Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΚΑΝΕΙ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ

Γεμάτο πλεον το κουπόνι του σαβ/κου με όλα τα πρωταθλήματα να έχουν επιστρέψει, μεταξύ αυτών και η Ιταλία μετά την ολιγοήμερη διακοπή. Αφήνοντας στην άκρη τους περιττούς προλόγους πάμε κατ' ευθείαν στην προτεινόμενη δυάδα.

Πρέμιερ Λιγκ: Στόουκ Χάντερσφιλντ 1 2,20 (17:00)
Το πετρωμένο φυγείν αδύνατον... Και κάπως έτσι ο Χιουζ απολύθηκε και στη θέση του ήρθε ο Λάμπερτ στον πάγκο της Στοουκ. Μία Στόουκ όπου βρίσκεται κάτω απ τη ζώνη του υποβιβασμού, έχει μακράν τη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας με 50 γκολ παθητικό (!!) και φαινόταν ότι με τον Χιουζ στον πάγκο η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Η Στόουκ δεν έχει την ποιότητα άλλων έτων ωστόσο μέσα το Μπριτάνια, χαίρει πάντα σεβασμού. Ο Λάμπερτ είναι ικανός προπονητής αν και άνεργος απ το καλοκαίρι όταν και έφυγε απ τη Γουλβς. Το σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Χάντερσφιλντ όπου θα κάνει ντεμπούτο είναι κρίσιμο αφενός γιατί είναι εξάποντο και αφετέρου είναι ένα παιχνίδι όπου θα αν το πάρει πέρα απ το βαθμολογικό όφελος θα φτιάξει και η ψυχολογία. Εδώ που τα λέμε η Στόουκ παιχνίδια σαν και αυτά δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να μην τα κερδίσει. Η Χάντερσφιλντ φιλότιμη, τα παλεύει τα παιχνίδια της, είναι  στο +4 απ τη ζώνη του υποβιβασμού αλλά εκτός έδρας μετρά (2-2-7). Αυτή η αδυναμία της εκτός έδρας, σε συνδυασμό με την έλευση του Λάμπερτ και η κρισιμότητα του παιχνιδιού με οδήγησαν στον άσσο.

Σουπερλιγκ: Λάρισα ΑΕΚ 2 1,52 (19:30)
Σίγουρα ο Κούγιας για πολλούς και διάφορους λόγους θα ήθελε όσο τίποτε άλλο να κόψει βαθμούς απ το Μελισσανίδη και ίσως το δρόμο για το πρωτάθλημα. Ωστόσο τα θέλω του προέδρου δεν παίζουν μπάλα. Για την ΑΕΚ που μπαίνει σε έναν "διαβολομήνα" με τρία ντέρμπι να ακολουθούν που ίσως κρίνουν τα πάντα για τη χρονιά, ξέρει ότι αν περάσει απ τη Λάρισα, θα πάει να χτυπήσει το πρωτάθλημα στα ντέρμπι. Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι αλλά νομίζω ότι η ανωτερότητα της ΑΕΚ θα φανεί έστω και σε αυτόν τον βαρύ αγωνιστικό χώρο. Διπλό λοιπόν.

Καλή τύχη.