Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ

Καλημέρα σε όλους, αναμφίβολα τη παράσταση σήμερα κλέβει ο τελικός του uefa στο Σουκρού Σαράτσογλου ανάμεσα στη Σαχτάρ και τη Βέρντερ. Να πούμε ότι του χρόνου το uefa θα μετονομαστεί σε Europa League. Ας ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας από αυτό παιχνίδι.

111 1 2.40 X 3.25
Η Σαχτάρ τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει αρκετά και δείχνει να είναι μια δύναμη του μέλλοντος. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της που εξασφάλισε συμμέτοχη σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης και φιλοδόξει να γίνει η πρώτη ουκρανική ομάδα που θα κατακτήσει ευρωπαϊκό κύπελλο. Ομάδα με πολλά λεφτά και πολύ καλό προπονητή. Για να φτάσει στο τελικό χρειάστηκε να αποκλείσει πρώτα τις Τότεναμ, Μαρσείγ, ΤΣΣΚΑ και Ντιναμό Κιέβου. Από την άλλη τη Βέρντερ λίγο ως πολύ τη ξέρουμε, βρέθηκε στο θεσμό του uefa αφού πρώτα αποκλείστηκε από το champions league. Φέτος δεν είναι και η καλύτερή της χρονιά, στη Γερμανία βρίσκεται στη 10η θέση αλλά σίγουρα η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου θα κλείσει με το καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή τη χρονιά. Από την αρχή της χρονιάς ήταν απογοητευτική τώρα τελευταία, κανένα δίμηνο, έχει ανέβει αγωνιστικά. Στο δρόμο για το τελικό απέκλεισε τις Μίλαν, Σεντ Ετιέν και Αμβούργο. Σήμερα όμως θα έχει μια σημαντικότατη απουσία που ακούει στο όνομα Diego. Η μισή Βέρνερ να έλειπε λιγότερο θα με πείραζε από το να λείπει ο Ντιέγκο. Μάλιστα το κενό του θα το καλύψει ο Ρόζενμπεργκ. Προσωπικά εκτιμώ ότι η απουσία του θα φανεί στο γήπεδο, και θεωρώ ότι Σαχτάρ είναι πιο κοντά στη νίκη, αν και σε ένα τελικό πότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Σε πολλές εταιρίες του εξωτικού είναι σε πτώση η απόδοση του άσσου.

102 2 1,50
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να μπω σε πολλές αναλύσεις. Ο Παναθηναϊκός αν θέλει να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να κερδίσει. Πάντως έτσι όπως παίζει και έτσι όπως στήνει την ομάδα ο Τεν Τεν είναι δράμα η κατάσταση. Τα έχουμε πει κατ επανάληψιν αυτά. Και εδώ πέφτει σχεδόν παντού η απόδοση του διπλού.

104 2 1,60
*Έπεσε η απόδοση του διπλού
Η Χαμ Καμ δεν έχει ξεκινήσει τόσο καλά όσο θα περίμενε κανείς μιας και είναι εκ των φαβορί για την άνοδο σε αντίθεση με τη Σκέιντ που έχει ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού. Οι φιλοξενούμενοι μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα μετρούν 2-1-3 σε αυτές τις 8 αγωνιστικές ακριβώς τα ίδια και για του γηπεδούχους. Πάω στο διπλό και για ένα ακόμη λόγο ότι η έδρα της Σκέιντ έχει τη χαμηλότερη πληρότητα στη κατηγορία λόγο ότι εδρεύει σε ένα μεγάλο γήπεδο οπού έχει και στίβο μέσα. Και εδώ παρατηρείται πτώση της απόδοσης του διπλού. Δύο απουσίες οι γηπεδούχοι και τρεις οι φιλοξενούμενοι.

110 1 1,50
Τελικός κυπέλλου με ορατό φαβορί τους τυπικά γηπεδούχους. Η Γιουνγκ Μποις εδώ και καιρό ήταν το μόνο παιχνιδι που την απασχολούσε μάλιστα πριν 10 μέρες όπου συναρτήθηκαν οι δύο ομάδες, κάποιοι έλεγαν ότι η Σιόν επειδή καιγόταν για τους βαθμούς θα της δινόταν το παιχνιδι από τη Γιουνγκ Μποις με αντάλλαγμα το κύπελλο. Πήγε περίπατο αυτή η θεωρία αφού η Γιουνγκ Μποις κέρδισε με 2-1. Η Σιόν έχει στη συλλογή της 10 κούπες ενώ η Γιουνγκ Μποις 6. Νομίζω ότι δεν θα υπάρξει έκπληξη η Γιουνγκ Μπόις είναι αρκετά σκαλιά πιο πάνω από τη σημερινή της αντίπαλο. Σχεδόν σε όλες τις εταιρίες πέφτει η απόδοση του άσσου.

Καλή επιτυχία σε ότι επιλέξετε !!!