Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

FINAL 4 EUROLEAGUE: Η ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΣΤΟ 2,80

Έφτασε λοιπόν ο καιρός για το final 4 της Ευρωλίγκα στη Mercedes-Benz Arena του Βερολίνου, όπου ΤΣΣΚΑ, Φενέρ, Λαμποράλ και Κούμπαν θα παλέψουν για το πολύτιμο τρόπαιο. Θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί ότι οι κατά τεκμήριο, καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης βρίσκονται σε αυτό το final 4. Και μπορεί ΤΣΣΚΑ και Φενέρ να είναι τα φαβορί αλλά τόσο η Λαμποραλ που έκανε εξαιρετική διοργάνωση και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όσο και η Κούμπαν του Μπαρτζώκα δεν μπορεί να υποτιμηθούν. 

Η ΤΣΣΚΑ μετά το περσινό στραπάτσο όπου κατέβαινε ως το απόλυτο φαβορί και κατάφερε να μην φτάσει ούτε στον τελικό έχοντας αποκλειστεί στον ημιτελικό απ τον Ολυμπιακό, φέτος θα είναι σίγουρα πιο υποψιασμένη, θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Κούμπαν, σε αυτόν τον Ρωσικό εμφύλιο, αμφότερες γνωρίζονται καλά, με Έλληνες τεχνικούς αμφότερες. Σαν υλικό και πληρότητα ομάδας η ΤΣΣΚΑ είναι ένα επίπεδο πάνω και αναμένω να βρεθεί στον τελικό. Η απόδοση φυσικά του άσσου σήμερα είναι αστεία και άνευ συζήτησης.

Στο άλλο παιχνίδι η Φενέρ του Ομπράντοβιτς, που αρχίζει και θυμίζει Ομπράντοβιτς πηγαίνει σε αυτό το final 4 με στόχο την κορυφή και ενδεχομένως έφτασε και το πλήρωμα του χρόνου με τα τεράστια ποσά που έχουν δαπανηθεί. Δεύτερο σερί final 4 για την Φενερ, πέρσι αποκλείστηκε απ τη Ρεαλ 96-87. Η Φενερ πέρασε σκούπα απ τη Ρεαλ με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για το Βερολινό. Απ την άλλη η Λαμποράλ όπως προείπα έκανε εξαιρετική διοργάνωση, είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις, πέρασε σκούπα και τον Παναθηναϊκό. Είναι χωρίς άγχος στο Βερολίνο, ήδη έχει υπερκεράσει τις προσδοκίες της. Βρίσκεται σε final 4 μετά από 8 χρόνια και τη φετινή αναγέννηση της, την οφείλει και στον Γιάννη Μπουρούση. Ωστόσο, θεωρώ ότι η Φενερ θα περάσει, επιστρέφει και ο Βέσελι. Έχει πολύ μεγάλο βάθος πάγκου ο Ομπράντοβιτς, ευθέως δυσανάλογο με τον όμολογό του στην Λαμποράλ Περάσοβιτς. Η νίκη της Φενερ είναι στο 1,32 κατά μ.ο.

Κατά συνέπεια, όπως καταλάβατε, στον τελικό της Κυριακής αναμένω τα φαβορί. ΤΣΣΚΑ και Φενέρ ή αλλιώς μαθητής εναντίον δασκάλου. Ο μαθητής Ιτούδης, θα περάσει το δάσκαλο; Νομίζω όχι. Το παιχνίδι θα πάει στην κόψη του ξυραφιού αλλά όπως προανέφερα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου....