Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Η ώρα της κρίσης για Mπαρτσελόνα και Μαντσεστερ.

Μετά από ένα διήμερο ξεκούρασης, όπου δεν υπήρχε κάτι το ενδιαφέρον στο κουπόνι είτε της Δευτέρας είτε της Τρίτης, σήμερα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στη Ρώμη. Μπαρτσελόνα ή Μάντσεστερ, Μέσσι ή Ρονάλντο, Γκουαρντιόλα ή Φέργκιουσον ; Τα ερωτήματα που τίθενται.

Από τη μία η Μπαρτσελόνα διεκδικεί το τρεμπλ και από την άλλη η Μάντσεστερ να πάρει δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο κάτι το οποίο δεν έχει ξανά γίνει ποτέ στην ιστορία του champions league ( όσο δηλαδή έχει αυτό το όνομα). Έχασε πάντως την ευκαιρία να πάρει τέσσερα τρόπαια καθώς αποκλείστηκε από το κύπελλο Αγγλίας.

Η Μπαρτσελόνα φέτος ήταν κατά γενική ομολογία η καλυτερη ομάδα στην Ευρώπη. Ομάδα που χαιρόσουν να τη βλέπεις και πολλοί είχαν σίγουρο το τρεμπλ. Δεν είχαν πάντως και άδικο. Μετά τον αγώνα με την Τσέλσι, άρχιζαν να αναθεωρούνται οι απόψεις. Γιατί πολύ απλά δεν άξιζε να περάσει, και πέρασε χάρη στο διαιτητή. Μπορεί όλη τη σεζόν να είσαι φανταστικός αλλά να τύχει να κλείσεις τη χρονιά με ένα άσχημο παιχνιδι, όλα είναι πιθανά, τάδε εφη Πεπ Γκουαρντιόλα. Συνέχισε λέγοντας ότι θα παίξει με το γνωστό επιθετικό στυλ της και γενικότερα θα κάνει το παιχνιδι που την έχουμε συνηθίσει.
Οι μπλαουγκράνα δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Άλβες, Αμπιντάλ, Μιλίτο και Μάρκεζ. Οι δύο πρώτοι είναι και οι απουσίες που προβληματίζουν τον ισπανό τεχνικό.

Από την άλλη οι κόκκινοι διάβολοι όντας αήττητοι στο θεσμό, σκοπεύουν στη κατάκτηση ενός ακόμα βαρύτιμου τροπαίου. Για τέταρτη φορά στην ιστορία της βρίσκεται σε τελικό του champions league έχοντας μάλιστα κερδίσει όλους τους προηγούμενους. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει τον ανεπανάληπτο τελικό του 1999 κόντρα στη Μπάγερν. Είναι πράγματι αξιοζήλευτο το 3 στα 3. Το θέμα είναι θα κάνει το 4 στα 4 ; Ο Φέργκιουσον το πιστεύει, θεώρει ότι η ομάδα του θα δείξει τον ανάλογο χαρακτήρα που έδειξε σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια της φέτος. Θεωρεί επίσης ότι αν πάρει σήμερα το τρόπαιο τότε έχει περίοπτη θέση στο πάνθεον των μεγάλων ομάδων και δεν θα έχει άδικο. Αγωνιστικά πρόβλημα ο Σκωτσέζος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει πέρα από το μακροχρόνια απόντα Χάγκρειβς.

Στο δια ταύτα, σε ένα τέτοιο παιχνίδι δεν μπορείς να κάνεις πρόβλεψη. Αν θέλετε από διαίσθηση και λόγο των απουσιών που έχει στην άμυνα η Μπαρτσελόνα είμαι πιο κοντά στη Μάντσεστερ. Αντίθετα πιστεύω ότι θα δυσκολευτούν οι επιθετικοί της Μπάρτσα κόντρα στο σύστημα με το οποίο θα παίξει ο Σερ Άλεξ. Δεν πιστεύω ότι ο μαθητής θα νικήσει το δάσκαλο.