Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ Α' ΙΤΑΛΙΑΣ BY BETSECRET (ΜΕΡΟΣ Γ)

ΜΠΟΛΟΝΙΑ (14η)
Market Value: 72,68 εκατ. €
Μ.ο ηλικίας: 26,4
Ξεκίνησε άσχημα την περσινή σεζόν, ωστόσο με την έλευση του Ντοναντόνι στον πάγκο, η κατάσταση συμμαζεύτηκε και εν τέλει πέτυχε μία μάλλον άνετη παραμονή. Κάτι που θα επιδιώξει και φέτος. Στα μεταγραφικά, απέκτησε ως δανεικούς τον μέσο Ταιντερ απ την Ιντερ και τον χαφ Κρέιτσι. Αμφότερες καλές μεταγραφές όχι φυσικά κάτι το εντυπωσιακό. Σε αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν οι χαφ Βάρντι και Ντι Φρανσέσκο. Σημαντική η απώλεια του Τζακερίνι και μάλλον όπως όλα δείχνουν του παιχταρά Ντιαβαρά. Το ζύγι μάλλον δείχνει αποδυνάμωση. Παρά ταύτα με τον Ντοναντόνι στον πάγκο είναι σε θέση να εξασφαλίσει την παραμονή της. Από 14η θέση με 16η θέση.

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ (15η)
Market Value: 75,38 εκατ. €
Μ.ο ηλικίας: 26,8
Να λέει και ευχαριστώ που σώθηκε πέρσι η Σαμπντόρια. Απ τη στιγμή που υπήρξε τον Ιανουάριο η πώληση του αρχισκόρερ της Έντερ, ξεκίνησε ένα σερί ηττών και κινδύνεψε άμεσα με υποβιβασμό. Και αυτό ήταν που πέρσι το επισήμανα απ τη στιγμή που πωλήθηκε ο Εντέρ και ως γνωστόν τα γραπτά μένουν! Την ομάδα πλέον ανέλαβε ο Μάρκο Τζαμπάολο. Υπήρξαν αρκετές μεταγραφές ενώ η μόνη απώλεια, σημαντικότατη όμως, αυτή του χαφ Σοριάνο που πήγε στη Βιγιαρεάλ. Απέκτησε λοιπόν 12 παίχτες, ξεχωρίζουν ο μέσος Φερνάντες απ την Ουντινέζε που αποκτήθηκε με 6 εκατ. ευρώ, ο δανικός χαφ Τζούρισιτς απ τη Μπενφίκα, ο Καστάν απ τη Ρόμα, ο φορ Σικ απ την Σπάρτα Πράγας και ο φορ Μπούντιμιρ απ την Κροτόνε που υπέργραψε συμβόλαιο μέχρι το 2021 και είναι παίχτης με προοπτικές. Ουσιαστικά μιλάμε για καινούργια ομάδα με τόσες μεταγραφές.Την αναμένω καλύτερη από πέρσι, πάλι όμως στη μέση της βαθμολογίας κάπου μεταξύ 12ης-14ης θέσης.

ΠΑΛΕΡΜΟ (16η)
Market Value: 35,83 εκατ. €
Μ.ο ηλικίας: 24
Για την Παλέρμο και τον πρόεδρό της, Τζιαμπαρίνι, τα έχει γράψει και τα λέει κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο φίλος Ιταλός, άλλωστε τα γραπτά μένουν. Κάτι ανάλογο με πέρσι, όπου πιο εύκολα άλλαζε προπονητές παρά πουκάμισα. Και μάλιστα αυτούς που έδιωχνε τους ξανά έφερνε πίσω. Η κάθε αλλαγή προπονητή έχει και κάποιο σίριαλ. Έδιωξε προπονητή και επειδή δεν βρηκε άλλον τον κράτησε για να τον δίωξει την επόμενη αγωνιστική και άλλα ωραία είδαμε πέρσι απ την Παλέρμο. Παρά ταύτα σώθηκε. Η Παλέρμο έχει το πιο νεανικό ρόστερ στην κατηγορία. Βγαίνει αποδυναμωμένη απ τις μεταγραφές καθώς πούλησε τον παιχταρά Βάσκες στη Σεβίλλη και πήρε ο Τζιαμπαρίνι 15 εκατ. ευρώ. Ίσως ότι καλύτερο διέθετε η Παλέρμο. Αποχώρησαν και οι Σορεντίνο, Μαρέσκα και Τζιλαρντίνο. Δηλαδή ότι πιο έμπειρο είχε στην ομάδα. Αποκτήθηκαν ως επι το πλείστον παίχτες στοιχήματα και η χρονιά προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολη για την Πάλερμο, θα μπλέξει και αν τα καταφέρει να μείνει θα το επιτύχει οριακά. Από 16η έως 18η θέση.


ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ(17η)
Market Value: 93 εκατ. €
Μ.ο ηλικίας: 25,1
Άλλη μία κάκιστη χρονιά η περσινή για την Ουντινέζε, που έχει πάρει την κατήφορο. Και από φέτος μπαίνει στη μετά Ντι Νατάλε εποχή, με νέο τεχνικό τον Μπέπε Ιακίνι που αντικατέστησε τον Ντι Κάνιο οποίος την έσωσε κιόλας, παραλαμβάνοντας με τη σειρά του καμένη γη απ τον Στέφανο Κολαντουόνο. Οι ένδοξες εποχές με τον Γουιντολίν στον πάγκο μοιαζουν με αναμνήσεις απ το μακρινό παρελθόν κι όμως ήταν μόλις πριν 4-5 χρόνια. Μεταγραφικά, όχι κάτι ιδιαίτερο οι κινήσεις της μέχρι στιγμής. Απέκτησε τον χαφ Ροδρίγο ντε Πολ απ τη Ράσινγκ έναντι 3 εκατ. ευρώ, πήρε τον πιτσιρικά Φοφάνα απ τη Μάντσεστερ Σίτι U23 και γενικότερα οι υπόλοιπες κινήσεις ήταν με παίχτες πιτσιρικάδες που ψάχνεις να βγάλεις λαγό απ το καπέλο. Αποχωρήσεις σημαντικές δεν υπήρχαν. Η επιλογή Ιακίνι δείχνει την πρόθεση της διοίκησης ουσιαστικά να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παραμονή και να μην μπλέξει. Αμυντικογενής προπονητής θα λέγαμε. Από εκεί και πέρα, δε δύναται να γνωρίζουμε αν οι μεταγραφές θα αποδειχθούν λαχεία. Ρεαλιστικά πάντως, η 13η θέση μοιάζει με ταβάνι. Δεν έχει ομάδα η Ουντινέζε για να χτυπήσει ψηλότερες θέσεις. Κατά συνέπεια κάπου μεταξύ 13ης και 15ης θέσης.

ΚΑΛΙΑΡΙ (1η στη Β)
Market Value: 48,85 εκατ. €
Μ.ο ηλικίας: 28,4
Η Κάλιαρι δικαιολόγησε τα προγνωστικά και καθάρισε εύκολα την υπόθεση άνοδο διαθέτοντας κατά κοινή ομολογία ίσως την καλύτερη ομάδα στη Serie B. Επιστρέφει λοιπόν στη μεγάλη κατηγορία και στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού. Διαθέτει το δεύτερο μεγαλύτερο μ.ο ηλικίας παιχτών στην κατηγορία. Στα μεταγραφικά, κινήθηκε καλά και βγαίνει σαφέστατα ενισχυμένη. Απέκτησε λοιπόν τον χαφ Ισλά απ τη Γιουβέντους με 6 εκατ. ευρώ, τον φορ Μποριέλο απ την Αταλάντα, τον μέσο Παντοίν απ τη Γιουβέντους, τον γνωστό μας Μπρούνο Άλβες απ τη Φενερ, τον χαφ Ιονίτα απ τη Βερόνα όπως και τον κίπερ Ράφαελ. Αποχωρήσεις ουσιώδεις δεν υπήρξαν. Η Κάλιαρι έχει την εμπειρία αλλά και το ρόστερ να αποφύγει τους μπελάδες. Οι μεταγραφές για τα δεδομένα της ομάδας κρίνονται καλές που αναβαθμίζουν το ρόστερ και νομίζω θα επιτύχει την παραμονή, κάπου μεταξύ 14ης-16ης θέσης.

ΚΡΟΤΟΝΕ (2η στη Β)
Market Value: 13,93 εκατ. €
Μ.ο ηλικίας: 25,6
Για πρώτη φορά στην ιστορία της ανεβαίνει στην μεγάλη κατηγορία, δείχνοντας πέρσι μία αξιοθαύμαστη σταθερότητα και παίρνοντας δίκαια την άνοδο. Όπως αντιλαμβάνεστε υπάρχει τεράστιος ενθουσιασμός στον κόσμο αλλά τα πράγματα μόνο ευοίωνα δεν μοιάζουν. Καταρχήν ο Γιούριτς έφυγε για την Τζένοα και την ομάδα ανέλαβε ο Ντάβιντε Νικόλα. Η Κροτόνε μοιάζει σαν το φτωχό συγγενή της κατηγορίας, διαθέτοντας τον φτωχότερο ρόστερ της κατηγορίας. Παράλληλα δε θα αγωνίζεται και στη φυσική της έδρα λόγω των έργων που γίνονται ώστε να εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές της μεγάλης κατηγορίας. Ακόμα έχασε και τους δύο πρώτους της σκόρερ. 1,55 η απόδοση του υποβιβασμού της. Νομίζω δύσκολα θα αποφύγει όχι τον υποβιβασμό αλλά και την τελευταία θέση.

ΠΕΣΚΑΡΑ (4η στη Β)
Market Value: 27,85 εκατ. €
Μ.ο ηλικίας: 26,2
Μετά από 4 χρόνια επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, καθώς πήρε το εισιτήριο μέσω των μπαράζ ανόδου και στόχος φυσικά η παραμονή. Κάτι που μοιάζει με δύσκολο έργο. Υπήρξε αποδυνάμωση στην ομάδα καθώς έχασε τον πρώτο της σκόρερ Λαπαντουλά που πήγε στην Μίλαν και την Πεσκάρα να καρπώνεται 9 εκατ. ευρώ. Έχασε επίσης και κάποιους δανεικούς που ήταν κλειδιά στην περσινή της πορεία. Έκανε συνολικά 13 μεταγραφές αλλά όχι κάτι το εντυπωσιακό. Η Πεσκάρα έιναι απ τις ομάδες που δεν κλείνονται, θα παίξει επιθετικά και ότι γίνει αλλά δύσκολα θα επιτύχει την παραμονή. Κατά συνέπεια, υποβιβασμός και ένα σκαλί πάνω απ την Κροτόνε.

Με την υπογραφή του
BetSecret.net