Σάββατο 27 Μαΐου 2017

UK ELECTIONS BY BETSECRET: ΑΠΟ ΤΟ 1,70 ΕΩΣ 10,00


Θα μπορούσε να είχε τίτλο, ότι κινείται εκτελείται.... Στα 9 χρόνια που είμαστε παρέα εδώ στο Betsecret, όταν είχαμε εκλογές στην Ελλάδα, πάντα ανέβαιναν και σχετικές προτάσεις για στοιχηματισμό, ποιος άλλωστε μπορεί να ξεχάσει αυτό το 4,50 της Stoiximan, στο να μην μπει ο Λαφαζάνης στη Βουλή!!! Το σαν να κλέβεις εκκλησία είναι λίγο...

Φέτος λοιπόν αποφάσισα να ασχοληθώ, με τις εκλογές στη Μ. Βρετανία όπου χρήζουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος αφού, η κυβέρνηση που θα δημιουργηθεί θα κληθεί να διαχειριστεί το Brexit και τις σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρώπη. Φυσικά η πολιτική δεν άπτεται της θεματολογίας του site γι αυτό και δεν επεκτείνω στη συζήτηση, ωστόσο θα ασχοληθούμε με τις εκλογές υπό τη δική στοιχηματική γωνία.

Πάμε να τα δούμε λοιπόν,

Έδρες Εργατικών: Over 177.50 (1.70 - Bwin)
Είναι Πέμπτη γύρω στις 01:00 το βράδυ και τυχαία κοιτάζω τις αποδόσεις στη Bet365. Βλέπω λοιπόν το line των Εργατικών να είναι στις 178,50 έδρες και σε απόδοση 1,83, προφανώς αποτέλεσε επιλογή. Παρασκευή βράδυ το line στην Bet365 στις 182,50(!!) όπου βρίσκεται μέχρι στιγμής. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το κόμμα των Εργατικών, με βάση τα ποσοστά, ότι μπορεί να φτάσει ή να ξεπεράσει ακόμα και τις 200 έδρες. H Bwin για κάποιο λόγο κρατά χαμηλά ακόμα το line και το 1,70, θα αποτελέσει τη βασική μου επιλογή.

Σύνολο εδρών Εργατικών: Over 201 - 225 (4,50 - Bet365)
Σύνολο εδρών Εργατικών: Over 226-250 (10,00 - Bet365)
Η αλήθεια είναι ότι η Βρετανια, μία καθ όλα συντηρητική κοινωνία, δύσκολα θα έχουμε έκπληξη απ τους Εργατικούς, αυτό αποτυπώνεται και στην απόδοση κάτω του 1,10 για νίκη των Συντηρητικών. Ωστόσο επειδή ακριβώς παρουσιάζεται μία δυναμική στο κόμμα των Εργατικών, με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να τους δείχνουν 4-5 μονάδες παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη βδομάδα και να είναι στο 43%-38% το ποσοστό Συντηρητικών και Εργατικών. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι ο εκλογικός νόμος είναι τελείως διαφορετικός σε σχέση με την Ελλάδα και ΔΕΝ μπορεί να γίνει ευθεία αντιπαραβολή μεταξύ ποσοστού και αριθμού εδρών καθ ότι για να το πούμε απλά οι έδρες είναι μονοεδρικές. Το 2015 με το 31% που πήραν οι Εργατικοί έβγαλαν 230 έδρες. Αυτό όμως, επαναλαμβάνω δεν έχει να λέει κάτι, διότι όπως προείπα, το ποσοστό δεν έχει ευθεία αντιπαραβολή με τις έδρες. Οι μπουκ αναμένουν τους Εργατικούς να κινηθούν κάπου γύρω στις 183 έδρες και τους Συντηρητικούς κάπου στις 385. Η εκτίμηση η δική μου είναι ότι θα ναι αρκετά πάνω από αυτό το νούμερο για αυτό είπα πριν οτι το 177,50 είναι αισθητά μικρό και αξίζει να παιχτεί.

Ωστόσο, απ όσο μπορώ να αντιληφθώ για το κλίμα που υπάρχει για τις εκλογές είναι μία τάση ανόδου για τους Εργατικούς, ύστερα και από κάποιες εξαγγελίες περικοπών απ την Τερέζα Μέι. Ο υποψήφιος των Εργατικών, ο Τζέρεμι Κόρμπιν, κεντροαριστερών πεποιθήσεων, δείχνει μία συσπείρωση των ψηφοφόρων, γι αυτό υπάρχει και η άνοδος στις δημοσκοπήσεις. Και εκεί που φαινόταν μία σαρωτική νίκη της Τερέζα Μέι, κάπου φαίνεται να ανακόπτεται αυτό και απλά να πάει για μία μεγάλη νίκη.

Ως Fun Bet και μόνο, αξίζουν οι δύο επιλογές, στο να πάρουν οι εργατικοί από 200 έδρες μέχρι 250. 4,50 και 10,00 η απόδοση.

Εκλογική Περιφέρεια Batley and Spen: Νικητής Εργατικοί (2,00 - Bet365)
Είναι η εκλογική περιφέρεια της Τζο Κοξ, που δολοφονήθηκε πέρσι αν θυμάστε. Από το 1997 έως και σήμερα, την έδρα παίρνουν οι Εργατικοί. Και ομολογώ ότι δεν βρίσκω το λόγο να αλλάξει αυτό στις επερχόμενες εκλογές. Η Τζο Κοξ το 2015, είχε εκλεγει με 12 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά απ τον υποψήφιο των Συντηρητικών. Και εδώ θα ανέμενε κανείς οι αποδόσεις να ήταν διαφορετικές. 1,72 για τους Εργατικούς, 2,00 για τους Συτηρητικούς. Συνεπώς, υπάρχει αξία στην νίκη των Εργατικών στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Συνοψίζω, λέγοντας ότι το εκλογικό σύστημα στην Βρετανία ΔΕΝ έχει σχέση με το ελληνικό, θέλει ιδιαίτερη μελέτη και προσοχή σε ορισμένα θέματα, όπως η κατανομή των εδρών, τα ποσοστά κτλ.