Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ MUNDIAL 2018: ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΟΜΙΛΩΝ

21 ημέρες μένουν ακόμα για το Μουντιάλ, σίγουρα ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς ωστόσο για να πάρουμε έτσι και μία πρώτη γεύση, κοιτάζοντας τα ρόστερ των ομάδων, όσα έχουν ανακοινωθεί και με βάση την εικόνα που είχαμε απ τα προκριματικά και το πως είναι δομημένοι οι όμιλοι. Ξεχώρισα την ακόλουθη τριάδα:

Β Όμιλος: Πρόκριση Ισπανία & Πορτογαλία (1,45 - Stoiximan)
Ο δεύτερος όμιλος, περιλαμβάνει τις δύο χώρες της ιβηρικής χερσονήσου μαζί με το Ιραν και το Μαρόκο. Πολλά με λίγα δηλαδή.... Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα μιλάμε για τεράστια έκπληξη αν κάποια απ τις δύο μείνει εκτός. Το 1,45 μοιάζει με δώρο. Πόσο παραπάνω να στο δώσει;

Δ Όμιλος: Πρόκριση Αργεντινή & Κροατία (1,70 - Stoiximan)
Ο τέταρτος όμιλος, περιλαμβάνει την Αργεντινή, την Κροατία, την Ισλανδία και τη Νιγηρία. Η Αργεντινή κατεβαίνει σε αυτό το Μουντιάλ έχοντας στις πλάτες της ήδη τρεις χαμένους τελικούς. μοιάζει σαν να είναι το πληγωμένο θηρίο. Και λες αν όχι τώρα, πότε; Υπό την έννοια ότι στο επόμενο Μουντιάλ και το Μέσι στα 35 του, σίγουρα θα μπαίνει σε μία νέα εποχή, στη μετά Μέσι εποχή. Ο Ικάρντι έμεινε εκτός αποστολής. Το ρόστερ προφανώς είναι γεμάτο αλλά στα μετόπισθεν υπάρχει θέμα. Και ο Μέσι με την Αργεντινή δεν είναι ο Μέσι της Μπαρτσελόνα. Εκτιμώ ωστόσο ότι θα περάσει τον όμιλο. Εν συνεχεία, ψάχνουμε τη δεύτερη ομάδα που θα πλαισιώσει την Αλμπισελέστε. Κοιτάξτε, ανεξαρτήτως αν η Ισλανδία, έχει κάνει όντως βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια με εξαιρετική πορεία και στο πρόσφατο Euro, έχει κάνει καλά παιχνίδια εν τούτοις, θεωρώ ακόμα ότι σε επίπεδο ρόστερ ποιοτικά παραμένει φτωχό. Αντίθετα η Κροατία των Μάντζουκιτς, Μόντριτς και την υπόλοιπης παρέας έχει και την εμπειρία και αυτήν ακριβώς την ποιότητα να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η Νιγηρία τέλος, σίγουρα είναι πάντα υπολογίσιμη δύναμη της Αφρικής αλλά μέχρι εκεί.

Ε Όμιλος: Πρόκριση Βραζιλία & Ελβετία (2,20 - Stoiximan)
Ο πέμπτος όμιλος περίλαμβάνει την Βραζιλία, την Ελβετία, την Σερβία και την Κόστα Ρίκα. Νομίζω είναι προφανές ότι η Βραζιλία, που άλλωστε είναι και το πρώτο φαβορί του Μουντιάλ θα είναι πρώτη στον όμιλο. Ο αδύναμος κρίκος είναι η Κόστα Ρίκα. Έκανε την πορεία τότε στο Μουντιάλ όπου και μας απέκλεισε στα πέναλτι με ήρωα τον Κέιλορ Νάβας αλλά πλέον θεωρώ δύσκολα θα επαναλάβει τέτοια πορεία. Κατά συνέπεια, αναμένω τη δεύτερη θέση να κριθεί ανάμεσα σε Σερβία και Ελβετία. Όπως δείχνουν και οι αποδόσεις, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Αμφότερες κινούνται ποιοτικά στο ίδιο επίπεδο από άποψη ρόστερ απλά στην Ελβετία έχω μία εμπιστοσύνη παραπάνω ως ομάδα, έχει πιο γεμάτο ρόστερ με περισσότερο βάθος αλλά ποιοτικα, όπως προανέφερα είναι στο ίδιο επίπεδο. Παίρνω το ρίσκο και πάω με την Ελβετία.

Καλή τύχη.