Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ: Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΑ ΕΦΤΑΣΕ

Η μεγάλη μέρα έφτασε, Ρεαλ και Ατλέτικο στο Σαν Σίρο, είναι στον τελικό του Τσάμιονς Λιγκ και όπως μαρτυρουν και οι αποδόσεις θα πάει στην κόψη του ξυραφιού. 

Η Ρεαλ κατάφερε να σώσει μία χαμένη χρονιά, με τον Ζιντάν να αναγεννά τη Βασίλισσα μετά την καμμένη γη που άφησε πίσω του ο Μπενίτεθ. Ο Ζινταν προσέδωσε ηρεμία στην ομάδα, μάζεψε τα αποδυτήρια και βρέθηκε να κυνηγά απ το πουθενά το πρωτάθλημα εκμεταλλεύομενη τις γκέλες της Μπαρτσελόνα. Στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη φάση των ομίλων, η κληρωτιδα της χαμογέλασε, είχε καλές κληρώσεις. Πέρασε εύκολα τη Ρόμα, χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή με τη Βολφσμπουργκ ενώ εύκολη υπόθεση αποδείχθηκε και τα παιχνίδια με τη Μάντσεστερ Σίτι, αφού η Σιτι δεν έδειξε απολύτως τίποτα. 

Για το σημερινό παιχνίδι ο Ζιντάν δεν προτίθεται να κάνει αλλαγές. Κανονικά με το γνώριμο (4-3-3) την ομάδα. Ναβας κάτω απ τα δοκάρια. 4αδα στην άμυνα, Καρβαχάλ, Ράμος, Πέπε, Μαρσέλο. 3αδα στα χαφ Μόντριτς, Κασεμίρο, Κρόος και φυσικά μπροστά Μπέιλ, Μπενζεμά και Ρονάλντο.

Η Ατλέτικο απ την άλλη, βρίσκεται για 4η φορά στον τελικό Ευρωπαικής διοργάνωσης, με τον Σιμεόνε να έχει δώσει μέταλλο στην ομάδα, έχει δημιουργήσει ένα καλοδουλεμένο, δυσκολοκατάβλητο σύνολο που πραγματικά αποτελεί ομάδα υπόδειγμα. Στο πρωτάθλημα βρέθηκε και η Ατλέτικο να κυνηγά το πρωτάθλημα εκμεταλλευόμενη τις γκέλες της Μπαρτσελόνα αν και στο τέλος έμεινε απο δυνάμεις και τα παράτησε, στοχεύοντας αποκλειστικά στο να βρεθεί στον αποψινό μεγάλο τελικό. Στο Τσάμπιονς Λιγκ κατάφερε να περάσει στα πέναλτι την Αιντχόφεν, κατόπιν υπερέβην εαυτόν αποκλείοντας τη Μπαρτσελόνα και τη Μπάγερν. Αν μη τι άλλο έδειξε τα δόντια της κόντρα στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και Γερμανίας.

Ο Σιμεόνε θα κατεβάσει την ομάδα με (4-4-2). Ο Ομπλακ θα είναι κάτω απ τα δοκάρια, Χουανφραν, Σαβιτς, Γκοδιν, Φ. Λουίς στην άμυνα. 4αδα στα χαφ, Κόκε, Γκάμπι, Φερνάντες και Σαούλ. Ενώ μπροστά φυσικά θα είναι το δίδυμο Τόρες και Γκριζμάν.

Στο δια ταύτα, όπως αντιλαμβάνεστε και σας έγραψα και πιο πάνω, αναμένω να πάει στην κόψη του ξυραφιού το παιχνίδι. Ωστόσο, εκτιμώ ότι η Ρεάλ ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιου είδους παιχνίδια, έστω και δύσκολα μπορεί να φτάσει στη νίκη και κατάκτηση του τίτλου. Ο άσσος κυμαίνεται πέριξ του 2,50