Κυριακή 31 Μαΐου 2009

Ανάλυση του Φιορεντίνα - Μίλαν

Και εδώ ισχύει κάτι ανάλογο με το ΑΕΚ παναθηναϊκός αφού η Φιορεντίνα θέλει μόνο νίκη για να βγει απευθείας στους ομίλους ενώ η Μίλαν βολεύεται και με την ισοπαλία. Αμφότερες οι ομάδες δεν ανησυχούν τόσο για τις κληρώσεις που τυχόν θα έχουν στα προκριματικά αλλά για τα λεφτά που θα χάσουν από την απευθείας είσοδο στους ομίλους.
Η Μίλαν ενώ είχε τη τύχη στα χέρια της και φαινόταν να είχε ξεκαθαρίσει τη κατάσταση ήρθαν τρεις συνεχόμενες γκέλες και όχι μόνο απώλεσε τη σιγουριά της τρίτης θέσης αλλά και τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Το κλίμα μάλιστα στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω από άσχημο με τον Αντσελότι να αποχωρεί ( προς Λονδίνο λένε οι πληροφορίες), οι φίλαθλοι να αποδοκιμάζουν τον Μαλντίνι ( αν είναι δυνατόν), η διοίκηση να μην τον καλύπτει κάτι το οποίο και επισήμανε και ο ίδιος όντας πικραμένος.
Σήμερα είναι και το τελευταίο του παιχνίδι. Από την άλλη στη Φλωρεντία ζουν και αναπνέουν για αυτό το παιχνίδι. Ένας όμως από όλους δεν θέλει εκδίκηση σήμερα, και αυτός είναι ο Τζιλαρντίνο ο οποίος έφυγε κακήν κακώς από το Μιλάνο (όχι ότι άξιζε και να μείνει) . Η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση με 4-1-1 στα τελευταία 6 παιχνίδια, διαθέτει μία πολύ δυνατή έδρα με 14 νίκες σε 18 παιχνίδια.
Στα αγωνιστικά για τους γηπεδούχους εκτός είναι οι Φελίπε Μέλο(29/2), Νταινέλι(21/2)και φυσικά Μούτου(19/13) αντίθετα για τους φιλοξενούμενους είναι εκτός μόνο ο Αμπροζίνι ( 28/7). Προσωπικά δεν βλέπω τη Μίλαν να μένει εκτός champions league για δεύτερη χρονιά και θα περάσει κατ ευθείαν στους ομίλους. Κατά συνέπεια πάμε προς το Χ-2.