Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΕΜΠΤΗΣ

Καταρχήν χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα, Κωνσταντίνου και Ελένης.
Αρκετά καλά πήγε η χθεσινή τετράδα αφού είχαμε 3 στα 4. Μας πέρασαν οι Χαμ Καμ, ο Παναθηναϊκός και η Σαχτάρ αλλά μας την έκανε η Γιουνγκ Μπόις. Μια Γιουνγκ Μπόις που ενώ προηγήθηκε 2-0 εχασε 2-3. Παρακολούθησα το β ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, η Γιουνγκ Μπόις δεν ήταν καλή έχασε βέβαια μια κλασσική ευκαιρία με τον Ντούμπια αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Στο 88 έγινε μια αντεπίθεση και η Σιόν έκανε το 2-3. Ο δε τερματοφύλακας της Σιόν ήταν για γέλια, λες και είχε γράσο στα γάντια. Του έπαιρναν τη μπάλα μέσα από τα χέρια.
Όσο για τον τελικό του uefa ήταν όντως διαφήμιση του ποδόσφαιρου για τελικό, αφού οι ομάδες δεν έπαιξαν κλειστά αλλά η Σαχτάρ ήταν το κάτι άλλο. Τα 1-2, κάτι εκπληκτικά τρίγωνα που έκαναν οι παίχτες της σε ελάχιστα τετραγωνικά χώρου και το πώς βρισκόντουσαν μέσα στο γήπεδο ήταν για να τα διδάξουν για σεμινάριο.
Ας περάσουμε στα σημερινά που υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον.

119 2 1,90
*Έπεσε η απόδοση σε 1,80
Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, η Κάρντεν είναι παντελώς αδιάφορη , τα έχει παρατήσει με 7 ήττες στα 10 τελευταία παιχνίδια, το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να πάρει την άδεια για το νέο πρωτάθλημα την οποία και πήρε. Από την άλλη η Ριντ πάει τρένο τις τελευταίες αγωνιστικές και διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο της στο κύπελλο uefa. Το κακό είναι ότι δεν έχει τη τύχη στα χεριά της καθώς την ίδια ώρα θα περιμένει να μη κερδίσει η Στουρμ ώστε να ισοβαθμήσουν και το Σάββατο στη τελευταία αγωνιστική να την κερδίσει και να βγει η Ριντ στο Ουέφα. Πιστεύω ότι η Ριντ θα κάνει το χρέος της σήμερα και θα κερδίσει και θα περιμένει ευχάριστα νέα από το Στουρμ – Σάλτσμπουργκ. (Δεν είναι και εύκολο παιχνιδι για τους γηπεδούχους). Και εδώ υπάρχει πτώση της απόδοσης του διπλού σε πολλές εταιρίες ενώ και στο ανταλλακτήριο έχει πάρει αρκετό ποντάρισμα.

138 1 1,40
*Έπεσε η απόδοση σε 1,40

Η Κονγκσβίγκερ έχει ξεκινήσει εκπληκτικά με 5 νίκες σε 6 παιχνίδια και βρίσκεται στη πρώτη θέση. Από την άλλη και η Τρομσντάλεν δεν έχει ξεκινήσει άσχημα με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα σε αυτές τις 6 πρώτες αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι είναι από τα καυτά φαβορί για το τίτλο ενώ η Τρομσντάλεν εκ των φαβορί για τον υποβιβασμό. Πέρα από τη διαφορά δυναμικότητας πάω στον άσσο γιατί από τους φιλοξενούμενους θα λείψουν 7 βασικοί και ένας αναπληρωματικός. Η απόδοση του άσσου πέφτει σε όλες τις εταιρίες, έχει φτάσει και κάτω του 1,40 του οπαπ.

140 1 1,40
Η Ναιμπεργκσουντ προέρχεται από τη νίκη με 3-1 κόντρα στη μισητή αντίπαλό της τη Χαμ Καμ. Υπάρχει κλίμα ευφορίας και αισιοδοξίας στην ομάδα και γίνονται ακόμα όνειρα και για άνοδο. Η αλήθεια είναι ότι έχει μια σχετικά καλή ομάδα που υπό προϋποθέσεις μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Από την άλλη η Άλτα προέρχεται από τη λευκή ισοπαλία με τη Τρομσντάλεν σε ένα αποτέλεσμα που την κολακεύει πολύ καθώς έπρεπε να χάσει. Η είδηση δεν είναι ότι πήρε ένα χρυσό βαθμός για τη συνεχεία αλλά το γεγονός ότι δεν δέχθηκε γκολ. Η Αλτα είναι ένα εκ των φαβορί για τον υποβιβασμό και δεύτερο παιχνιδι χωρίς να δεχτεί γκολ πάει πολύ κατά τη γνώμη μου τη στιγμή που θα έχει και 3 απουσίες. Άσσος.

Καλή τύχη και καλά κέρδη !!!