Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ update 12:50

Καλημέρα σε όλους, για ένα ακόμη Σαβ/κο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον σε πολλά πρωταθλήματα καθώς σιγά σίγα βαίνουνε προς την ολοκλήρωση τους. Σήμερα όμως έχουμε και μία πρεμιέρα στο κουπόνι μας αυτή της Βραζιλίας, θα περιμένουμε 4-5 αγωνιστικές να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα και ύστερα θα ασχοληθούμε μαζί της. Ένα άλλο ενδιαφέρον που παρατήρησα στον οπαπ είναι ότι έβγαλε από το κουπόνι τη μισή αγωνιστική στο Βέλγιο, κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη τα βάλουν, οι έξω μπουκ τα έχουν κανονικά. Ας δούμε όμως τα προτεινόμενα σημεία για σήμερα σάββατο.

269 2 1,45
Νίκη και μόνο νίκη είναι το σύνθημα που επικρατεί στο στρατόπεδο της Βασιλείας για το σημερινό παιχνιδι αφού κάθε άλλο αποτέλεσμα ίσως της στερησει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τιτλο μέχρι το τέλος. Είναι ήδη 3 βαθμους πίσω από τη Ζυρίχη αλλά σε 3 αγωνιστικές έχουμε το Ζυρίχη – Βασιλεία όπου λογικά θα κρίνει πολλά. Αντιμετωπίζει την αδιάφορη και ντεφορμέ Ααράου όπου περιμένει απλά το τέλος της σεζόν. Η Ααράου προέρχεται από 3 συνεχόμενες ήττες, το τελευταίο διάστημα δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση με την ομάδα να εμφανίζει αρκετές αδυναμίες, εντός έδρας μετρά 7Ν-4Ι-3Η. Από την άλλη η Βασιλεία αν και δεν παίζει καλό ποδόσφαιρο εν του τοις παίρνει τους βαθμός και παραμένει έτσι σε απόσταση βολής από τη πρώτη θέση. Στα καθαρά αγωνιστικά οι γηπεδούχοι έχουν τρείς απουσίες και οι φιλοξενούμενοι μόνο δύο. Δίκαιη κατά τη γνώμη η απόδοση του διπλού στον οπαπ, ενώ και στις εταιρίες του εξωτερικού πέφτει η απόδοση του διπλού και έχει φτάσει να κυμαίνεται γύρω στο 1,47.

280 1 1,50
Ομάδα τρένο στο δεύτερο γύρο η Μπούρσασπορ και πλέον χτυπά με πολλές αξιώσεις την είσοδο της στο Ουέφα. Η ομάδα προέρχεται από 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια αποδίδοντας μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Από την άλλη πλευρά η Κόνιασπορ κινείται σε μέτρια επίπεδα. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη σήμερα αλλά για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. Οι γηπεδούχοι θέλουν τη νίκη για να πιάσουν τη τέταρτη Γαλατασαράι όπου έχουν μόλις ένα βαθμό διαφορά και από την άλλη οι φιλοξενούμενοι για να διατηρήσουν την απόσταση των δύο βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Και τα αγωνιστικά νέα συνηγορούν στον άσσο καθώς οι γηπεδούχοι έχουν επιστροφές βασικών παιχτών ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν 4 τιμωρημένους. Λογικά οι γηπεδούχοι θα διευρύνουν το νικηφόρο σερί τους.

284 2 1.50
Αν η Λίβερπουλ θέλει να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για τίτλο πρέπει να κάνει το 3 στα 3 μέχρι το τέλος και να περιμένει 2 στραβοπατήματα της Μάντσεστερ καθώς η Μάντσεστερ έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. Ο Μπενίτεθ λέει ότι θα το κυνηγήσουμε μέχρι τέλους, η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση προέρχεται και από τη νίκη με 3-0 κόντρα στη Νιούκαστλ δεν έχει απουσίες κατά συνέπεια έχει όλα τα φόντα να περάσει νικηφόρα και μέσα από την έδρα της Γουεστ Χαμ, η οποία θα έχει και 4 βασικές απουσίες.

297 2 2,00
Καταρχήν πρόκειται για τοπικό ντέρμπι της Αραγωνίας με τις δύο ομάδες να έχουν ψιλοκαλές σχέσεις. Η Ουέσκα έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη παραμονή της ενώ ανατίθεται η Σαραγόσα θέλει νίκη και μόνο νίκη για να μην απομακρυνθεί από τη κορυφή. Οι γηπεδούχοι δεν είναι σε καλή κατάσταση με 4 ήττες στα τελευταία 6 παιχνίδια σε αντίθεση με τη Σαραγόσα η οποία έχει 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια. Αγωνιστικά υπάρχουν 2 απουσίες για κάθε ομάδα. Η απόδοση του διπλού πέφτει σε πάρα πολλές εταιρίες, ποντάρετε αρκετά ενώ γύρω από αυτό το παιχνίδι υπάρχουν και πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Δεν θα μπω σε πολλές λεπτομέρειές απλά το μόνο που έχω να πω είναι ότι είναι πιο εύκολο να πριμοδοτηθείς (άμεσα ή έμμεσα ) για να χάσεις παρά για να κερδίσεις. Και ο νοών νοείτο ...

Καλή τύχη και καλά κέρδη !!!