Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

Χρόνια πολλά καταρχήν σε όλους, όσες και όσους γιορτάζουν σήμερα.
Σήμερα τα φώτα και ο φωτισμός....

Εμείς όμως εδώ, παρόντες, στην πρώτη στήλη της χρονιάς με το πρόγραμμα να είναι κουτσουρεμένο αφενός λόγω κυπέλλων σε Αγγλία και Γαλλία και αφετέρου επειδή κάποια πρωταθλήματα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα. Ως γνωστόν, με κύπελλα, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν ασχολούμαι οπότε πάμε να δούμε τι έχω κρατήσει.

Α Ιταλίας: ΣΠΑΛ Λάτσιο 2 1,53 (16:00)
Η ΣΠΑΛ προέρχεται απ την ήττα κόντρα στην Σαμπντόρια την προηγούμενη αγωνιστική δεχόμενη δύο γκολ στις καθυστερήσεις, στο 91 και στο 94, με το πρώτο γκολ να έρχεται από πέναλτι αμφισβητούμενο. Η ΣΠΑΛ ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο όντας οριακά πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού και συνεχίζει να παλεύει για την παραμονή της, όπως δηλαδή την αναμέναμε στην αρχή της σεζόν. Έχει την 4η χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, μετά τρεις που υποβιβάζονται και αυτό είναι η αχίλλειος πτέρνα της. Απ την άλλη η Λάτσιο κάνει έναν εξαιρετικό α' γύρο, βρίσκεται σε απόσταση βολής και ναι μεν στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια έχει μόλις μία νίκη ωστόσο δεν παύει να παίζει καλά και απλά δεν ήρθε το αποτέλεσμα. Στο τελευταίο για παράδειγμα με την Ιντερ, όπου έμεινε στο 0-0, είχε κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Με τα κενά που έχει στην άμυνα η ΣΠΑΛ, ο Ιμόμπιλε θα βρει δίχτυα και η Λάτσιο θα επανέλθει στις νίκες.

Τσάμπιονσιπ: Νταμπάρτον Ντανφέρμλιν 2 1,90 (17:00)
Για να μαι ειλικρινής μου έκανε εντύπωση η ανοδική τάση που εμφάνισε χτες το διπλό, πλέον κινείται ακόμα και στο 2,00. Μην αποκλείεται ωστόσο και κάποιο σορτάρισμα την ώρα του αγώνα. Ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Απ την μία η Νταμπάρτον έχει ως στόχο την εξασφάλιση της παραμονής και απ την άλλη η Ντανφέρμλιν την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία. Ποιοτική ομάδα (για τα δεδομένα της κατηγορίας) η Ντανφέρμλιν, έκανε μία κοιλιά με συνεχόμενες ήττες, η οποία οδήγησε την διαφορά απ την 1η θέση στους 13 βαθμούς, προέρχεται όμως από δύο σερί νίκες και πάει για να τις τριτώσει σε μία έδρα όπου είναι ιδιαίτερα φιλόξενη για αυτήν, έχει μία εκπληκτική  παράδοση όπου είναι επί 17 σερί παιχνίδια αήττητη!! Είναι απ τις φορές που η παράδοση μιλάει από μόνη της. Η απόδοση του διπλού ικανοποιεί οπότε πάμε στο διπλό.

Καλή τύχη.