Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Καλημέρα σε όλους, δεν πήγανε καλά οι χθεσινές μας προτάσεις αφού μας πέρασε μόνο η Σαν Λορέντζο και χάσαμε τόσο το Ιράκ όσο και την Ορλεάν στο μπάσκετ. Σε αυτό το παιχνίδι μου έκανε εντύπωση ότι ενώ το πρώτο δεκάλεπτο η Ορλεάν ήταν μπροστά με 4 πόντους(17-13) στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ξέρω τι έγινε και το σκορ διαμορφώθηκε 34-21. Δηλαδή η Βιλερμπάν πέτυχε 20 πόντους και η Ορλεάν μόνο 4. Αν δεν έμπαινε καθόλου στο γήπεδο νομίζω ότι θα τα πήγαινε καλύτερα. Ομολογουμένως πέσαμε έξω, περιμέναμε την Ορλεάν πιο σοβαρή σε αυτό το τελικό. Ας περάσουμε όμως στα σημερινά όπου οι επιλογές μας είναι αρκετά περιορισμένες.

175 1 1,45
Πως τα φέρνει καμία φορά η ζωή και εκεί όπου όλοι είχαν ξεγράψει την Ουρακάν για το τίτλο σήμερα της δίνεται μία πολύ μεγάλη ευκαιρία να πατήσει κορυφή. Αυτό θα γίνει πολύ απλά με νίκη σήμερα επί της Άρσεναλ Σ. και ταυτόχρονα μη νίκη της πρώτης Βελέζ στο ντέρμπι με τη Λανούς. Αλλά και η Βελέζ να κερδίσει την επόμενη και τελευταία αγωνιστική έχουμε το ντέρμπι Βελέζ – Ουρακάν, όποτε όλα είναι ανοιχτά. Από την άλλη η Άρσεναλ Σ. είναι παντελώς αδιάφορη αν και τη προηγούμενη αγωνιστική δεν λυπήθηκε τη Λανούς και την κέρδισε με το 4-1 και την έριξε από την κορυφή. Έδωσε έτσι τέλος σε μία σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων και με κακές εμφανίσεις και πέτυχε νίκη μετά από 12 αγωνιστικές. Πρακτικά πλήρεις και οι δύο ομάδες αν και υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες για κάποιους παίχτες. Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα δεν θα μας κάνει παρόμοια κηδεία σαν και αυτή που μας έκανε με τη Λανούς.

155 X 3.25 2 2.45
Διαφορετικά ξεκίνησαν το πρωτάθλημα οι δύο ομάδες, από τη μία η Οντ Γκρέλαντ βρίσκεται στη τέταρτη θέση και από την άλλη η Λιν φιγουράρει στο πάτο της βαθμολογίας. Η Οντ Γκρέλαντ στο γήπεδο της μετρά 5-1-0 ενώ εκτός μετρά 0-5-2. Παραδοσιακά θα έλεγα ότι εκτός έδρας αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες. Ωστόσο φέτος κατά γενική ομολογία μέχρι στιγμής αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια βρίσκεται στη θέση που είναι και αν ήταν πιο τυχερή σε κάποια παιχνίδια ίσως ήταν ακόμα καλύτερα. Αντίθετα η Λιν μετρά μόλις μία νίκη σε αυτές τις 13 αγωνιστικές. Λογικό υπό την έννοια ότι στην μεταγραφική περίοδο παραχώρησε πολλούς ποιοτικούς παίχτες. Ανέβηκε πάντως κάπως η ψυχολογία των παιχτών της μετά τη νίκη με 2-0 για το κύπελλο απέναντι στη Χαμ Καμ, χωρίς πάλι να παίξει κάτι ιδιαίτερο στο ποδόσφαιρο. Από μία απουσία η κάθε ομάδα. Αν και το παιχνίδι παραμένει αμφίρροπο κλείνω προς τους φιλοξενούμενους.

156 1 1,60
Παραμένουμε στη Νορβηγία, και περνάμε στο Μόλντε Φρέντριγκσταντ. Η Μόλντε τα πάει περίφημα στο πρωτάθλημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση αλλά δεν δείχνει ικανή να χτυπήσει το πρωτάθλημα από τη Ρόζερμποργκ. Παίζει ίσως το πιο καλό ποδόσφαιρο στη κατηγορία, έχοντας ένα σχετικά καλό ρόστερ. Προέρχεται από τη δύσκολη νίκη – πρόκριση στο κύπελλο με 1-0 κόντρα στη Κονγκσβίγκερ. Από την άλλη η Φρέντριγκσταντ βρίσκεται στη δωδέκατη θέση κινούμενη σε μέτρια επίπεδα. Μια ομάδα με πολλά οικονομικά προβλήματα και πολύ περιορισμένο ρόστερ. Σαν βόμβα έσκασε η παραίτηση του προπονητή Γκρενχάγκεν χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχουν βγει στη δημοσιότητα οι λόγοι παραίτησης. Οι φήμες λένε ότι κάποιο πρόβλημα υγείας τον κίνησε σε αυτή τη πράξη. Την ομάδα πλέον προπονεί ο βοηθός του. Στα αγωνιστικά από δύο απουσίες η κάθε ομάδα. Η απόδοση του άσσου πέφτει σε πολλές εταιρίες και το 1,60 του οπαπ δεν είναι κακό.

Καλή επιτυχία !!!