Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Καταρχήν καλό μήνα σε όλους και καλό χειμώνα μιας και το καλοακίρι, ημερολογιακά τουλάχιστον αποτελεί παρελθόν Στα δικά μας τώρα, χτες τελευταία μέρα της μεταγρφικής περιόδου και ουσιαστικά είχαμε έναν μεταγραφικός οργασμός κυρίως στην Αγγλία όπου μέχρι και της 01:00 ώρα Ελλάδας, είχαμε πληθώρα μεταγραφών στο Νησί και στην Ευρώπη γενικότερα. Φυσικά πολλά δεδομένα αλλάζουν, δείτε π.χ τις μεταγραφές της Τότεναμ και ποιους έδιωξε και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί. Στις επιλογές μας τώρα,

239 Χ 3,50 2 5,00
Είναι αυτή η Λυών για 1,50; Πολύ αμφιβάλλω αν θα βγει Ευρώπη διότι μιλάμε για μία τελείως διαφορετική ομάδα που τείνει να χάσει την αίγλη που είχε. Είναι αισθητά αποδυναμωμένη και με πολλές απουσίες. Ναι μεν ξεκίνησε με δύο νίκες και μία ισοπαλία αλλά δεν ήταν καλή σε κανένα παιχνίδι από αυτά. Θα μου πείτε τώρα, η Βαλενσιέν λέει κάτι ως ομάδα; Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά έτυχε και την είδα την προηγούμενη αγωνιστική και ήταν πολύ καλή. Κόντρα σε αυτή τη Λυών που μόνο το όνομα έχει μείνει, θεωρώ ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη. Φυσικά η Βαλενσιέν στα εκτός έδρας παιχνίδια έχει θέμα, χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της αλλά δεν θεωρώ ότι θα χάσει εύκολα από τη Λυών και σε ένα δελτίο με ζητούμενα ίσως χωράει και η έκπληξη της Βαλενσιέν.

254 1 1,75
Η Ακισασπορ διαψεύεδει τους πάντες σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές καθ ότι δεν έχει γνωρίσει την ήττα, τη στιγμή που όλοι ανέμεναν να είναι ο αδύναμος κρίκος του πρωταθλήματος αφού έχει και το μικρότερο μπάτζετ του πρωταθλήματος. Η νεοφώτιστη όμως κέρδισε εκτός έδρας την Εσκισεχιρσπορ, πήρε και το 0-0 από την Γκεντσλέρ και υπάρχει ενθουσιασμός στην ομάδα. Από την άλλη η Καισερισπόρ δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά, με δύο ήττες στα δύο παιχνίδια και η τελευταία ήταν και βαριά με 3-0 από την Αντάλιασπορ, όπου οι παίχτες της Καισερι αλλού πάταγαν και αλλού βρίσκονταν. Κάτι που παραδέχθηκε και ο Αρβελάτζε. Η ανάγκη για την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα είναι προφανής, όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και νομίζω ότι ήρθε η ώρα η Ακισασπόρ να επιστρέψει στην πεζή πραγματικότητα.

283 2 1,95
Βλέποντας οι μπουκ την τραγική εμφάνιση της Μίλαν με τη Σαμπντόρια, άνοιξαν πολύ υψηλά το διπλό μέσα στη Μπολόνια. Στα μάτια τα δικά μου είναι στοιχηματική ευκαιρία. Η Μπολόνια όπως έχουμε γράψει με τον Ιταλό (που είναι και η ομάδα του) και στο αφιέρωμα για το Campionato, είναι αισθητά αποδυναμωμένη και από τα φαβορί μαζί με την Πεσκάρα για τον υποβιβασμό. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα, η Μίλαν από τη Σαμπντόρια όπως προείπα με κάκιστη εμφάνιση και η Μπολόνια επίσης με κάκιστη εμφάνιση από την Κιέβο. Το κλίμα στην Μπολόνια είναι εκρηκτικό, μου τα λεγε και ο Ιταλός, διότι οι οπαδοί βλέποντας την αποδυνάμωση της ομάδας, μετά και τη συμφωνία με τη Σαουθάμπτον για την παραχώρηση του Ραμίρες και τη μη ενίσχυση λογικό ήταν να βγουν στα κάγκελα. Πήρε βέβαια τον Τζιλαρντίνο, τον Κονέ και τον Πατιεντσα Από την άλλη παρ ότι η Μίλαν έχει χάσει όλες τις παλιοσειρες, ουσιαστικά είχαμε το τέλος εποχής για αρκετούς παίχτες, εμένα η 11αδα που θα κατεβάσει ο Αλέγκρι μ αρέσει και θεωρώ ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο μπορεί να φύγει με το διπλό από το Νταλ Αρα. Είπαμε το διπλό στο 2,00+ το παίζω και ας το χάσω, τόσο απλά.

Καλή τύχη.