Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΔΗΘΕΝ "ΣΤΗΜΕΝΑ" ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΑ SOCIAL MEDIA (ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ)

Όσοι ασχολείστε με το στοίχημα θα έχετε παρατηρήσει ότι πολλές φορές, στην αρχική σας σελίδα στο Facebook, εμφανίζονται διαφημίσεις με κάποιους επιτήδειους, απατεώνες, που δείχνουν δελτία (συνήθως) του ΟΠΑΠ, με ανατροπές ή σκορ και να έχουν κερδίσει τρελά ποσά. Όλα αυτά φυσικά είναι αποτέλεσμα photoshop, μερικά εκ των οποίων είναι και κακοστημένα (όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία) και επ ουδενί δεν είναι πραγματικότητα. Ο σκοπός είναι να τσιμπήσουν κάποιοι και δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί να στείλουν τα λεφτά και μετά να κλείσουν τη σελίδα.



Έτσι λοιπόν μία ωραία μέρα, αποφάσισα να αρχίσω να στέλνω σε αυτούς για να δω πόσο κοστίζουν τα παιχνίδια και καλά ότι θα με ενδιέφερε να τα αγοράσω, εξού λοιπόν και οι σχετικοί διάλογοι.

Πως λοιπόν στήνεται η απάτη;

1η Περίπτωση
Η απάτη στήνεται με δύο κυρίους τρόπους. Ο πρώτος είναι πολύ απλός. Φτιάχνετε ένα κερδισμένο δελτίο στο photoshop, φτιάχνετε μία σελίδα στο Facebook, λέτε ότι έχετε στημένα παιχνίδια, βάζετε και την αντίστοιχη διαφήμιση και περιμένετε να τσιμπήσουν τα θύματα. 


Όπως για παράδειγμα εγώ, κάνω like στη σελίδα και του στέλνω το μήνυμα που βλέπετε και μου απαντάει οτι θέλει 100 ευρω πριν και άλλα 100 μετά για να μου στείλει τα παιχνίδια που θα έχουν απόδοση πάνω από 50 όπως με πληροφορεί. Και η πληρωμή μέσω Western Union, όλες αυτές οι σελίδες θέλουν πληρωμή μέσω Western Union. Προφανώς κάποια θύματα, τσίμπησαν το δόλωμα, πλήρωσαν και φυσικά οι απατεώνες με το που πήραν τα λεφτά, έστειλαν τα παιχνίδια και έκλεισαν τη σελίδα!! Γι αυτό άλλωστε φαίνεται "Χρήστης του Facebook".

Με απλά λόγια, φτιάχνουν μία σελίδα, κάνουν τη διαδικασία που προανέφερα και μόλις πάρουν τα λεφτά από τα θύματα, την κλείνουν. Τόσο απλά.

Πάμε σε έναν πιο ωραίο διάλογο όταν ρώτησα να μάθω, πόσο σίγουρα είναι τα παιχνίδια. Με πορτοκαλί έχω σβήσει εμένα και με κόκκινο τη σελίδα του απατεώνα με τα στημένα παιχνίδια.



Και εδώ ίδιο το παραμύθι, αυτη τη φορά βέβαια η απόδοση είναι άνω του 60. Και η πληρωμή πάλι μέσω Western Union. Συνεχίζω τη συζήτηση και ρωτάω αν τυχον δεν βγουν θα επιστραφούν τα λεφτά άραγε; Και όπως λοιπόν πληροφορούμαι, τα παιχνίδια τα αγόρασε έναντι 23.000 (!!!) ευρώ, (γελάνε και τα τσιμέντα) και μάλιστα από άτομα που συνεργάζεται χρόνια και είναι της εμπιστοσύνης του. Προθυμοποιήθηκε να δώσει και δωρεάν τα επόμενα παιχνίδια.

Και ρωτώ, τώρα σοβαρά υπάρχει άτομο που μπορεί να πιστεύει ότι κάποιος έδωσε 23.000 ευρώ να αγοράσει δυο παιχνίδια για να τα πουλάει για 200 ευρώ; Είναι αστείο και να το συζητάμε. Δυστυχώς όμως, υπάρχουν γύρω μας άτομα, που δεν σκέφτονται λογικά, άτομα περιορισμένης νοημοσύνης θα έλεγα και θα τον πίστευαν. Άλλωστε αν δεν "τσίμπαγαν" ορισμένοι, δεν θα υπήρχαν αυτές οι σελίδες!


Ίδια ιστορία και σε αυτον τον διάλογο. Αυτό το ανεβάζω για τον απλούστατο λόγο, της κακοποίησης των ελληνικών. Προφανώς είναι από κάποιο translate, τραγικό απλά. Και εδώ ο τύπος μόλις πούλησε τα παιχνίδια, έκλεισε τη σελίδα και εξαφανίστηκε, εξού και στη συζήτηση πλέον εμφανίζεται ως "Χρήστης του Facebook".

2η Περίπτωση
Η δεύτερη περίπτωση για να στηθεί η απάτη είναι πιο δύσκολη αλλά συνάμα πιο ενδιαφέρουσα. Έστω λοιπόν ότι θέλετε να στήσετε την απάτη με έναν πιο "επαγγελματικό" τρόπο. Πως λοιπόν θα στηθεί;

Έστω ότι κάνοντας το ίδιο κόλπο, φτιάχνεις μία σελίδα στο Facebook, την αντίστοιχη διαφήμιση και προσελκύεις τα  υποψήφια θύματα. Αρχίζεις και δίνεις για παράδειγμα στον πελάτη Α, ένα παιχνίδι 1ημιχ Χ τελικό, στον δεύτερο πελάτη 2ημιχ Χτελικο, στον τρίτο πελάτη Χημιχ Χτελικο. Σε κάθε πελάτη δίνεις και διαφορετικό για το ίδιο παιχνίδι. Με αποτέλεσμα στο τέλος του παιχνιδιού κάποια απ τα θύματα να έχουν κερδίσει όπερ και σημαίνει ότι πλέον θα είναι διατεθειμένοι, πιστεύοντας ότι βρήκαν πετρελαιοπηγή, να πληρώσουν ακόμα περισσότερα. Έτσι λοιπόν οι απατεώνες το εκμεταλλεύονται και πάλι έχουμε την ίδια διαδικασία, παίρνουν τα λεφτά, κλείνουν τη σελίδα κ εξαφανίζονται έχοντας αποκομίσει σημαντικό κέρδος.

ΣΥΝΕΠΩΣ, να είστε πολύ προσεχτικοί!! ΜΗΝ τους εμπιστεύεστε!! 

Ναι μεν, προφανώς οι περισσότεροι εξ ημών, δεν γίνεται να πέσουμε θύματα τέτοιων απατεώνων αλλά δεν έχουν δει και λίγα τα μάτια μου....