Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: DO OR DIE ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ ΕΩΣ ΤΗΝ ΙΣΘΜΙΑΝ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ

Δεν προσέφερε πολλές συγκινήσεις το μεσοβδόμαδο κουπόνι. παρ ότι είχε παιχνίδια της φάσης των 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είχε (προσωπικά μιλώντας) έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον, όσο για παράδειγμα θα έχουμε απο σήμερα και για 3-4 σαβ/κα ακόμα που τελειώνουν τα πρωταθλήματα και θα γίνει χαμός. Οι μικρές κατηγορίες της Αγγλίας βρίσκεται στην προτελευταία ως επι το πλείστον αγωνιστική, προφανώς θα παίξουμε κίνητρο κάνοντας λίγο τα στραβά μάτια στις αποδόσεις. 

Πάμε στα σημερινά,

Πρέμιερ Λιγκ: Χαλ Γουοτφορντ 1 1,87 (17:00)
Δίχως πολλές περιστροφές και αναλύσεις, το παιχνίδι είναι Do or Die για τη Χαλ, που την παραμονή της, την βασίζει στην έδρα της ενώ προέρχεται από δύο σερί ήττες. Η Γουοτφορντ σώθηκε και είναι παντελώς αδιάφορη και εκτός έδρας μετρά (3-3-9). ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΑΛ, οι Άγγλοι έχουν διαφορετική νοοτροπία από εμάς. Αλλά όπως και να το κάνουμε το κίνητρο είναι με τη Χαλ. Η Χαλ είναι μόλις στο +2 απ τη Σουόνσι που είναι κάτω απ τη ζώνη του υποβιβασμού, με τη Σουόνσι να παίζει και εκείνη εντός, επίσης κόντρα σε αδιάφορη αλλά πιο ποιοτική ομάδα την Στόουκ. Ο άσσος της Χαλ έχει εξελιχθεί σε public bet, το έχω γράψει ήδη από χτες, οτι θα πάμε με τη μάζα. Τελευταίες αγωνιστικές, η συμπόρευση με τη μάζα (δυστυχώς) θα γίνει.

Α Αγγλίας: Μπέρι Νορθάμπτον 1 1,85 (17:00)
Προτελευταία Αγωνιστική. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το παιχνίδι είναι Do or Die για την Μπέρι. Είναι τελικός με όλη τη σημασία της λέξης. Η Μπέρι είναι οριακά πάνω απ τη ζώνη του υποβιβασμού και στο +2 απ την Πόρτ Βέιλ. Η Πόρτ Βέιλ έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με την αδιάφορη Γουόλσολ. Η Πόρτ Βειλ έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με τη Μπέρι αλλά ο αγώνας με τη Γουόλσολ μεσοβδόμαδα ίσως είναι το κλειδί της παραμονής. Κατά συνέπεια, όπως το γνωρίζουμε εμείς, έτσι το γνωρίζουν καλύτερα και οι παίχτες της Μπέρι. Αν η Μπέρι σήμερα δεν κερδίσει την αδιάφορη Νορθάμπτον, μπλέκει άσχημα. Βέβαια η Πορτ Βέιλ παίζει με την Μπόλτον εντός έδρας, που η Μπόλτον και η Φλίτγουντ πάνε στήθος με στήθος για την άνοδο. Καθόλου εύκολο το παιχνίδι για την Πόρτ Βέιλ γι αυτό προανέφερα ότι το κλειδί της παραμονής είναι το παιχνίδι με τη Γουόλσολ, οπότε η Μπέρι δεν έχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού ακόμα και αν ακούει στο ραδιόφωνο ότι η Πόρτ Βέιλ χάνει 0-3 απ τη Μπόλτον. Η Νορθάμπτον απ την άλλη σώθηκε και μαθηματικά και δεν θέλγει με την αγωνιστική της εικόνα. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

