Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ανάμικτα τα συναισθήματα απ τη χθεσινή μέρα, θετικό πάντως το πρόσημο. Πλήρωσε η 2αδα μας, εύκολα με το διπλό της Φορεστ Γκριν (1,85) και της Ατλέτικο (1,72). Απ την άλλη όμως δεν μας βγήκε η έκπληξη της Μπλάνιακ (3,85) και ο Αρης (1,80) με το χάντικαπ στο μπάσκετ. Όσον αφορά τις εκτιμήσεις για τη Β Εθνική, πέρασε ο άσσος της Λαμία (1,75) ενώ τα Τρίκαλα (1,57) αναβλήθηκαν.

Πάμε στα σημερινά,

Α Ισπανίας: Μπιλμπάο Αλαβες Χ2 2,60 (13:00)
Εδώ κυνηγάμε την έκπληξη στο Βασκικό ντέρμπι. Η Μπιλμπάο παραδοσιακά μέσα στο Σαν Μαμές είναι δυνατή (6-1-1) και το απέδειξε και μεσοβδόμαδα όπου κέρδισε με 2-1 την Μπαρτσελόνα στον α αγώνα του κυπέλλου σε ένα παιχνίδι βέβαια όπου είχαμε πολλά διαιτητικά παρατράγουδα εις βάρος της Μπαρτσελόνα. Η Μπιλμπάο πάλεψε και άντεξε στο τέλος με 9 παίχτες και κράτησε το υπέρ της 2-1. Η ομάδα του Βαλβέρδε λοιπόν θα έχει επιπλέον κούραση. Σκεφτείτε ότι Πέμπτη βράδυ έπαιζε με τη Μπαρτσελόνα και Κυριακή μεσημέρι με την Αλαβες. Η Αλαβές απ την άλλη πηγαίνει συμπαθητικά, είναι στο +9 απ τη ζώνη του υποβιβασμού και έχει επιδείξει καλο αγωνιστικό (για τα δεδομένα της) πρόσωπο. Και επειδή η Μπιλμπάο έχει μία τάση να δέχεται γκολ και συνάμμα η Αλαβές μετά τα μεγαθήρια, έχει την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας, αξίζει να κυνηγήσουμε την έκπληξη.

Α Ιταλίας: Τζενοα Ρόμα 2 1,95 (16:00)
Η Τζένοα τις τελευταίες αγωνιστικές πριν την διακοπή έκανε μία κοιλιά. Δύο σερί ήττες από Τορίνο και Παλέρμο και βρίσκεται πλέον στη μέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διακοπής η Τζένοα έχασε δύο βασικότατους παίχτες. Αρχικά τον αρχισκόρερ Παβολέτι που πήγε στη Νάπολι και βασικότατος χαφ Ρινκόν που πήγε στη Γιουβέντους. Σε αυτές τις δύο απώλειες πρέπει να προσθέσουμε και την απουσία του βασικού χαφ Βελόσο και του Γκαπκέ που είναι στο Κόπα Άφρικά. Εκτίμηση δική μου είναι ότι οι απώλειες αυτές θα επηρεάσουν την Τζένοα. Αν προσέξατε δε, ο τραυματισμός του Παβολέτι δημιούργησε σημαντικό πρόβλημα στο γκολ.  Επ αυτού του λόγου απέκτησε και τον Πινίγια. Απ την άλλη η Ρόμα είναι στην 2η θέση στο -4 απ την πρώτη Γιουβέντους η οποία έχει και ένα παιχνίδι λιγότερο. Όπερ και σημαίνει περιθώρια για νέα γκέλα δεν υφίστανται. Πάμε στο διπλό του 1,95.

Α Ισπανίας: Βιγιαρέαλ Μπαρτσελόνα 2 1,53 (21:45)
Η Μπαρτσελόνα μεσοβδόμαδα παρ ότι κατέβηκε με βασική 11αδα, εν τούτοις έχασε 2-1 απ την Αθλ. Μπιλμπάο στο α' επίσημο παιχνιδι για το 2017, για το κύπελλο Ισπανίας. Η Αθλ. Μπιλμπάο βρέθηκε να κερδίζει 2-0 στο ημίχρονο αλλά όπως σχολίαζα και στο twitter κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, υπήρχε αλλοίωση του αποτελέσματος. Αρχικά για χτύπημα του Αντούριθ εκτός φάσης και για πέναλτι οφθαλμοφανέστατο στο 44 πάνω στον Νειμάρ. Και αν ας πούμε το χτύπημα του Αντούριθ δεν το είδε ο διαιτητής, το πέναλτι στον Νειμάρ, θα το σφύριζε ακόμα και τυφλός! Η Μπιλμπάο προς το τέλος έμεινε και με 9 παίχτες. Η Μπαρτσελόνα αναμένω να βγάλει αντίδραση λοιπόν, πέραν τούτου η διαφορά απ την κορυφη μετά και τη χθεσινή νίκη της Ρεαλ έχει ξεφύγει στους 6 βαθμούς και εν δυνάμει στους 9 καθ ότι η Ρεαλ έχει και παιχνίδι λιγότερο. Η Βιγιαρέαλ κάνει εξαιρετική σεζόν, είναι στην 4η θέση, εντός έδρας είναι δυνατή (6-1-1) και θα βάλει δύσκολα στη Μπαρτσελόνα όμως αναμένω ότι η ανωτερότητα της Μπαρτσελόνα θα φανεί στο γήπεδο, ποντάρω και στον εγωισμό του Μέσι και της παρέας του μετά και την ήττα απ την Μπιλμπάο.

Καλή τύχη.