Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Α)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος με την έναρξη του Καμπιονάτο, έχουμε και το αφιέρωμα «θεσμός», με την ανάλυση των μεταγραφών και μία πρώτη εκτίμηση για το τι αναμένουμε να δούμε απ τις ομάδες. Φυσικά οφείλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον φίλο μου τον Ιταλό για όλες τις πληροφορίες που μου έδωσε.

*Οι ομάδες είναι ταξινομημένες με βάση την περσινή τους κατάταξη

**Εντός παρένθεσης κάτω απ την ανάλυση της κάθε ομάς η εκτίμηση θέσης για την ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (1η)
Η μεγάλη Κυρία έκανε περίπατο και πέρσι στο πρωτάθλημα, πλέον της έχει γίνει συνήθεια. Εξαιρετική καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ έφτασε και στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ όπου όμως φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών. Και φέτος ξεκινά ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. Η μόνη αποχώρηση που πονά έιναι του Μπονούτσι στην άμυνα που πήγε στη Μίλαν βάζοντας στα ταμεία της 42 εκατ ευρώ. Έφερε στο Τορίνο απ την άλλη, τον χαφ Μπερναντέσκι απ τη Φιορεντίνα, τον Ντάγκλας Κόστα αλλά και τον κίπερ Σέζνι. Αναμφισβήτητα έχει πλέον τη νοοτροπία νικητή, το ρόστερ είναι υψηλού επιπέδου. Παρέμεινε και ο Ντιμπαλά, παίρνοντας το νούμερο 10 αλλά η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά αφού η Γιουβε έχασε το Σούπερ Καπ απ τη Λάτσιο με 3-2, έχοντας κάνει τεράστια ανατροπή αφού απ το 2-0 το γύρισε στο 85 και στο 91 για να το φάει στο 94! Ήττα που πλήγωσε το γόητρο της μεγάλης Κυρίας. (1η-2η)

ΡΟΜΑ (2η)
Όπως έχει γίνει συνήθεια το πρωτάθλημα για τη Γιουβέντους έτσι και για τη Ρόμα έχει γίνει συνήθεια η δεύτερη θεση. Δεν κατάφερε σε κανένα σημείο πέρσι να απειλήσει τη Γιουβέντους ενώ στο τέλος πήγε να χάσει και τη 2η θέση. Πλέον μπαίνει σε μία νέα εποχή. Στην μετά-Τοττι εποχή, καθώς είχαμε υποστολή σημαίας, με τον αρχηγό να αποχωρεί απ την ενεργό δράση και τα τσιμέντα του Ολίμπικο να δακρύζουν στο αντίο του αρχηγού. Αλλαγή σκυτάλης είχαμε και στον πάγκο όπου στη θέση του Σπαλέττι ανέλαβε ο Ντι Φραντσέσκο που έκανε εξαιρετική δουλειά στη Σασσουόλο. Άπειρός μεν, με εξαιρετικά δείγματα δουλειάς δε. Ο Ντι Φραντσέσκο έφερε μαζί του απ τη Σασσουόλο τον Ντεφρέλ και τον Πελεγκρίνι. Δύο παίχτες που γνωρίζει καλά και μπορούν να προσφέρουν. Παράλληλα ήρθε και ο μπακ Κολάροφ απ τη Μάντσεστερ Σίτι, ο χαφ Ουντερ απ την Μπασακσεχιρσπορ και ο στόπερ Μορένο απ την Αιντχόφεν στις πιο σημαντικές κινήσεις των μεταγραφών. Δύσκολα θα απειλήσει τη Γιουβέντους. Είναι ένα κλικ κάτω απ τη Νάπολι. (3η-4η)

ΝΑΠΟΛΙ (3η)
Η Νάπολι παρά το περσινό δυνατό φίνις που είχε δεν κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση αφού η Ρόμα στα χασομέρια κέρδισε την τελευταία αγωνιστική την Τζένοα, με γκολ στα τελευταία λεπτά και οι Ναπολιτάνοι βρέθηκαν στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήδη κέρδισαν 2-0 στο α παιχνίδι τη Νις και λογικά καθάρισαν την πρόκριση. Η Νάπολι είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα με πέρσι. Δεν είχε σημαντικές αποχωρήσεις, μάλιστα ανανέωσαν οι κομβικοί Μέρτενς και Ινσίνιε. Η τριάδα μπροστά με Καγιεχόν, Μέρτενς και Ινσίνιε μπορεί εύκολα να διασπάσει την οποιαδήποτε άμυνα. Θα κοντράρει τη Γιουβέντους, αν θα αντέξει το βάρος του πρωταθλητισμού μένει να φανεί. (1η-2η)

