Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΠΙΚΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

Αναμφίβολα είδαμε ένα από τα συναρπαστικότερα παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, διότι το ποδόσφαιρό δεν είναι μόνο το θέαμα αλλά αυτό που μπορεί να προσφέρει συγκινήσεις και να έρθουν τα πάνω κάτω από μία φάση. Οι παίχτες της Τσέλσι πέτυχαν μία επική πρόκριση μέσα στο Καμπ Νου και έγραψαν ιστορία. Ήταν όλοι τους κάτι παραπάνω από συγκλονιστικοί, κατέθεσαν ψυχή μέσα στο γήπεδο, αγωνίστηκαν με αυτοθυσία και πέτυχαν αυτό που στο 43' όταν ο Ινιέστα έκανε το 2-0 και η Τσέλσι έπαιζε με 10 παίχτες λόγω της χαζής αποβολής του Τέρι, φάνταζε σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Πόσο μάλλον όταν στο 90' ο Τόρες έκανε το 2-2 κάνοντας τη δεύτερη κηδεία μέσα σε λίγες μέρες μέσα στο Καμπ Νου.

Η Τσέλσι αγωνιζόμενη με 10 παίχτες από το 37', αμύνθηκε σωστά, παίζοντας μαζική άμυνα όπου πολλές φορές δε μπορούσε να πάρει ανάσα από την πολιορκία της Μπαρτσελόνα εν τούτοις όμως άντεξε. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου ο Ντι Ματέο ανέβασε κάπως πιο ψηλά την άμυνα, ώστε να μη δίνει τόσο χώρο στη Μπαρτσελόνα ήταν υποδειγματική χάρη και στην αυτοθυσία των παιχτών μιας και δε βγήκαν οι γνωστές κάθετες πάσες για τη Μπαρτσελόνα και υπήρχαν πολλές αλληλοκαλύψεις ενώ και η τύχη ήταν με το μέρος της στο χαμένο πέναλτι του Μέσι. Σύμμαχος της ήταν επίσης και τα δοκάρια.

Δε γίνεται να μη κάνω αναφορά και στον Ντρογκμπά. Εκεί που κάποιοι τον θεωρούσαν τελειωμένο, μεταξύ αυτών και ο κομπλεξικός Βίλας Μπόας, σήμερα έδωσε απαντήσεις υπερβάλλοντας ευατόν. Τον έβλεπες παντού, να μαρκάρει σαν σκυλί, να δίνει μάχες, να πέφτει κάτω για να κερδίσει χρόνο και να δείχνει ακούραστος. 

Τέλος, αναρωτιέμαι αν ακόμα ο Αμπράμοβιτς σκέφτεται αλλαγή τεχνικού το καλοκαίρι μιας και όπως έχει πει ο ίδιος ο Ντι Ματέο είναι υπηρεσιακός. Ο Ντι Ματέο, μέσα σε λίγους μήνες απελευθέρωσε τους παίχτες, τους έφτιαξε τη ψυχολογία και πέτυχε αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο όχι μόνο να περάσει στον ημιτελικό το εμπόδιο της Μπενφίκα ή απόψε στον τελικό αλλά να σώσει κάπως μία καταστροφική χρονιά για την Τσέλσι, έτσι όπως την είχε καταντήσει ο Αντρε Βίλας Μπόας. Μία Τσέλσι όπου με τον πορτογάλο στον πάγκο δυσκολευόταν ακόμα και φάση να βγάλει, και πως τα φέρνει η μπάλα με τον Ντι Ματέο στον πάγκο να βρίσκεται στον τελικό, έχοντας αποκλείσει τη Μπαρτσελόνα μέσα στο Καμπ Νου.