Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΗ ΣΕΒΕΣΑΙ....

Ίσως το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι των προημιτελικών το αποψινό εκει όπου η Ιταλία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία. Με την Ιταλία να έχει μία τρομερή παράδοση όντας αήττητη σε 15 προημιτελικούς στο 90λεπτο, εκ των οποίων έχει χάσει μόλις τους δύο στα πέναλτι.

Ας τα πάρουμε όμως απ την αρχή. Η Γερμανία πέρασε ξεκούραστα το εμπόδιο της Σλοβακίας στη φάση των 16 και κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο αφού το παιχνίδι εξελίχθηκε σε έναν επιθετικό μονόλογο για την ομάδα του Λεβ. Ο οποίος δήλωσε ότι ο αποκλεισμός στο Euro 2012 απ την Ιταλία συνιστά την μεγαλύτερη ήττα της καριέρας του. Κακά τα ψέματα ήταν ήττα γοήτρου εκείνη. Η Γερμανία μπορεί στη φάση των ομίλων να έπαιξε τόσο όσο έπρεπε για να περάσει αλλά στη φάση των 16 μας απέδειξε αυτό που σας έγραφα ότι η Γερμανία είθισται να σοβαρεύεται στη φάση των νοκ αουτ. Εκεί που είναι τα κρίσιμα, τα μεγάλα παιχνίδια. Αναμφίβολα ομως το σημερινό παχνίδι είναι το πιο δυνατό κρας τεστ για τα Πάντσερ. Ταπεινή μου γνώμη, αν σήμερα η Γερμανία περάσει νομίζω θα σηκώσει και την κούπα. Πλήρης η αποστολή του Λεβ. Με το σύνηθες 4-2-3-1 θα κατεβάσει την ομάδα ο Λεβ. Νοιερ κάτω απ τα δοκάρια, Κιμχ, Μπόατενγκ, Χιουμελς, Εκτορ στην άμυνα, Κεντίρα και Κρόος αμυντικά χαφ, τριάδα πίσω απ τον Μάριο Γκομες, ο Οζιλ, ο Ντράξλερ και ο Μίλερ.

Στον αντίποδα η Ιταλία έδειξε για ακόμη μία φορά ότι η φανέλα της, είναι βαριά και οφείλεις αν μη τι άλλο να τη σέβεσαι. Πέρασε στη φάση των 16 τους Ισπανούς με ένα καθαρό 2-0, παίζοντας εξαιρετικά και δικαίως πήρε την πρόκριση σε ένα παιχνίδι όπου θεωρούταν το αουτσάιντερ. Αριστοτεχνικό και το κοουτσάρισμα του Κόντε για να τα λέμε κι ολα. Η Ιταλία λοιπόν, έχοντας ήδη μία μεγάλη πρόκριση πετύχει ετοιμάζεται για τη δεύτερη και πιο μεγάλη, απέναντι στην πληρέστερη Γερμανία. Ο Κόντε προφανώς γνωρίζει ότι σε επίπεδο ρόστερ η Γερμανία υπερέχει γι αυτό και θα πάει στην κλασική ιταλική συνταγή, να διαφυλάξει τα νώτα του και να χτυπήσει στην κόντρα. Τιάγκο Μότα και Καντρέβα είναι εκτός ενώ ο Ντε Ροσι ναι μεν έκανε κάποιες προπονήσεις αλλά δύσκολα θα τον δούμε στην αρχική 11αδα. 3-5-2 λοιπόν για τον Κόντε, κάτω απ τα δοκάρια φυσικά ο Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Μπονούτσι στην άμυνα, Φλορέντσι, Στουράρο, Παρόλο, Τζιακερίνι, Ντε Σίλιο και μπροστά δίδυμο ο Πελέ με τον Εντερ.

Στο δια ταύτα, η Γερμανία υπερέχει ξεκάθαρα στα χαφ, είναι πιο πλήρης και έχει τον πρώτο λόγο. ΩΣΤΟΣΟ, επειδή όπως γράφω και στον τίτλο την ρημάδα τη φανέλα τη σέβεσαι, θα πάω στο Χ ημίχρονο αναμένοντας ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο με τη Γερμανία να έχει την κατοχή και την Ιταλία να κρατά το σκορ. Απο εκεί και πέρα το παιχνίδι μπορεί να πάει οπουδήποτε. 
Θα μάστε μαζί και στο live να το σχολιάζουμε σε Facebook και Twitter

Καλή τύχη.