Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ

Είναι απ τις στιγμές που τα λόγια περιττεύουν όταν βλέπεις όλες αυτές τις δυσάρεστες σκηνές που διαδραματίστηκαν στις Βρυξέλλες απ τη διπλή βομβιστική επίθεση στο μετρό και το αεροδρόμιο. Και έτσι άρχισε πάλι ο φόβος να πλανάται πάνω απ την Ευρώπη με ότι αυτό συνεπάγεται. 

Μην αναλύεται την τρομοκρατία, μην διχάζετε αποκρυτπογραφώντας της, απλά διαλύστε την, αρνούμενοι τον φόβο. Τον φόβο θέλουν να πετύχουν και η Ευρώπη οφείλει να αντιδράσει για μία φορά ενωμένα και με τις δέουσες ενέργειες που απαιτούνται.

Μέσα σε αυτή τη συνεχή ροή των ειδήσεων, παρατήρησα και μου έκανε εντύπωση, την αλλαγή των αποδόσεων απ τα γραφεία στοιχημάτων στο δημοψήφισμα της Μεγάλης Βρετανίας για παραμονή ή όχι στη Ευρωπαική Ένωση. Πιο συγκεκριμένα λοιπόν και όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω φωτογραφία, η απόδοση της παραμονής, μετά το σημερινό χτύπημα άρχισε μία μικρή ανοδική πορεία και αντίθετα της εξόδου μία ανοδική. 

Αν μπορούμε να αναλύσουμε αυτήν την τάση, δείχνει μία στιγμιαία αντίδραση των Βρετανών προς την επιλογή της παραμονής ή μη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και η αντίδραση αυτή, επί της ουσίας αποτυπώνεται στην αλλαγή των αποδόσεων. Φυσικά πάντα μετά από τέτοια δυσάρεστα γεγονότα, ειδικά αυτές τις πρώτες ώρες, δεν προσφέρονται για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Απλά καταγράφεται και χρήζει μίας προσοχής το πως θα εξελιχθεί.