Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Δυάδα με Μποέμιαν και Παναθηναϊκό

Καλημέρα και καλό μήνα.
Η σημερινή μέρα δεν είναι μια μέρα που σφραγίζει την άνοιξη. Είναι μία μέρα σύμβολο των μαζικών αγώνων των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ζωής, για καλυτερη κοινωνία. Την πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο και σ άλλες πόλεις των ΗΠΑ εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες διαδήλωναν για 1η πρώτη φορά στην ιστορία για την καθιέρωση του 8ωρου. Η εργοδοτική βία διέλυσε τα πλήθη με πυροβολισμούς και βόμβες σκορπίζοντας το θάνατο. Ποινή για τους βασικούς υποκινητές ήταν ο θάνατος και για πολλούς άλλους η ισόβια κάθειρξη.

Ας περάσουμε όμως στα δικά μας, όπου χτες δικαιωθήκαμε πλήρως που είπαμε ότι και τα δύο παιχνίδια είναι αμφίρροπα αρά και προς αποφυγήν και είπαμε ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν εκπλήξεις. Όπως και έγινε.

128 1 1,40
Είχαμε τονίσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος ότι η Μποέμιαν είναι το καυτό φαβορί για το τίτλο, μέχρι στιγμής μας δικαιώνει.. Η Μποέμιαν αν και δεν έχει παίξει καλή μπάλα από την αρχή της χρονιάς εν τούτοις έχει βρει το <<κόλπο>> και παίρνει τους βαθμούς της νίκης και παραμένει έτσι στη πρώτη θέση. Από την άλλη η νεοφώτιστη Ντάνταλκ βρίσκεται στην 7 θέση με 3 νίκες , 1 ισοπαλία και 5 ήττες. Κινείται στη μετριότητα , προέρχεται από πολύ σπουδαία νίκη εκτος έδρας στη Ντέρι στο οποίο παιχνίδι είχε απουσίες. Και σήμερα θα έχει 4 βασικές απουσίες ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι μετρούν 3 απόντες. Το 1,40 του οπαπ είναι η μεγαλύτερη απόδοση που κυκλοφορεί για τον άσσο. Οπότε πάμε στον άσσο.


751 2 1,85 (-2,5)
Τα λόγια είναι περιττά για το ντέρμπι των αιωνίων στο Βερολίνο, οπού συναντιούνται οι δύο ομάδες μετά από 14 χρονιά. Σίγουρα μεγάλη στιγμή για το ελληνικό μπάσκετ με σίγουρη εκπροσώπηση στο τελικό. Προσωπικά πιστεύω ότι το φαβορί για τη πρόκριση είναι ο Παναθηναϊκός και πιστεύω ότι υπερκεράσει και το χάντικαπ των 2,5 πόντων που έχει ο Ολυμπιακός.


Καλή τύχη και καλά κέρδη !!!