Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Αναμενόμενο λίγο εως πολύ το χθεσινό παιχνίδι στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, όπου η Ρωσία κέρδισε εύκολα τη Σαουδική Αραβία με 5-0. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τέτοιο σκορ. Πάμε στα σημερινά ομώς όπου ξεχωρίζει το Ισπανία Πορτογαλία και με αυτό θα ασχοληθούμε και στοιχηματικά.

Η Ισπανία, έχοντας 3 euro και 1 Μουντιάλ είναι απ εκ των φαβορί για τη διοργάνωση ωστόσο όλα αυτά άλλαξαν με την ξαφνική απόλυση του Λοποτέγκι προχθες. Αντικαταστάτης του ο Φερνάντο Ιέρο. Αντιλαμβάνεστε ότι μία τέτοια κίνηση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ουδείς ξέρει τι μπορεί να επιφέρει. Φυσικά η ποιότητα της Ισπανίας δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Με τον Λοποτέγκι στον πάγκο αναμέναμε ένα σύστημα 4-1-4-1. Όπου στην κορυφή θα βρισκόταν ο Ντ. Κόστα και πίσω του οι Ισκο, Ινιέστα, Κόκε και Σίλβα ενώ καθαρό 6αρι θα ήταν ο Μπούσκετς. Εκτιμώ ότι δεν θα αλλάξει κάτι και με τον Ιέρο στον πάγκο. Η Ισπανία έχει απ τα πιο πλήρη ρόστερ του Μουντιάλ, αν δει κανεις και το βάθος στον πάγκο θα καταλάβει τι εννοώ. Φυσικά όπως προαναφέρθηκα, η ξαφνική αλλαγή προπονητή δεν ξέρεις τι μπορείς να επιφέρει. Νομίζω ο Ιέρο θα το πάει προσεχτικά το παιχνίδι για λόγους τακτικής, ειδικά στην αρχή.

Απ την άλλη η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία με τον δικό μας Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, δεν έχει λείψει σε μεγάλη διοργάνωση απ το 2000 και μετά. Ο Φερνάντο Σάντος έχει κάνει τρομερή δουλειά που σε συνδυασμό με τον CR7 έχουν οδηγήσει την Πορτογαλία σε άλλο επίπεδο. Το ρόστερ της Πορτογαλίας δεν έχει ιδιαίτερο βάθος και εν πολλοίς πάνω κάτω γνωρίζουμε τι περιμένουμε να δούμε απ την Πορτογαλία. Σφιχτή ομάδα και ο Κριστιάνο να είναι η αιχμή του δόρατος. Στα μετόπισθεν βέβαια υπάρχει πρόβλημα. Η 4αδα με Γκερέιρο, Πέπε, Φόντε και Σεντρίκ δεν είναι και ο ορισμός της σιγουριάς ενώ γενικότερα θα έλεγα κοιτώντας το ρόστερ της Πορτογαλίας αρκετοί παίχτες δεν έρχονται από καλή σεζόν.

Στο δια ταύτα. αναμένω ένα μοιρασμένο παιχνίδι. Απ τη μία ο Ιέρο θα το πάει προσεχτικά γιατί στο πίσω μέρος στο μυαλό του, όντας στο πρώτο του ματς, θα θέλει να αποφύγει μια ήττα ενώ απ την άλλη η Πορτογαλία του Σάντος, παίζει σφιχτά, δεν ανοίγεται και όλοι ξέρουν ότι με Μαρόκο και Ιραν στον όμιλο, με μία ισοπαλία και τα αυτονόητα ύστερα, θα πάρουν την πρόκριση. Θα πάω λοιπόν με το Χ ημίχρονο, αναμένοντας ένα αναγνωριστικό α ημίχρονο. Στο 2,05 η απόδοση.

Καλή τύχη.