα εύκολα-δύσκολα θα το πάρουμε το τρίποντο. Ας περάσουμε όμως να δούμε και τα υπόλοιπα σημεία που έχω επιλέξει για σήμερα.

144 2 1,50
Για το παιχνίδι Δανία Πορτογαλία τα έγραψα αναλυτικά τη περασμένη Κυριακή μιας και το παρακολούθησα το παιχνίδι. Εν συντομία να επαναλάβω ότι το 1-1 αδικεί τους Πορτογάλους καθώς έχασαν ένα σωρό ευκαιρίες, ώρες ώρες νόμιζα ότι το γήπεδο είχε κατηφορίσει. Οι Δανοί αντίθετα ζήτημα είναι αν έκαναν 4-5 καλές φάσεις. Πραγματικά επειδή έχω δει σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Πορτογαλίας σε αυτόν τον όμιλο το παιχνίδι του Σαββάτου σε σχέση με τα άλλα ήταν η μέρα με τη νύχτα. Με την ισοπαλία που πήραν οι Πορτογάλοι έμειναν στο κόλπο της πρόκρισης αλλά απαιτείται το 3 στα 3. Η Ουγγαρία βρίσκεται στη 2η θέση στον όμιλο με 13 βαθμούς προερχόμενη από την ήττα με 1-2 από τη Σουηδία το περασμένο Σάββατο. Αν η Πορτογαλία πιάσει έστω τη μισή απόδοση από αυτή που έπιασε στο ματς με τους Δανούς το διπλό πρέπει να έρθει ξεκούραστα. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πολλές εταιρίες και αυτή τη στιγμή πλησιάζει την απόδοση του οπαπ. Κατά τη ταπεινή μου άποψη είναι το σημείο της ημέρας.

143 2 1,40
Πάμε και στο τέταρτο όμιλο εκεί όπου Γερμανία και Ρωσία φαίνεται να έχουν ξεκαθαρίσει τη πρόκριση και να μάχονται για το ποια θα περάσει πρώτη. Διαφορά των ομάδων είναι μόλις ένας βαθμός. Η Γερμανία παίζει με το Αζερμπαϊτζάν οπότε η νίκη είναι σίγουρη άρα η διαφορά πάει στους 4 βαθμούς άρα η Ρωσία πρέπει να νικήσει την αδιάφορη Ουαλία και να παραμείνει η διαφορά στον ένα πόντο. Στις 10/10 έχουμε το ντέρμπι Γερμανία –Ρωσία εκεί όπου θα κριθούν όλα. Βλέποντας τα ρόστερ των ομάδων η διαφορά ποιότητας είναι εμφανής. Ο Χίτινγκ ξεκούρασε Αρσάβιν και Ζίρκοφ στην άνετη νίκη το Σάββατο επί του Λιχτενστάιν, καθώς αντιμετόπιζαν κάποια προβλήματα τραυματισμου αλλά σήμερα μάλλον θα παιξουν . Λογικά η Ρωσία θα πάρει το τρίποντο επί της αδιάφορης και με απουσίες Ουαλίας.

157 2 2,30
Ανασύνταξη. Αυτή είναι η λέξη που επικρατεί στο στρατόπεδο της Αργεντινής μετά την ήττα με 1-3 μέσα στο Ροζάριο από τη Βραζιλία. Πλέον τίθεται σε κίνδυνο η παρουσία της στο Μουντιάλ της Ν Αφρικής. Το σημερινό παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας. Το ηθικό των παιχτών του Μαραντόνα έχει πιάσει πάτο και μία νίκη θα τους βοηθήσει να χρυσώσουν το χάπι από την ήττα κόντρα στη Βραζιλία. Ο Ντιέγο σκέφτεται να κάνει αλλαγές στην 11αδα, τα ρεπορτάζ μιλούν για τέσσερις- πέντε. Αγκουέρο Μέσι θα είναι το δίδυμο στην επίθεση. Από την άλλη η Παραγουάη είναι εξαιρετικά δυνατή στην έδρα της μετρώντας 6 νίκες στα 7 παιχνίδια. Γνωστή η απουσία του Σάντα Κρουζ ενώ αμφίβολος είναι και ο βασικός τερματοφύλακας Βιγιάρ. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πάρα πολλές εταιρίες και εκτιμώ ότι έστω και δύσκολα η Αργεντινή θα πάρει το τρίποντο και εμείς θα πληρωθούμε το διόλου ευκαταφρόνητο 2,30 του διπλού.

Καλή μας επιτυχία !!!