Α Αγγλίας: Μίλγουολ Οξφορντ 1 1,65 (17:00)
Προτελευταία Αγωνιστική. Μίλγουολ και Σάουθεντ δίνουν μάχη στήθος με στήθος για την τελευταία θέση στα πλέι οφ ανόδου. Η Μίλγουολ έχει 70 βαθμούς και η Σάουθεντ 69. Αμφόετερες την Δευτέρα έπεσαν θύματα εκπλήξεων και ηττήθηκαν και κατά συνέπεια δεν είχαμε αλλαγές στη βαθμολογία. Σήμερα αναμένεται διαφορετικό το σκηνικό. Η Μίλγουολ, στην παραδοσιακά, δυνατή της έδρα (13-6-3), υποδέχεται την αδιάφορη μεν αλλά πολύ καλή Οξφορντ ενώ η Σάουθεντ παίζει εκτός έδρας με την Τζίλιγχαμ που έχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας απ την γραμμή του υποβιβασμού 4 βαθμών. Η Μίλγουολ κρατά την τύχη στα χέρια της, προφανώς η Οξφορντ δεν είναι αμελητέα ποσότητα παρ ότι αδιάφορη άλλωστε 7 βαθμοί χωρίζουν τις δύο ομάδες. Εδώ όμως που φτάσαμε, θα είναι κρίμα για τη Μίλγουολ να χύσει την καρδάρα με το γάλα, προτελευταία αγωνιστική. 

Β Αγγλίας: Εξετερ Μορκαμ 1 1,45 (17:00)
Προτελευταία Αγωνιστική. Άλλο ένα σημείο κινήτρου. Υπό νορμάλ συνθήκες, είναι λάθος να παίζεις τέτοιες αποδόσεις στις μικρές κατηγορίες που οι διαφορές των ομάδων δεν είναι μεγάλες αλλά είναι αυτό που είπα στον πρόλογο, σε ορισμένα σημεία θα κάνουμε τα στραβά μάτια στις αποδόσεις. Απ τη μία η Έξετερ καίγεται για τη νίκη ώστε να παραμείνει στα πλέι οφ ανόδου ενώ απ την άλλη η Μόρκαμ είναι παντελώς αδιάφορη. Γίνεται σφαγή για τα πλέι οφ και ενώ μένουν δύο μόλις παιχνίδια για το φινάλε κάθε λάθος στοιχίζει τους κόπους μίας χρονιάς. Η Έξετερ την Μ. Παρασκευή κέρδισε, σχετικά εύκολα, τη Μπαρνετ με 2-1 αλλά τη Δευτέρα του Πάσχα, ηττήθηκε απ την Κέμπριτζ και πλέον περιθώρια για νέα γκέλα. απλά δεν υφίστανται. Η Μόρκαμ απ την άλλη συμπλήρωσε τρία παιχνίδια χωρίς να ηττηθεί κάνοντας και εκπλήξεις, βγάζοντας διπλό μέσα στην έδρα της Κέμπριτζ και παίρνοντας ισοπαλία απ την Κόλτσεστερ με 1-1. Η Έξετερ παίζει τους κόπους μίας χρονιάς, αν τους χάσει απ την αδιάφορη και πολύ μέτρια Μόρκαμ, ας ειναι.... Την ατάκα μου σε αυτές τις περιτπώσεις την ξέρετε. Εμείς θα χάσουμε ένα δελτίο και η Εξετερ τα πλέι οφ.

Ισθμιαν Πρεμιερ Λιγκ: Μπεργκες Χιλ Τάουν Μερσθαμ 1 1,62 (17:00)
*Για όσους παίζουν εκτός ΟΠΑΠ.
Είναι τελευταία αγωνιστική, η Μπέργκες Χιλ θέλει νίκη δική της κόντρα στην παντελώς αδιάφορη Μερσθαμ και παράλληλα μη νίκη της Φάλκεστοουν ή ηττα για κάποια εκ των Χέντον, Μετροπόλιταν και Χάροου Μπόρο. Η Μετροπόλιταν Πολίς παίζει εκτός έδρας με την 2η της κατηγορίας Μπανγκόρ, η οποία Μπανγκόρ είναι δυνατή εντός έδρας (15-6-3) και στο -2 απ την 1η θέση. Ρεαλιστικά πολύ δύσκολα θα γίνει η έκπληξη στο φινάλε για να πάρει την πρωτιά και την άνοδο αλλά επειδή ακριβώς έχει ενδιαφέρον, δε θα αδιαφορίσει. Το λέω αυτό απλά και μόνο για να δείξω ότι η Μπέργκες Χιλ εχει ρεαλιστικές ελπίδες για να σωθεί. Αλλα αυτό θα γίνει αν και μόνο αν κερδίσει σήμερα. Άσσος κινήτρου και εδώ λοιπόν.

ΥΓ: Οφείλω να δώσω και δημόσια τα συγχαρητήρια στο Μιχάλη Κοκκίνη, τόσο για την Πέμπτη που είχε 2 στα 2, ενώ πέρασε και ακριβές σκορ σε αποδ 10,00 όσο και την Παρασκευή που πλήρωσε η 3αδα του, κάνοντας το 4 στα 5, χάνοντας την Ακιλίζ στο 94, δυστυχώς.