Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δύο στα τρία ο χθεσινός απολογισμός, πέρασε ο άσσος της Σπέτσια (1,70 - εκτός ΟΠΑΠ) έστω και στο 92, πέρασε και το διπλό της Τζίλιγχαμ (2,20) αλλά η Νοτς Κάουντι (1,60) ηττήθηκε μέσα στην έδρα της από την μετριότατη Γουόλσολ. Αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν και πάμε στα σημερινά όπου ξεχωρίζει η πρεμιέρα στην Ιταλία και η δυάδα μου είναι ιταλική.

*** Θυμίζω ότι στη στήλη Αφιερώματα μπορείτε να βρείτε και το αφιέρωμα για το Camionato που ετοιμάσαμε με το φίλο Ιταλό και αυτό της Primera Division.

370 2 2,20
Η Παλέρμο προέρχεται από τη χειρότερη του χρονιά στην τελευταία 5ετία, πολλά προβλήματα στην άμυνα την περσινή σεζόν, έμπαζε κυριολεκτικά από παντού και οι τρύπες δεν φαίνεται να καλύπτονται από τις μέχρι τώρα μεταγραφές. Και κατά συνέπεια δεν αναμένω κάτι διαφορετικό και φέτος από την Παλέρμο. Η Νάπολι μπορεί να έχασε τον σταρ Λαβέτσι στη μεταγραφική περίοδο αλλά επέστρεψε ο παιχταράς Ινσίνιε που πέρσι έκανε πράγματα και θαύματα αγωνιζόμενος ως δανεικός στην Πεσκάρα και μαζί με τον Χάμσικ θα είναι πίσω από τον Καβάνι. Η Νάπολι βέβαια έχει απουσίες για το σημερινό παιχνίδι καθώς εκτός είναι ο Ντοσένα, ο Πάντεφ και ο Ζουνίγκα. Αν και το Ρέντσο Μπαρμπέρα παραδοσιακά δεν είναι εύκολη έδρα εν τούτοις θεωρώ ότι το διπλό της Νάπολι σε τέτοιες αποδόσεις αξίζει. Το περίμενα πιο χαμηλά για να σας είμαι ειλικρινής.

371 2 1,75
Όπως γράφαμε με τον Ιταλό στο αφιέρωμα του Καμπιονάτο, η Πεσκάρα είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό. Δεν έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα του Τζέμαν, που όπως έγραφα κατ επανάληψιν έπαιξε τρομερό ποδόσφαιρο, ήταν η χαρά του θεατή διότι η λογική του Τζέμαν ήταν απλά να βάλουμε ένα γκολ περισσότερο απ όσα θα φάμε. Φέτος όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά μιας και ο αρχιτέκτονας αυτής της ομάδας Τζέμαν επέστρεψε μετά από 15 χρόνια στη Ρόμα, ο Ιμόμπιλε (37/28) γύρισε στη Τζένοα, ο Ινσίνιε (37/18) γύρισε στη Νάπολι, ο Βεράτι (31/0) πήγε στην Παρί και ο Σανσοβίνι (41/16) πήγε στην Σπέτσια. Τρομακτικές οι απώλειες και απέναντί της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος βρίσκει μία Ιντερ η οποία ναι μεν έχει προβλήματα στην άμυνα που ως συνήθως θυμίζει παιδική χαρά με τον αστείο τον Ρανόκια για στόπερ αλλά διαθέτει την ποιότητα για να μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα. Την Πέμπτη κέρδισε 2-0 τη Βασλούι στη Ρουμανία και ουσιαστικά έχει καθαρίσει και την υπόθεση πρόκριση. Ο Παλάσιο κουβαλάει τιμωρία από πέρσι και τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης παίρνει ο Μιλίτο έχοντας από πίσω του τον Σναίντερ και τον Κουτίνιο. Το διπλό κυκλοφορεί κοντά στο 2,00.

Καλή τύχη.