Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Καλημερα σε όλους, όπως έγραφα από χτες το σημερινό κουπόνι έχει ένα ξεχωριστό ενδιαφέρον αφού βρισκόμαστε ακριβώς στη μέση της διαδρομής προς το Μουντιάλ. Να υπενθυμίσω ότι προκρίνονται στη ζώνη της Ευρώπης οι 9 πρώτοι και 8 καλύτεροι δεύτεροι. Όσον αφορά τη ζώνη της Ασίας προκρίνονται οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου και οι τρίτες των δυο ομίλων παίζουν μπαράζ με την νικήτρια ομάδα από την Ωκεάνια. Στα προκριματικά της Ν. Αμερικής προκρίνονται οι 5 πρώτοι. Στη Β.Κ Αμερική προκρίνονται οι δυο πρώτοι από τον όμιλο. Ενώ στα προκριματικά της Αφρικής την είσοδο στο Μουντιάλ παίρνουν οι πρώτες των πέντε ομίλων. Αυτά σαν μια γενική και συνάμα χρήσιμη εικόνα. Για σήμερα έχω επιλέξει την ακόλουθη πεντάδα.

170 Χ 3,05 2 2,75
Ας ξεκινήσουμε με το παιχνίδι της εθνικής μας όπου αντιμετωπίζουμε την εθνική ομάδα του Ισραήλ. Σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει πολλά για τη συνεχεία. Το Ισραήλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς πίσω από την εθνική μας κατά ένα βαθμό. Σήμερα ο Κάσταν δεν υπολογίζει κατά πάσα πιθανότητα τον Μπεναγιούν όπου αν και είναι τραυματίας μπήκε στην αποστολή κατ το οποίο δεν άρεσε πάντως στη Λίβερπουλ. Αν τελικά δεν παίξει θα είναι μεγάλη απώλεια. Στα δικά μας κλίθηκαν οι γνωστοί μαζί με τους Μάκο και Κουστιανικούλη. Αυτό που με προβληματίζει είναι η 11αδα που θα παρατάξει ο Ρέχαγκελ μιας και οι παίχτες που συνήθως χρησιμοποίει στις ομάδες τους είναι μεταξύ εξέδρας και πάγκου. Ενώ ο Κατσουράνης είναι τιμωρημένος. Όποτε αυτός είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας. Παρ όλα αυτά θα ρισκάρω και θα πω ότι δεν θα χάσουμε από τους Ισραηλινούς. Στο εξωτερικό παρατηρείται πάντως μια μικρή πτώση της απόδοσης του X και του διπλού. Από τώρα μπορώ να σας πω ότι τη τέταρτη λοξοκοιτάζω το χ-2 του Ισραήλ μέσα στο Παγκρήτιο αν δω αυτά που περιμένω να δω από την ομάδα του Ισραήλ. Ακόμα βεβαία είναι παρά πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

181 2 1,45
Κομβικής σημασίας το παιχνίδι για τους Γάλλους όπου αν χάσουν θα έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα στη διεκδίκηση της θέσης που οδηγεί στο Μουντιάλ. Ήδη είναι στο -6 αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο. Σήμερα αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στο Ντάριους Γιρένας όπου ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, οι θερμοκρασίες είναι κάτω του 0. Ο Ντομενεκ έχει όλα τα αστέρια στην αποστολή (Ριμπερί, Γκουργκουφ, Μπενζεμά, Ανρί, Νασρί κ.α), τραυματίες είναι οι Εσκουντέ, Μπουμσονγκ και Ανελκά. Οι Λιθουανοί έχουν ξεκινήσει καλά μετρώντας 3 νίκες και 1 ήττα και βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Οι πιο γνωστοί παίχτες είναι οι Ντανιλεβίτσιους και Βέλιτσκα. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί η Γαλλία εκτός του καιρού και του .. εαυτού της.

