Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ-ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒ/ΚΟΥ

Καλημέρα , σήμερα θα επιχειρήσουμε μια πρώτη προσέγγιση στα παιχνίδια του Σαβ/κου. Θα πάρουμε με τη σειρά τα πρωταθλήματα και θα σας πω τι έχουμε .

Ξεκινάμε λοιπόν από τα δικά μας και την super league.
Από τα παιχνίδια του Σαββάτου ίσως είναι καλό το διπλό του Παναθηναϊκού ( πάντως σε μια πολύ χαμηλή απόδοση , θα έπρεπε να ήταν από 1,60 και πάνω ) ,
στο επόμενο ματς του Σαββάτου ο Πανιώνιος θα χει πολλές απουσίες τους Κρεσιτς , Χούτο, Ρεκόμπα Κουμορτζι, Μπάρκογλου ,Λανγκαμπ όποτε είμαι επιφυλακτικός για τον άσσο.
Την Κυριακή έχουμε το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ και δεν είμαι σίγουρος καθόλου για τον άσσο . Φέτος ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατός και δεν είναι εύκολος αντίπαλος .
Από την ΑΕΚ θα λείπουν οι Σκοκο , Μπασινας ενώ από τον ΠΑΟΚ αμφίβολος δίνεται μόνο ο Κονσεισαο .
Σημαντικές απουσίες έχει και ο Αστέρας Τρίπολης αφού λείπουν οι Καρντοσο και Φιλόμενο.

Εν συνεχεία στην Αγγλία και στη Πρεμιερ όπου το πρόγραμμα είναι δύσκολο
όσοι θέλουν ένα στήριγμα είναι καλό το διπλό της Λίβερπουλ , καλή και η κόντρα της Νιούκαστλ. Πάλι η Άρσεναλ θα έχει απουσίες το ίδιο και η Στόουκ αλλά και η Νιούκαστλ(Μπατ ,Βιντουκα ,Μαρτσινς , Μπεγε ,Ν Ζογκμπια ,Γκαθρι)
Όσο για το μεγάλο ντέρμπι Μάνσεστερ- Τσέλσι όλα πιθανά με τελευταίο σημείο το διπλό. Προσοχή όμως δεν ξέρω αν θα παίξει ο Κ.Ροναλντο διότι ειχε τροχιαο προ χτες , ναι μεν δεν επαθε κάτι σημαντικό (μονο η Ferrari πηγε για παλιοσίδερα) αλλά δεν ξέρω σε κατάσταση θα είναι .

Τις μικρές κατηγορίες αλλά και το κύπελλο Σκωτίας τα αφήνω , μάλλον και αύριο θα έχουμε αναβολές αφού υπάρχει κακοκαιρία .

Στη Β Ιταλίας απουσίες σημαντικές θα έχει η Πάρμα , καλό το χ σε αυτό το παιχνίδι όπως και στο σημερινό παιχνίδι της Μπρέσια.
Σημαντικές απουσίες έχει και η Τριεστίνα αύριο όπου υποδέχεται την Έμπολι ,οπότε παίρνει αξία το χ-2 πάντως η Τριεστίνα εντός είναι αήττητη .

Στη Β Ισπανίας κρατά μόνο τον άσσο της Χέρκουλες (αδικήθηκε στα τελευταία παιχνίδια από τη διαιτησία ).

Εν συνεχεία στη Γαλλiα και εδω ο καιρός είναι παρά πολύ κακός ήδη σήμερα αναβλήθηκαν πολλά παιχνίδια, οπότε προσοχή .
Καλό το χ2 της Λιλ , επίφοβος ο άσσος της Λυών , κάλος ο άσσος της Ρεν η όποια διαθέτει μια πολύ δυνατή έδρα .

Στην Ισπανία έχουμε το ντέρμπι Βαλένθια-Βιγιαρεαλ και εδώ φαβορί είναι ο άσσος αλλά πιο σίγουρο το goal- goal .

Το κουπόνι του Σαββάτου κλείνει με τον αγώνα Σπόρτινγκ –Μαριτιμο , είδα τη προηγούμενη εβδομάδα , στο δορυφόρο στο RTP τον αγώνα της Σετουμπάλ- Σπόρτινγκ έμενα σαν Στέλιο η Σπόρτινγκ μου άρεσε ως ομάδα το παιχνίδι το καθάρισε νωρίς και έφτασε εύκολα στη νίκη , τώρα βεβαία αντιμετωπίζει τη Μαριτίμο που δεν είναι Σετουμπάλ ,δεν ξέρω αν θα πήγαινα στον άσσο.

Αυτά για τα παιχνίδια του Σαββάτου .

Πάμε στη Κυριακή αν και ειναι νωρίς να μιλησουμε , αλλά για οποίον θέλει μια τριάδα για να τριπλασιάσει το κεφάλαιο του το διπλό της Ρεάλ ,της Μπαρτσελόνα και ο άσσος της Γούβε φαντάζουν πολύ δυνατά .

Όσον αφορά την Ιταλία οφείλουμε να τονίσουμε την απουσία του Τοττι για τη Ρόμα , και τη πιθανή απουσία του Μιλιτο για τη Τζενοα , όποτε ας προσέξουμε τον άσσο.
Τις επιστροφές των παιχτών για τη Γιουβέντους με πρώτη και καλύτερη αυτή του Buffon, ενώ τα βλέμμα θα είναι στραμμένα στο βραδινό παιχνίδι Ρόμα - Μίλαν όπου ίσως και ντεπουταρει και ο Μπεκαμ .
Προς το χ-2 , χωρίς Τοττι η Ρόμα είναι φαί χωρίς αλάτι .


Όσον αφορά την Ισπανία κρατώ Ρεάλ και Μπάρτσα , προσοχή σε Ατλέτικο (έχει και τρεις απουσίες ) όπου δεν της μπήκε καλά το 2009.
Η Μαγιόρκα δεν θα έχει το πρώτο σκόρερ της Αντουριθ

Εν συνεχεία στη Πορτογαλία πολλής απουσίες στην άμυνα για τη Μπελενενεσες .
Αυτά σαν μια πρώτη γεύση για το κουπόνι του Σαβ/κου .

Αύριο θα υπάρχουν κανονικά οι αποδόσεις σε πτώση , συγκεντρωμένα οι ομάδες όπου θα έχουν πολλές απουσίες (ήδη αναφέραμε πολλές) , και φυσικά οι εκτιμήσεις μου.

Κλείνοντας να πω ότι δεν αναφέρθηκα στους αγώνες του Μπάσκετ διότι δεν έχω τα πλεονεκτήματα και στο μπάσκετ αν δεν έχεις τα πλεονεκτήματα δεν μπόρες να ασχοληθείς .
Αύριο όμως στις εκτιμήσεις μου θα αναφέρω 1 ή 2 παιχνίδια .
Το ραντεβού μα πλέον ανανεώνεται για αύριο το πρωί .