Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2016 (Update 15:00)

Ομολογώ οτι χτες ανέμενα, με βάση και τις απουσίες του Ολυμπιακού (Χάκετ και Πρίντεζη), ότι η Φενερ μπορούσε να κάνει την έκπληξη. Αντ αυτού έχασε με κατεβασμένα τα παντελόνια. Ο Ολυμπιακός έκανε πάρτι και το ότι η διαφορά απ τους 20 πόντους που ήταν έπεσε στους 4 δύο λεπτά πριν το τέλος, ήταν απλά συγκυριακό και στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός εφισυχάστηκε. Κάπως έτσι μας χάλασε η δυάδα ενώ το διπλό της Ρεαλ έστω και στο καλάθι πέρασε, που ήταν και το δυνατό μου σημείο.

Πάμε στα σημερινά,

Ευρωλίγκα: Ουνιξ Καζάν Παναθηναϊκός 2 1,74 (18:00)
Το ρόστερ που έχει πλέον ο Παναθηναϊκός μετά και την προσθήκη του Τζεντίλε, αντιλαμβάνεστε ότι είναι για μεγάλα πράγματα. Ήδη πηγαίνει με το πόδι στο γκάζι αλλά θεωρώ ότι ο πραγματικός Παναθηναϊκός θα φανεί απ τον Γενάρη και μετά. Η δουλειά του Πασκουάλ επίσης εμφανής. Ο Παναθηναικός θέλει να αποχαιρετήσει το 2016 με νίκη ώστε να πάει και με την καλύτερη ψυχολογία στα παιχνίδια του Ιανουαρίου με τον Ολυμπιακό, τρία στον αριθμό για τρεις διαφορετικές διοργανώσεις. Απ την άλλη η Ουνιξ προέρχεται από δύο σερί νίκες, παραμένει όμως σαφέστατα υποδεέστερη απ τον Παναθηναϊκό. Η Ουνιξ βασίζεται εν πολλοίς στον Λάνγκφορντ αλλά ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξει. Φυσικά το Καζάν μόνο εύκολη έδρα δεν είναι, ο Παναθηναϊκός εκτιμώ ότι θα δυσκολευτεί αλλά στο τέλος θα περάσει. Διπλό λοιπόν.

Λιγκ 2: Γέοβιλ Πόρτσμουθ 1Χ 1,95 (21:45)
Εδώ πάμε με την έκπληξη, την κόντρα της Πόρτσμουθ. Η Πόρτσμουθ είναι το μεγαλύτερο όνομα της κατηγορίας, με βαριά φενέλα, πολύ κόσμο και στα χαρτιά έχει το καλύτερο ρόστερ της κατηγορίας. Στόχος φυσικά η άνοδος. Η Πόρτσμουθ προέρχεται απ τη μεγάλη νίκη με ανατροπή επί της Νιούπορτ με 3-2 με τα δύο γκολ να τα πετυχαίνει στο τελευταίο 10λεπτο. Η Πόρτσμουθ όταν παίζει εκτός είναι μια χαρά εντός έδρας είναι που έχει το πρόβλημα για κάποιο ανεξήγητο λόγο, γι αυτό και δεν βρίσκεται ήδη στην πρώτη 3αδα. Τα εντός έδρας παιχνίδια έχουν αποδειχθεί η αχίλλειος πτέρνα της. Απ την άλλη η Γεοβιλ, παίζει συμπαθητικά, είναι στη μέση της βαθμολογίας, μία ήρεμη σεζόν είναι ο στόχος της ενώ το γήπεδο σήμερα είναι ασφυχτικά γεμάτο!! Η Γέοβιλ μπορεί να μην έχει επιτυχή αποτελέσματα αλλά δεν κάνει άσχημα παιχνίδια. Η Πόρτσμουθ παίρνει τις νίκες στο όριο, σήμερα θεωρώ ότι το παιχνίδι δεν είναι τόσο εύκολο για την Πόρτσμουθ και κάπου οι αποδόσεις αδικούν την Γέοβιλ και πάω στο 1Χ λοιπόν σε αποδ 1,95.

Πρέμιερ Λιγκ: Χαλ Έβερτον Goal/Goal 1,80 (22:00)
Η Χαλ παρ' ότι παίζει καλά εν τούτοις δεν παίρνει αποτέλεσματα. Μετά την ήττα απ την Γουεστ Χαμ σε ένα παιχνίδι μαγική εικόνα, ακολούθησε και η ήττα με 3-0 σε ένα παιχνίδι όπου το σκορ διαμορφώθηκε στα τελευταία λεπτά ενώ η Σίτι ξεκλείδωσε την άμυνα της Χαλ με χαζό πέναλτι. Ο Φίλαν έχει βρει πάντως τη συνταγή με τους τρεις πίσω και με αυτή θα συνεχίσει και απόψε κόντρα στην Εβερτον. Η Έβερτον που προέρχεται από δυο κολλητές νίκες, είναι σε καλή κατάσταση, αρχίζει να βγαίνει στο χορτάρι η ποιοτητα που έχει ιδίως μεσοεπιθετικά, Η Έβερτον κέρδισε εκτός έδρας μετά απ τις αρχές Σεπτεμβρίου την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στη Λέστερ. Και σήμερα προφανώς είναι το φαβορί απλά επειδή πιστεύω οτι κάπου θα σπάσει η γκίνια της Χαλ πάω με το αμφίσκορο που είναι στο 1,80.

Καλή τύχη.