196 2 1,55
Οι ΗΠΑ είναι το ξεκάθαρο φαβορί του ομίλου. Κοιτώντας κανείς τα ρόστερ των 6 ομάδων οι ΗΠΑ είναι αρκετές κλάσεις παραπάνω. Έχει παίχτες όπως ο Ντόνοβαν, ο Τζόνσον , ο Αντού, ο Μπίλσευ και ο Μποκανέγκρα. Το Ελ Σαλβαδόρ δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο ως ομάδα, με παίχτες που αγωνίζονται ως επί το πλείστον στο τοπικό πρωτάθλημα. Η παράδοση ανεξάρτητου έδρας είναι 0-2-10. Επίσης υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα στην ομάδα με του παίχτες να απέχουν από τις προπονήσεις να κάνουν απεργία απαιτώντας να τους καταβληθούν τα πριμ. Σήμερα είναι πλήρης η αποστολή της ενώ από τις ΗΠΑ θα λείψει ο Χάουαρντ και τη θέση του στο τέρμα θα πάρει ο Γκουζάν. Οφείλω να επισημάνω την καυτή ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Ελ Σαλβαδόρ οι οπαδοί του. Η απόδοση του διπλού πέφτει σχεδόν παντού, παίζεται αρκετά στο εξωτερικό κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό. Οριακά καλή η απόδοση του οπαπ.

162 2 1,65
Τα αδάμαστα λιοντάρια θέλουν πάση θυσία να επιστρέψουν στο Μουντιάλ και είναι το καυτό φαβορί στο πρώτο όμιλο για να πάρει τη πρώτη θέση. Σήμερα αντιμετωπίζει το Τονγκο το όποιο προκρίθηκε ως μια από τις 8 καλύτερες δευτέρες σε αντίθεση με το Καμερούν που έκανες περίπατο κόντρα σε ομάδες χαμηλού επίπεδου. Σήμερα ο αγώνας γίνεται στη Γκάνα καθώς το Τονγκο είναι τιμωρημένο. Σταρ της ομάδας είναι φυσικά ο , εδώ και 1,5 μηνά τραυματίας, Αντεμπαγιόρ. Παραδόξως υποστηρίζουν ότι θα παίξει, η αίσθηση που έχω είναι ότι η είδηση δύσκολα θα γίνει πράξη. Από την άλλη το Καμερούν κατεβαίνει με όλα τα αστέρια της (Ετό, Εμάνα, Γκέρεμι κ.α). Η απόδοση του διπλού πέφτει σχεδόν παντού, δίκαιη η απόδοση του διπλού στο 1,65 από τον οπαπ. Λογικά το Καμερούν θα πάρει τους τρεις πρώτους βαθμούς με το έργο να γίνεται ευκολότερο αφού το Τονγκο θα μεταναστεύσει στη Γκάνα για να αγωνισθεί.

187 1 1,55
Κλείνω τις σημερινές προτάσεις με τη νίκη των Πορτογάλων απέναντι στους Σουηδούς. Η Πορτογαλία προέρχεται από 3 ανεπιτυχή αποτελέσματα και πλέον περιθώρια για άλλη γκέλα δεν υπάρχουν για πολλούς λογούς και όχι τόσο από άποψη βαθμολογίας. Όλα τα αστέρια της παίζουν σήμερα (Ρονάλντο, Σιμάο, Τιάγκο, Νάνι, Μποζίνγκουα κ.α). Αντίθετα για τη Σουηδία η όποια βρίσκεται στη πέμπτη θέση του ομίλου με μια νίκη και δυο ισοπαλίες δεν θα έχουν στη διάθεση τους τον <<πολύ>> Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς. Έτσι στην επίθεση αναμένεται να δούμε τους Λάρσσον και Ελμάντερ. Εχω πει πολλάκις τη γνώμη μου για το Λάρσσον τον θεωρώ από τους καλυτέρους επιθετικούς όμως πλέον βρίσκεται κοντά στα 38 αν δεν κάνω λάθος. Αυτό βεβαία δεν σημαίνει ότι δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στην άμυνα της Πορτογαλίας. Αν πάντως έμενα μου έλεγαν ποιον θες μπροστά να έχεις τον Χαριστέα ή τον Λάρσσον ασυζήτητη θα έπαιρνα τον δεύτερο. Λογικά εύκολα δύσκολα οι Πορτογάλοι θα το πάρουν το παιχνίδι. Ο αγώνας καλύπτεται ζωντανά από το RTP international, για όσους διαθέτουν δορυφορικό δεκτή.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!