ΑΤΑΛΑΝΤΑ (4η)
Ονειρεμένη σεζόν η περσινή, ξεπερνόντας τις προσδοκίες ακόμα και του πιο αισιόδοξου οπαδού της. 4η θέση βγαλμένη από παραμύθι. Τις δύο προηγούμενες σεζόν η Αταλάντα είχε τερματίσει στην 13η και 17η θέση αντίστοιχα, για να αντιληφθείτε το μέγεθος της επιτυχίας. Δύο σημαντικές αποχωρήσεις του Κόντι και του Κέσι. Πήρε 33 εκατομμύρια και ξόδεψε τα 25 φέρνοντας στο Μπέργκαμο τους χαφ Ίλισιτς από Φιορεντίνα, Σμίντ από Σάο Πάολο, τον φορ Κορνέλιους απ την Κοπεγχάγη, τους μπακ Γκοσενς από Χέρκουλες και Καστάνιε από Γκενκ. Κινήσεις που μπορεί να μην είναι αεροδρομίου αλλα γεμίζουν το ρόστερ. Ο Γκασπερίνι παραμένει στον πάγκο, προφανώς το να επαναληφθεί η ίδια πορεία με πέρσι θα ναι θαύμα αλλά θα είναι στην πρώτη 10αδα. (6η-8η)

ΛΑΤΣΙΟ (5η)
Εξαιρετική σεζόν για τα δεδομένα της η περσινή. Έπαιξε μάλιστα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Και δίκαια πήρε μία θέση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο τα δύσκολα για την ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι είναι μπροστά. Η πώληση του ηγέτη Μπίγλια στη Μίλαν, αλλάζει τις ισορροπίες και ο Λούκας Λέιβα που αποκτήθηκε για να καλύψει το κενό του, είναι προς συζήτηση το αν θα το καταφέρει. Σημαντική η αποχώρηση φυσικά και του Κέιτα. Αναμένουμε ακόμα κάποια μεταγραφική κίνηση απ τη Λάτσιο. Δύσκολα θα πάει το ίδιο καλά με πέρσι. (6η-7η).

ΜΙΛΑΝ (6η)
Η Μίλαν παρ’ ότι δεν είχε βάθος στον πάγκο της και ούτε κάποιο τρομερό ρόστερ, εν τούτοις κατάφερε στην πρώτη χρονιά του Μοντέλα στον πάγκο να βγει Ευρώπη έστω και μέσω της 6ης θέσης, έστω και αν χρειάστηκε να περάσει απ τα πλέι οφ το Γιουρόπα Λιγκ όπου έκανε περίπατο ήδη απ το πρώτο παιχνίδι, μετατρέποντας τη ρεβανς σε διαδικαστικού χαρακτήρα. Δείχνοντας με το καλημέρα τις διαθέσεις της. Το χρήμα ρέει άφθονο. Οι Κινέζοι έριξαν άνω των 200 εκατ ευρώ (!!!) σε μεταγραφές φέρνοντας στο Μιλάνο τον Μπονούτσι, τον Αντρέ Σιλβα απ την Πόρτο, τον Τσαλχάνογλου απ τη Λεβερκούζεν, τον Μπίγλια απ την Λάτσιο, τον Μπορίνι απ τη Σάντερλαντ κ.α Σημαντική ενίσχυση σε όλα τα επίπεδα για τους Ροσονέρι, είναι η πρωταθλήτρια των μεταγραφών, υπερπλήρες το ρόστερ και πλέον το μπαλάκι περνάει στον Μοντέλα όπου πρέπει να φτιάξει ομάδα. Η φανέλα είναι βαριά θα παίξει στην πρώτη 3αδα. (3η-4η)

ΙΝΤΕΡ (7η)
Η καλη μέρα απ το πρώι λένε ότι φαίνεται, κάτι τέτοιο ίσχυσε και στην περίπτωση της Ίντερ,όπου πέρσι τέτοια εποχή άλλαξε προπονητή στη θέση του Μαντσίνι ήρθε ο Ντε Μπουρ, παρ ότι είχα καλή άποψη για τον Ολλανδό, κατάφερε να διαλύσει την ομάδα, τον Νοέμβριο την ανέλαβε ο Πιόλι, συμμάζεψε την κατάσταση, προσπάθησε να φτιάξει ομάδα, πλησιάσε τις ευρωπαικές θέσεις αλλά στο τέλος ντεφορμαρίστηκε και έμεινε εκτός Ευρώπης. Στη θέση του Πιόλι, ήρθε στον πάγκο ο Σπαλέτι. Καλός προπονητής αλλά με ιδιαίτερο χαρακτήρα (θυμηθείτε τι έγινε στη Ρόμα και στην κόντρα του με τον Τόττι. Έγιναν στοχευμένες μεταγραφές. Ήρθαν απ τη Φιορεντίνα ο εξαιρετικός χαφ Μπόρχα Βαλέρο και ο Βεσίνο, καθώς επίσης και τους Νταμπλερ και Σκρίνιαρ για τα μετόπισθεν στις πιο σημαντικές εως τώρα κινήσεις της. Και οι 4 μεταγραφές αυτές είναι ενδεκαδατες. Θέλει ακόμα ενίσχυση φυσικά. Ενώ πούλησε τον Μπανέγα με 9 εκατ ευρώ. Ξεκινά τη σεζόν από καλύτερη αφετηρία, η 4αδα φαίνεται κλεισμένη όποτε λογικά την αναμένουμε στην 5η θέση. (5η-6η).

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (8η)
Κακή χρονιά, έμεινε εκτός Ευρώπης. Με τον Πάουλο Σόουζα να έχει χάσει την εμπιστοσύνη παιχτών και οπαδών και γενικότερα να επικρατεί ένα άρρωστο κλίμα στην ομάδα. Ο Σόουζα αποτέλεσε παρελθόν και στη θέση του ανέλαβε ο Στέφανο Πιόλι. Η Φιορεντίνα πρακτικά είναι η πιο αποδυναμωμένη ομάδα του πρωταθλήματος. Ο Ντελα Βάλε πούλησε ότι είχε και δεν είχε. Πουλήθηκαν οι Βεσίνο, Μπόρχα Βαλέρο, Μπερναντέσκι, Ιλισιτς, Ταταρουσάνου, Μπίλτς και ο Γκονσάλο. Ενδεκαδάτες απώλειες. Οι παίχτες που ήρθαν επ ουδενί δεν καλύπτουν τα κενά (εξαίρεση ο πολύ καλός χαφ Μπενάσι που αποκτήθηκε απ την Τορίνο) και το κλίμα παραμένει εκρηκτικό με τους οπαδούς να τα έχουν βάλει με τη διοίκηση. Η Φιορεντίνα θα έχει δύσκολη χρονιά (10η-12η)

ΤΟΡΙΝΟ (9η)
Πολύ καλό πρωτάθλημα απ την Τορίνο, ήταν η χαρά του θεατή, η λογική Μιχαίλοβιτς ήταν να βάλουμε περισσότερα γκολ απ όσα θα φαμε. Είχε εξαιρετική επιθετική 3αδα και φυσικά στην κορυφή τον μπομπέρ Μπελότι. Μεγάλη επιτυχία ότι παρέμεινε στην ομάδα παρά τις σειρήνες που τον ήθελαν να παίρνει μεταγραφή. Μετρημένες μεταγραφικές κινήσεις. Με τον Συρίγκου να έρχεται στη θέση του Τζο Χάρτ κάτω απ τα δοκάρια, αφού έληξε ο δανεισμός του Άγγλου διεθνή τερματοφύλακα. Πάνω κάτω η ίδια ομάδα με πέρσι είναι, δύναμή της φυσικά η έδρα της όπου είχε πέρσι μόλις δύο ήττες. (9η-10η)

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (10η)
Τίποτα το ιδιαίτερο η περσινή χρονιά και αρκέστηκε σε μία θέση στη μέση της βαθμολογίας. Ο Τζαμπάολο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά πέρσι και φυσιολογικά παρέμεινε. Ωστόσο η Σαμπντόρια δείχνει αποδυναμωμένη. Αφού έφυγαν οι βασικότατοι φορ Μουριελ, χαφ Φερνάντες και ο στόπερ Σκρίνιαρ. Γέμισαν τα ταμεία με πολλά εκατ ευρώ. Οι μεταγραφές όμως δεν ήταν ανάλογες των χρημάτων που πήρε. Σε όσους ήρθαν ξεχωριζουν του Ραμίρες απ την Μίντλεσμπρο, του στόπερ Φεράρι απ την Κροτόνε και του εξτρεμ Καπράρι απ την Πεσκάρα. Εκτός πρώτης 10αδας την αναμένουμε (10η-12η)