Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008

ΤΑ ΠΙΚΡΟΧΟΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης «Euro2008. com», έκανε την αρχή: «Η Σουηδία επανέφερε στην πραγματικότητα τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Η κάτοχος του τροπαίου, Ελλάδα, είχε από την αρχή δύσκολο έργο καθώς έπρεπε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε με αξιομνημόνευτο τρόπο πριν από τέσσερα χρόνια, όμως η Σουηδία με δυο γκολ των Ιμπραΐμοβιτς και Λάρσον πήρε τη νίκη».

Η «Marca» από την πλευρά της σχολιάζει: «Η Σουηδία γκρέμισε το τείχος της Ελλάδας...».

Στο ίδιο μήκος και η «Gazzetta Dello Sport»: «Ο Ιμπραΐμοβιτς τιμώρησε το αντιποδόσφαιρο της Ελλάδας. Η ομάδα του Ρεχάγκελ... κοίμησε για ένα ημίχρονο τη Σουηδία, η οποία δεν πίεσε. Στη συνέχεια όμως το γκολ του Ιμπραΐμοβιτς χάλασε τα σχέδια των Ελλήνων, που αναγκάστηκαν να ανοιχτούν και δέχτηκαν δεύτερο γκολ από τον Χάνσον».

Το «BBC», αναφέρει: «Μια στιγμή μαγείας του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς άνοιξε το δρόμο για τη Σουηδία, για μια κρίσιμη νίκη επί της κατόχου του τίτλου, Ελλάδας. Το γκολ του Πέτερ Χάνσον έξι λεπτά αργότερα τελείωσε την ανελέητη αμυντική αντίσταση της Ελλάδας».

Στο ίδιο μήκος και ο πορτογαλικός Τύπος: «Η Σουηδία νίκησε την Ελλάδα, Πρωταθλήτρια Ευρώπης, με 2-0, χάρη στα γκολ των Ιμπραΐμοβιτς και Χάνσον. Σε μία φτωχή από θέαμα αναμέτρηση, άξιζαν μόνο τα δύο γκολ. Στο κοινό δεν άρεσε αυτό που είδε και αποδοκίμασε μερικές φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα», αναφέρει η «A' Bola» , για να συμπληρώσει η «O' Jogo»: «Η Ελλάδα ηττήθηκε απο την Σουηδία. Η Ελλάδα ξεκίνησε με κάκιστο τρόπο την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πριν τέσσερα χρόνια, καθώς ηττήθηκε 2-0 απο την Σουηδία».

Το βρετανικό «Skysports», από την πλευρά του, αναφέρει: "Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα προσγειώθηκε απότομα μετά την ήττα με 2-0 από την Σουηδία. Μια βολίδα του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έδειξε το δρόμο στην ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ στο 67’, πριν ο Πέτερ Χάνσον σφραγίσει τη νίκη με ένα τυχερό γκολ».

Στην πατρίδα του Ρεχάγκελ, την Γερμανία, ο Τύπος τονίζει: «Σε μια άσχημη αναμέτρηση, η Σουηδία κέρδισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελλάδα με 2-0. Η ελληνική ομάδα έδειξε ελάχιστα πράγματα, ήταν μακριά από τον καλό της εαυτό και δεν της έλειπε η δημιουργία», υποστηρίζει η Kicker.

Οι Σκανδιναβοί από την πλευρά τους εκθειάζουν το συγκρότημα του Λάγκερμπακ: «Η αναμονή τελείωσε Ζλάταν. Η Ελλάδα παρατάχθηκε με στόχο το 0-0. Η Σουηδία επιτέθηκε προσεκτικά και παρά την αμυντική της τακτική, ήταν η ομάδα που είχε τον έλεγχο και ήθελε να φτάσει στη νίκη», γράφει η «Aftonbladet», ενώ η «Expressen», αναφέρει: «Ο ήρωας Ζλάταν έσωσε τη Σουηδία. Με ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης άνοιξε το δρόμο στη νίκη της Σουηδίας επί της Ελλάδας».

H «L’Equipe», εκθειάζει τον Ιμπραΐμοβιτς: «Ο Ιμπραΐμοβιτς χάρισε τη νίκη στη Σουηδία με το καλύτερο γκολ μέχρι στιγμής σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Καυστικό ήταν και το σχόλιο της «Corriere dello Sport»: «Η Σουηδία 2-0 την Ελλάδα στο χειρότερο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων. Η Ελλάδα έπαιξε με... συνταγή 2004, αλλά απέτυχε να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε».

Τέλος, η «El Mundo Deportivo», αναφέρει: «Πέντε λεπτά εμπνευσμένου ποδοσφαίρου αρκούσαν στη Σουηδία ώστε να... σπάσει το αμυντικό τείχος της Ελλάδας και να νικήσει με 2-0. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μετά τα γκολ των Ζλάταν και Χάνσον».

Πηγη :www. e-go.gr