Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Β)

ΚΑΛΙΑΡΙ (11η)
Γκολ και θέαμα τα παιχνίδια της πέρσι, στην επιστροφή της στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας όπου και σώθηκε άνετα. Ούτως ή άλλως η θέση της Κάλιαρι είναι στην μεγάλη κατηγορία. Εκτός έδρας χάνει από τα αποδυτήρια (3-2-14 πέρσι) ενώ είναι ζητούμενο πως θα συμπεριφερθεί εντός όπου το Σαντ Ελία, αποτελεί παρελθόν και το νέο γήπεδο θα είναι έτοιμο το 2020 και μέχρι τότε θα αγωνίζεται σε προσωρινή έδρα με λυομενες κερκίδες. Όχι κάτι το ιδιαίτερο το μεταγραφικό παζάρι. Στα ίδια επίπεδα με πέρσι. (11η-13η)

ΣΑΣΣΟΥΟΛΟ (12η)
Η προπέρσινη πολύ καλή σεζόν με τη συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ της στοιχισε στο περσινό πρωτάθλημα καθ ότι δεν είχε μάθει να παίζει δύο φορές τη βδομάδα. Είχε και την ατυχία των τραυματισμών και έμεινε από νωρίς εκτός στόχων και αρκέστηκε σε μία θέση στη μέση του πίνακα. Το θέμα είναι ότι ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας Ντι Φραντσέκο αποχώρησε απ τον πάγκο της ομάδας και ανέλαβε στην ομάδα και όπως προανέφερα πήρε μαζί του και τους Ντεφρελ και Πελεγκρίνι. Και φέτος θα ποντάρει σε πιτσιρικάδες. Η Σασσουόλο έχει την τύχη – ατυχία να έχει άνευρη έδρα. Ναι μεν δεν τις προσφέρει πίεση αλλά δεν την «νιώθει» και ο αντίπαλος. Ο παιχταράς Μπεράρντι επί του παρόντος παραμένει. Ερωτηματικό ο Κριστιάν Μπουκι στον πάγκο που είναι άπειρος για την μεγάλη κατηγορία αλλά νομίζω θα πάει οριακά καλύτερα σε σχέση με πέρσι. (10η-12η)

ΟΥΝΤΙΝΖΕ (13η)
3η σερί χρονιά που κινήθηκε βυθισμένη στην μετριότητα. Η χρονιά ξεκίνησε στραβά με τον Ιακινι στον πάγκο με τον Ντελ Νέρι να τον αντικαθιστά νωρίς τον Οκτώβριο, να μαζεύει τα κομμάτια και εν τέλει να έχει μία ησυχη χρονιά. Στο μεταγραφικό παζάρι, έκανε στροφή τα νιάτα, αν της βγουν ουδείς ξέρει. Οι εντυπωσιακές χρονιές που χτύπαγε Ευρώπη αποτελούν ευχάριστη ανάμνηση και φέτος την αναμένουμε να είναι λίγο παρακάτω απ τη 10αδα (11η-13η)

ΚΙΕΒΟ (14η)
Κλασική διαχρονική Κιέβο. Όλοι την έχουν για υποβιβασμό αλλά όπως έγραφα και πέρσι έχει πάντα το Know How όχι μόνο για να εξασφαλίσει την σωτηρία της αλλά να το κάνει και άνετα, να κάνει τις δημόσιες σχέσεις της (ο νοών νοείτω…). Κάπως έτσι λοιπόν κύλησε και η περσινή χρονιά. Στον πάγκο φυσικά παραμένει ο Ρολάντο Μαράν. Δεν αναμένω κάτι διαφορετικό φέτος, με εξαίρεση φυσικά ότι η άνοδος της Βερόνα ίσως την επηρεάσει. Με τον κλασικό δικό της τρόπο και πάλι μπορεί να σωθεί. (15η-16η)

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (15η)
Η ομάδα του φίλου Ιταλού. Ήσυχη η περσινή χρονιά δίχως κάτι το αξιοσημείωτο, μακριά από περιπέτειες. Κάτι ανάλογο θέλει και φέτος γι αυτό κινήθηκε στην απόκτηση παιχτών με εμπειρία και με την μόνη σημαντική απώλεια να είναι αυτή του Τζεμαιλί, μιλάμε για την ίδια ομάδα με πέρσι. Θα κινηθεί πάλι στη μετριότητα εκεί στην 15η θέση (15η-16η).

