Κυριακή 9 Αυγούστου 2009

ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΕΩΣ ... ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Σε μέτρια επίπεδα κυνήθηκαμε χτες αφού ναι μεν μας πέρασε η Σάλτσμπουργκ αλλά από την άλλη χάσαμε τη Λυών η οποία ηττήθηκε 2-1 από τη Λε Μαν. Οι εκπλήξεις μας βέβαια πήγαν πολύ καλά αφού επιβεβαιώθηκαν οι 3 απο τις 4. Πριν περάσω στη σημερινή δυάδα, χτες το βράδυ άκουγα στο αυτοκίνητο ΕΡΑ ΣΠΟΡ και έκεινη την ώρα μίλαγε από το Μόναχο ο Ναούμης και έλεγε ότι σε δύο παιχνίδια στη πρεμιέρα της Γερμανίας υπήρξε ξεκάθαρη αλοίωση του αποτελέσματος. Η μία περιπτωση είναι όταν ακυρώνετε ως οφ σαιντ κανονικό γκολ του Γκέκα στο 88 και το ματς Μαιντζ Λεβερκούζεν είναι στο 2-2 και η άλλη είναι όταν δεν μετράται επίσης κανονικό γκολ του Σιμουνιτς στο Χονφεχάιμ Μπάγερν ενώ η μπάλα είχε περάσει μισό μέτρο από τη γραμμή.

365 2 1,70
Η ομάδα της Χόνεφος βρίσκεται σε τρελη φόρμα, αγνοεί την ήττα εδώ και 2,5 μήνες, πιο συγκεκριμένα η τελευταία της ήττα ήταν στις 24 Μαΐου. Προέρχεται από την άνετη νίκη με 3-1 απέναντι στη Λοβ Χαμ, ενώ στα τελευταία 6 παιχνίδια έχει πετύχει 19 γκολ. Και εκτός έδρας δεν αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και μετρά 5 νίκες σε 8 παιχνίδια. Δίκαια βρίσκεται στη πρώτη θέση. Από την άλλη η Στάβανγκερ δεν ‘’στρίβει’’ μετρά μόλις 3 νίκες σε αυτές τις 17 αγωνιστικές . Στα αγωνιστικά οι γηπεδούχοι έχουν δύο απουσίες και οι φιλοξενούμενοι μία. Κατά συνέπεια, πάμε με τη πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας ελπίζοντας να διευρύνει και άλλο το σερί της. Διπλό λοιπόν στο 1,70, σε μία αρκετά καλή απόδοση , στις εταιρίες του εξωτερικού το έχω βρει και πιο χαμηλά.

354 2 2,00
Αν και χτες όπως είδατε δεν επέλεξα κάτι από τη Γερμανία, σήμερα ωστόσο θα τιμήσω το διπλό του Αμβούργου. Το Αμβούργο έχει ξεκινήσει νωρίς την προετοιμασία του μιας και μετείχε στα προκριματικά του europa league όπου και δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει τη Ράντερς. Στα φιλικά έδειξε ένα πολύ καλό πρόσωπο νικώντας μάλιστα τις Μπάγερν και Στουτγάρδη. Το Αμβούργο έχει υψηλές βλέψεις στο πρωτάθλημα, έγιναν καλές μεταγραφές (αναλυτικά μπορείτε να τις διαβάσετε στο αφιέρωμα για τη Γερμανία) από τις οποίες βέβαια μόνο ο Ζε Ρομπέρτο θα βρεθεί στη βασική 11αδα αφού οι υπόλοιποι κρίθηκαν ανέτοιμοι. Από την άλλη η Φράιμπουργκ έχει σαν στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού, υπάρχει καλό κλίμα στην ομάδα αλλά και πολύς ενθουσιασμός στις τάξεις των οπαδών της για τη μεγάλη επιστροφή στα σαλόνια. Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι δεν έχουν καμία απουσία. Πιστεύω ότι η ομάδα του Λαμπάντια θα μπει με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα. Οι πιθανες συνθέσεις όπως υπάρχουν στο kicker.de είναι :
(4-2-2-2)Pouplin- D.R.Cha, Krmas, Barth, Butscher- Banovic, Flum- Abdessadki, Jager- Bechmann, Idrissou
(4-2-2-2)F. Rost – Benjamin, J. Boateng, Mathijsen, Aogo – Jarolim, Ze Roberto – Pitroipa, Trochowski – Petric, Guerrero


Καλή τύχη !!!