Κυριακή 10 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: 3 ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟ 2,15 ΕΩΣ 4,50

Έφτασε η μεγάλη μέρα για το Euro της Γαλλίας στον αποψινό τελικό στο Σταντ ντε Φρανς, όπου Πορτογαλία και Γαλλία θα βρεθούν αντιμέτωπες διεκδικώντας το πολυπόθητο τρόπαιο, οι μεν για πρώτη φορά στην ιστορία τους και οι δε για τρίτη.

Οι οικοδεσπότες Γάλλοι, που μπορεί να ξεκίνησαν κάπως μουδιασμένα τη διοργάνωση εν τούτοις βελτιώθηκαν αισθητά στη συνέχεια της διοργάνωσης και δικαιωματικά βρίσκονται στον τελικό. Η ομάδα του Ντεσάμπ δικαιώσε πλήρως αυτό που έγραφα εξαρχής ότι απ τη μέση και μπροστά είναι η καλύτερη ομάδα στο Euro κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο παιχνίδι με τη Γερμανία. Φυσικά η αποκάλυψη της φετινής διοργάνωσης είναι ο Γκριζμάν, όχι με την έννοια ότι δεν τον ξέραμε αλλά ήταν ο παίχτης που έκανε τη διαφορά και πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Πραγματική απόλαυση. Η Γαλλία για να βρεθεί στον τελικό, χρειάστηκε να αποκλείσει διαδοχικά την Ιρλανδία, την Ισλανδία και στον ημιτελικό τη Γερμανία. Και αν στη φάση των 16 και των 8 είχε εύκολο έργο, κόντρα στη Γερμανία ήταν ένα κρας τεστ όπου το πέρασε με άριστα. Η Γαλλία ήταν εξαιρετική (μετά το πρώτο γκολ) στη διαχείριση του παιχνιδιού με τους Γερμανούς ναι μεν είχαν την κατοχή αλλά ήταν ανούσια. Η Γαλλία κινδύνεψε ελάχιστες φορές ενώ σε κάθε αντεπίθεση ήταν άκρως επικίνδυνη. Και για να αποδιδουμε τα τω καισαρι στον καισαρα, το κοουτσάρισμα του Ντεσαμπ ήταν πολύ καλό στο παιχνίδι με τη Γερμανία και φάνηκε διαβασμένος παρ ότι η αλήθεια είναι ότι δεν το έχει σε μεγάλη εκτίμηση. Η είσοδος του Σισοκο στα χαφ που ναι μεν δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο από άποψη ποιότητας εν τούτοις έδωσε δύναμη και πίεση στα χαφ της Γερμανίας. Ενώ έδωσε και αρκετές βοήθειες στον Σανια.

Απ την άλλη η Πορτογαλία με ένα σερί ισοπαλιών και με μόλις την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση να την πετυχαίνει στον ημιτελικό κόντρα στην Ουαλία έφτασε στον αποψινό τελικό, με ηγέτη φυσικά τον Κρ. Ρονάλντο όπου στα κρίσιμα παιχνίδια πήρε την ομάδα στις πλάτες του, ασχέτως αν ξεκίνησε νωθρά τη διοργάνωση και χλευάστηκε από αρκετούς. Και απ τον υπογραφών για να μην βγάζουμε την ούρα μας απέξω, όταν και έχασε το πέναλτι στη φάση των ομίλων. Φυσικά οφείλουμε να βγάλουμε το καπέλο και στον Φερνάντο Σάντος ο οποίος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά παρουσιάζοντας ένα καλοδουλέμενο σύνολο με έμφαση στην άμυνα. Όπως έχει πει και ο ίδιος, εδώ δεν ήρθαμε για το θέαμα αλλά για το αποτέλεσμα και η ιστορία τον δικαίωσε. Θα φτάσει ως την κορυφή; Νομίζω είναι δύσκολο, όπως και να το κάνουμε η Πορτογαλία υστερεί έναντι των Γάλλων και ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Φυσικά αναμένω πάλι ένα ισορροπημένο παιχνίδι, προσεχτικά θα παίξει η Πορτογαλία, θα δώσει χώρους και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα. Η πίεση είναι στους Γάλλους, εκείνοι είναι το φαβορί, εκείνοι είναι οι διοργανωτές αλλά ομολογώ ότι θα μου προξενήσει εντύπωση αν η Γαλλία μείνει στο μηδέν. 

Στο δια ταύτα λοιπόν,

Πορτογαλία Γαλλία 2 2,15
Πορτογαλία Γαλλία Χ ημιχ/ 2 τελικό 4,50
Anytime scorer Ζιρου 3,00

Καλή τύχη και φυσικά τα λέμε κλασικά στο Live σε facebook και twitter.