ΤΖΕΝΟΑ (16η)
Περίεργη χρονιά η περσινή. Ενώ ξεκίνησε καλά, κάπου το χασε στο δεύτερο γύρο και ο λόγος ήταν ξεκάθαρος. Όταν η διοίκηση αποφασίζει να πουλήσει τον αρχισκόρερ Παβολέτι, τον καλύτερο χαφ Ρινκόν και σου τραυματίζεται και ο βασικός κίπερ Πιερίν, προφανώς η ομάδα θα κάνει βουτιά. Όπερ και εγένετο. Αν θυμάστε μόλις έγινε η μεταγραφική αποδυνάμωση τον Ιανουάριο, το επισήμανα στο site και την κοντράραμε σταθερά τη Τζένοα. Ενώ αναμενόταν τον Ιούνιο να πουληθεί η ομάδα εν τούτοις ο πρόεδρος της Τζένοα ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις πάνε για Σεπτέμβρη και βλέπουμε. Οι μεταγραφές δεν καλύπτουν τα κενά του περασμένου Δεκεμβρίου αν και η προσθήκη του Λαπαντούλα απ τη Μίλαν ίσως τη λύσει το πρόβλημα στο γκολ μετά την αποχώρηση Παβολέτι. Στον πάγκο παρέμεινε ο Γιουριτς. (14η-15η)


ΚΡΟΤΟΝΕ (17η)
Κατάφερε να κάνει αυτό που έμοιαζε σε πολλούς ακατόρθωτο και με πορεία πρωταθλητισμού, με απίστευτο πάθος και με 6 νίκες τις τελευταίες 10 αγωνιστικές παρέμεινε στην κατηγορία. Απ τις 38 αγωνιστικές, τις 37 αγωνιστικές η Κροτόνε ήταν σε θέση υποβιβασμού. Είναι ομάδα έδρας και φέτος εκεί αναμένεται να βασιστεί για να σώσει την παρτίδα. Στο πάγκο παραμένει ο Ντάβιντε Νικόλα αλλά αυτή η σεζόν μοιάζει δύσκολη. Έχασε αρκετούς απ τους καλούς δανεικούς που είχε, μέτριες οι μεταγραφές ενώ επέστρεψε απ τη Σαμπντόρια ο φορ Μπούντιμιρ που θα ηγηθεί της επίθεσης. Ο περσινός πρώτος σκόρερ Φαλτσινέλι επέστρεψε στη Σασσουόλο. Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού μαζί με τις νεοφώτιστες (17η-20η)

ΣΠΑΛ (1η – Β Κατηγορία)
Και το παραμύθι συνεχίζετε. Δεύτερη σερί άνοδο για την ΣΠΑΛ όπου απ την γ κατηγορία μέσα σε δύο χρονιές βρέθηκε στην μεγάλη κατηγορία. Μετά από μισό αιώνα επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία Δίκαιη η πρωτιά, ήταν σταθερή καθ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος. Το τίμημα των δύο ανόδων ήταν η αποχώρηση 3-4 βασικών παιχτών μεταξύ αυτών και του εμβληματικού αρχηγού στοπερ Τζιάνι. Για πρώτη φορά στην ιστορία η ομάδα δεν θα αποτελείτε από μόνο Ιταλούς παίχτες αφού αποκτήθηκαν και ξένοι μεταξύ αυτών και ο Οικονόμου απ την Μπολόνια. Η ΣΠΑΛ σε σχέση με τις άλλες νεοφώτιστες έκανε καλές μεταγραφές, παίχες με εμπειρια για να δώσει τη μάχη της παραμονής. Δύσκολα θα τη γλιτώσει. (18η-20η)

ΒΕΡΟΝΑ (2η – Β Κατηγορία)
Στα χαρτιά είχε το καλύτερο ρόστερ στην Β κατηγορία αλλά η άνοδος ήρθε στις τελευταίες αγωνιστικές. Ομάδα με φανέλα επιπέδου Serie A. Καποτε οι οπαδοί της, κορόιδευαν τους αντίστοιχους της Κιέβο λέγοντας ότι όταν η Κιέβο ανέβει στην μεγάλη κατηγορία θα βγάλουν και τα γαϊδούρια φτερά…. Πέρασαν τα χρόνια όμως και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Έγιιναν πάντως καλές μεταγραφές που αν τις βγουν μπορεί και να σωθεί. Λέω αν τις βγουν διότι όταν παίρνεις παίχτες ονόματα, όπως ο Τσέρτσι που ναι μεν η καριέρα του έχει πάρει την κάτω βόλτα μα δεν παύει να είναι εξαιρετικός παίχτης, αν βρει τον εαυτό του μπορεί να κάνει και τη διαφορά. Δύο αποχωρήσεις που πονάνε των βασικών Σιλιγκάρντι στα χαφ και του μπακ Πιζάνο. Μαζί με τις άλλες δύο νεοφώτιστες και την Κροτόνε, θα παλέψουν για την παραμονή (17η-20η).

ΜΠΕΝΕΒΕΝΤΟ (3η – Β Κατηγορία)
Τι κι αν ήταν νεοφώτιστη στη Β κατηγορία, κατάφερε να πάρει δεύτερη κολλητή άνοδο και να βρεθεί κυριολεκτικά απ τα αλώνια στα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας. Φυσικά κράτησε το περσινό κορμό της, έφερε παίχτες με σχετική εμπειρία. Ο κόσμος είναι τρελαμένος με την ομάδα, έχουν ήδη εξαντληθεί τα διαρκείας. Ζούνε μοναδικές στιγμές αλλά το παραμύθι έχει και δράκο. Δεν έχει την απαιτούμενη εμπειρία για να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο και ούτε το ρόστερ της είναι ανταγωνιστικό. Δίκαια οι Μπουκ την έχουν ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό (18η-20η).

Με την υπογραφή του
BetSecret.net