Κυριακή 31 Μαΐου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Αρκετά καλά τα πήγαμε χτες αφού είχαμε 3 στα 4. Μας πέρασαν το Μαρούσι, η Λιλ και η Σοσό. Το παιχνιδι που χάσαμε ήταν η Ροζάριο, όπου κυνηγήσαμε το κάτι παραπάνω. Επειδή το είδα, το μόνο που έχω να σας πω είναι ότι η ατυχία μας δεν λέγεται. Την είχε μονότερμα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού την Ιντεπεντιετε, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες, ο Έκι να έχει βγάλει δεν ξέρω και εγώ πόσες κάθετες μπαλιές, να δημιουργούνται πολλές φάσεις, πολλά βέβαια και τα οφ-σαιντ μιας και οι αμυντικοί της Ιντεπεντιέτε έπαιζαν πολύ τη παγίδα του οφ σαιντ. Επίσης της ακυρώθηκε κανονικό γκολ στο 1-0 στο 55. Να βρίσκεται πίσω στο σκορ από το 14 ύστερα από λάθος εκτίμηση του τερματοφύλακά της σε σουτ του Μοντενέγκρο. Ο ίδιος παίχτης πάλι κόντρα στη ροή του αγώνα έκανε το 2-0 και μας χάλασε τη τετράδα. Μετά κατέρρευσε η Ροζάριο και έγινε φυσιολογικά και το 3-0 πάλι από τον Μοντενέγκρο. Σίγουρα βγάζω το καπέλο στο μεγάλο Μοντενέγκρο….

314 1 1,40
Η Σούντσβαλ ήρθε η ώρα να επιστρέψει στις νίκες μετά από την ήττα με 1-2 από την Ατβίταμπεργκ. Έχει πολύ δυνατή έδρα, μέχρι στιγμής αήττητη ενώ πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα θεωρούταν ένα από τα καυτά φαβορί για την άνοδο και από την άλλη η νεοφώτιστη Τρολχάταν είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας ενδεικτικό είναι ότι έχει πετύχει μόλις τέσσερα γκολ από τη έναρξη του πρωταθλήματος. Και από ότι φαίνεται όπως ανέβηκε έτσι και θα ξανά κατέβει. Λίγο πετσοκομμένη πάντως η απόδοση.

331 2 1,95
Η Βελέζ αν θέλει να παραμείνει στη κούρσα για το πρωτάθλημα δεν έχει άλλη επιλογη εκτός από τη νίκη αφού οι συνδιεκδικήτριες του τίτλου Λανούς και Ουρακάν κέρδισαν χτες και προχθές αντίστοιχα. Πέρα από αυτό η Βελέζ έχει και ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αφού παίζει με Λανούς εκτός και τη τελευταία αγωνιστική μέσα με την Ουρακάν. Κατά συνέπεια τόσο το σημερινό όσο και το παιχνίδι της εποόμενης αγωνιστικής με τη Νιούελς πρέπει να τα πάρει. Η Χουχούι πλέον ελπίζει μόνο μαθηματικά για να σωθεί θέλει να κάνει το 4 στα 4 και να κάνουν γκέλες ή Χιμνάσια ή Ροζάριο. Ουσιαστικά έχει πέσει. Εντός έδρας έχει μόλις μία νίκη σε 7 παιχνίδια ενώ διαθέτει και τη δεύτερη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα. Αν και το παιχνιδι είναι δύσκολο πάω στο διπλό αφενός λόγο απόδοση όπου δεν ξέρω αν θα τη κρατήσει ο οπαπ και αφετέρου επειδή δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές στο κουπόνι. Καλη επιλογή είναι και τα λίγα γκολ.

333 Χ 2,90 2 2,55
Της αλεπούς ο θάνατος θα γίνει στο ΟΑΚΑ σήμερα με την ΑΕΚ να θέλει μόνο νίκη ώστε να μπορέσει να κουνήσει το σεντόνι ενώ οι πράσινοι βολεύονται και με την ισοπαλία. Ο παναθηναϊκός ως ομάδα όπως και να το κάνουμε είναι μια κλάση πιο πάνω. Αγωνιστικά για την ΑΕΚ εκτός είναι οι Αλεξόπουλος, Πελετιέρι, Ενσαλίβα,και πιθανότατα Άλβες ενώ επιστρέφει ο Καφές. Από την άλλη για τον παναθηναϊκός εκτός είναι οι Νίνης, Νίλσον, Κλέιτον , Γκούμας και Ίβανσιτς. Οι τρεις τελευταίοι κόπηκαν κατόπιν τεχνικής αποφάσεως. Όπου η διοίκηση αντί να το στείλει από εκεί που ήρθε τον κράτησε τον Τεν Τεν που ουσιαστικά έκοψε τη μπάλα σε Ίβανσιτς και Γκούμα. Για το μεν πρώτο δεν ξέρω, έχει και άλλους καλύτερους, αν ναι ποιοι είναι αυτοί; Όσο για το δεύτερο ένα τέτοιο παίχτη που έχει δώσει και τη ψυχή του στην ομάδα τον σέβεσαι και δεν τον πετάς έτσι έξω από την ομάδα κύριε Τεν Τεν. Τέλος πάντων, εύκολα – δύσκολα θα το πάρει το βαθμό που θέλει ο παναθηναϊκός.

Αν υπάρξει κάτι καλό θα επανέλθω αργότερα με ένα update στη στήλη